| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| mtlook Profil * |
Cau lidi, jsem zacatecnik a nevim si rady jak na nacitani obrazku do flashe... mam predstavu takovou, ze budu mit nejaker externi obrazky v jpg a ve flashi jednotliva tlacitka a pod nimi ramecek, ve kterem se mi bude zobrazovat obrazek podle toho, na jaky tlacitko kliknu. A nevim si rady s Action scriptem...
potreboval bych v nem mit 1. nacteni obrazku 2. zmenu velikosti obrazku 3. umisteni obrazku .. ...pokud by se nasel nekdo ochotny, kdo by mi poradil, jak na to, moc mu dekuiji!! BTW: mam flash Mx 2004 MTLOOK@SEZNAM.CZ |
||
| Timy Profil |
#2 · Zasláno: 27. 8. 2005, 19:05:35
1. myMovieClip.loadMovie("obrazek.jpg"); // načte obrázek do movieclipu myMovieClip
2. myMovieClip._width=100; myMovieClip._height=100; // velikost obrázku 3. myMovieClip._x=0; myMovieClip._y=0; // umístí obrázek |
||
| Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2005, 13:11:02
Diky moc, asi jsem lama, ale me to nefunguje... ten obrazek mi to nenacte... mohl by se mi na to nekdo pls kouknout?
|
||
| Timy Profil |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2005, 13:20:08
tak sem hoď ten skript, bez něj ti asi moc neporadíme, mně to funguje:-)
jestli máš vytvořený ten movieclip "myMovieClip" a máš ten obrázek ve stejné složce jako *.swf, tak to musí fungovat. nebo neděláš náhodou ve Flashi5? Tam to totiž možná ani takhle nejde. Zkus kdyžtak tohle - loadMovie("krajinka.jpg", "photo"); krajinka.jpg - obrázek photo - název movieclipu, kde se má obrázek načíst |
||
| Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 28. 8. 2005, 23:07:41
promin, uz jsem si s tim trosku pohral a chodi mi to, omlouvam se a moc dekuju za pomoct!!
|
||
|
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
| KiRBEE Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 9. 2005, 18:54:33
Tak já si dovolím navázat na topic, protoze mám podobný problém...
Jednoduše nevím, jakým příkazem vložit *.jpg do instance MC při jeho načítání. Zkoušel jsem to takhle: onClipEvent (load){
Jinak když přiřadím buttonu akci: on (release) {
tak vše jede bez problémů... |
||
| Hanz Profil |
#7 · Zasláno: 14. 9. 2005, 18:57:10
KiRBEE
Neumíš se odkazovat. Tohle by mělo fungovat: onClipEvent (load){ loadMovie("blablabla.jpg", _parent.okno); } |
||
| KiRBEE Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 9. 2005, 19:46:11
1) Stále to nejede...
2) Jde tu o to, že když zaměním ".jpg" za ".swf", funguje to. Takhle mám v jedné složce "blablabla.jpg", "blablabla.swf" a "flash.swf", a ne a ne to fungovat... Není tam nějaká special podmínka, že bych to měl nějak extra exportovat nebo tak něco...? |
||
| KiRBEE Profil * |
#9 · Zasláno: 14. 9. 2005, 20:27:17
Tak jsem vytvořil *.fla soubor, ve kterém stručně ukazuju, jak to myslim a jak to nejde...
Můžete stahovat na kirbee.wz.cz/flashProblemKirbee.rar Stačí si všimnout, že když soubory vyexportujete do jedné složky, tak ve *.fla souboru muzete menit "blablabla.jpg" a "blablabla.swf" a ty *.swf pojdou bez problémů, ale u *.jpegů to bude drhnout... :( Předem děkuju za radu, co dělám špatně! |
||
| KiRBEE Profil * |
#10 · Zasláno: 16. 9. 2005, 21:00:46
Tak si odpovím sám - pomůže, když zadáte funkci loadMovieNum, např.:
on (release) {
Sice to není nic tak extra, ale funkci to plní... |
||
| Hanz Profil |
#11 · Zasláno: 16. 9. 2005, 22:41:44
KiRBEE
No jenomže jsi zapoměl dodat, že ten script na načtení máš na to MC do kterého načítáš! onClipEvent (load) { loadMovie("blablabla.jpg",_level0); } A tohle: on (release) { loadMovie("blablabla.jpg", _root.okno); } Ti jak vidím funguje. |
||
|
Časová prodleva: 21 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0