Autor Zpráva
mtlook
Profil *
Cau lidi, jsem zacatecnik a nevim si rady jak na nacitani obrazku do flashe... mam predstavu takovou, ze budu mit nejaker externi obrazky v jpg a ve flashi jednotliva tlacitka a pod nimi ramecek, ve kterem se mi bude zobrazovat obrazek podle toho, na jaky tlacitko kliknu. A nevim si rady s Action scriptem...

potreboval bych v nem mit
1. nacteni obrazku
2. zmenu velikosti obrazku
3. umisteni obrazku ..

...pokud by se nasel nekdo ochotny, kdo by mi poradil, jak na to, moc mu dekuiji!!

BTW: mam flash Mx 2004

MTLOOK@SEZNAM.CZ
Timy
1. myMovieClip.loadMovie("obrazek.jpg"); // načte obrázek do movieclipu myMovieClip
2. myMovieClip._width=100; myMovieClip._height=100; // velikost obrázku
3. myMovieClip._x=0; myMovieClip._y=0; // umístí obrázek
Anonymní
Profil *
Diky moc, asi jsem lama, ale me to nefunguje... ten obrazek mi to nenacte... mohl by se mi na to nekdo pls kouknout?
Timy
tak sem hoď ten skript, bez něj ti asi moc neporadíme, mně to funguje:-)
jestli máš vytvořený ten movieclip "myMovieClip" a máš ten obrázek ve stejné složce jako *.swf, tak to musí fungovat.

nebo neděláš náhodou ve Flashi5? Tam to totiž možná ani takhle nejde. Zkus kdyžtak tohle - loadMovie("krajinka.jpg", "photo");
krajinka.jpg - obrázek
photo - název movieclipu, kde se má obrázek načíst
Anonymní
Profil *
promin, uz jsem si s tim trosku pohral a chodi mi to, omlouvam se a moc dekuju za pomoct!!
KiRBEE
Profil *
Tak já si dovolím navázat na topic, protoze mám podobný problém...

Jednoduše nevím, jakým příkazem vložit *.jpg do instance MC při jeho načítání. Zkoušel jsem to takhle:

onClipEvent (load){

loadMovie("blablabla.jpg", "okno");
}

Jinak když přiřadím buttonu akci:

on (release) { 

loadMovie("blablabla.jpg", "okno");
}

tak vše jede bez problémů...
Hanz
KiRBEE
Neumíš se odkazovat. Tohle by mělo fungovat:
onClipEvent (load){

loadMovie("blablabla.jpg", _parent.okno);

}
KiRBEE
Profil *
1) Stále to nejede...
2) Jde tu o to, že když zaměním ".jpg" za ".swf", funguje to. Takhle mám v jedné složce "blablabla.jpg", "blablabla.swf" a "flash.swf", a ne a ne to fungovat... Není tam nějaká special podmínka, že bych to měl nějak extra exportovat nebo tak něco...?
KiRBEE
Profil *
Tak jsem vytvořil *.fla soubor, ve kterém stručně ukazuju, jak to myslim a jak to nejde...

Můžete stahovat na kirbee.wz.cz/flashProblemKirbee.rar

Stačí si všimnout, že když soubory vyexportujete do jedné složky, tak ve *.fla souboru muzete menit "blablabla.jpg" a "blablabla.swf" a ty *.swf pojdou bez problémů, ale u *.jpegů to bude drhnout... :(

Předem děkuju za radu, co dělám špatně!
KiRBEE
Profil *
Tak si odpovím sám - pomůže, když zadáte funkci loadMovieNum, např.:

on (release) { 

loadMovieNum("blablabla.jpg", 1);
}

Sice to není nic tak extra, ale funkci to plní...
Hanz
KiRBEE
No jenomže jsi zapoměl dodat, že ten script na načtení máš na to MC do kterého načítáš!

onClipEvent (load) {
loadMovie("blablabla.jpg",_level0);
}

A tohle:
on (release) {
loadMovie("blablabla.jpg", _root.okno);
}

Ti jak vidím funguje.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0