Autor Zpráva
bohous
Profil *
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu nebo nasměrování k této problematice. Pokouším se vytvořit banner kde mám statické pozadí a na tomto pozadí by měl být umístěný balon, který bude přelétává z jedné strany na druhou. Celková délka animace by měla být 90 frames. Jde mi to, že pohyb balonu je příliš rychlý, nedá se někde nastavit rychlost tohoto objektu, aby to nebylo tak rychlé? Snažil jsem se zmenšit počet snímků z 24 na míň, ale je zas takové sekané. Před děkuji za pomoc.
Nosal
Profil *
Leda že by si to naprogramoval v AS a tam to spomalil ale animace se takhle kromě toho fps spomalit nedá...
bohous
Profil *
Myslel jsem si to, asi by jsi prosimtě nevěděl jakým příkazem by se to dalo provést?Popřípadě nějaký totorial.
Nosal
Profil *
No to by si musel veškerej pohyb naprogramovat AS... Více o pohybech na www.flash.cz a pak jen pozměnit hodnoty které se přičítají jako rychlost pohybu... Je to ale na dýl ;-)
Pokud máš balón jako MovieClip a pojmenuješ ho mc tak to pak půjde takhle:
onEnterFrame=function(){
    mx._x+=1
}

Pokud chceš aby letěl dolů a né do prava tak tam dej mýsto _x dej _y. Pokud chceš změnit směry tak vyměň zamínko + za -. A ta 1 to je rychlost tu si můžeš zmenšit třeba na 0.2 atd...
Nosal
Profil *
Pardón, chybka musíš ho pojmenovat jako mx a né mc...
flz
Profil
bohous:
ak je to možné, tak stačí skrátiť vzdialenosť ktorú má ten balón v tej animácií uraziť, potom sa logicky bude hýbať pomalšie ak zachováš počet (90) framov.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0