Autor Zpráva
none
Profil
nevim jestli jsem nejak pzadu ale uz vysla cestina na macromedia flash 8 a chystaji se dalsi preklady osmickove řady produktu.link na download http://www.sqpjaryn.com/macromedia/studio8/dreamweaver8.htm
laco
Profil *
Zdravim. Doteraz som vyriesil vsetky problemi co som mal, no o tomto som nenasiel niekde zmienku.
Flash pouzivam len ako doplnok k html a php a potrebujem na flashi vypnut zvuk, problem je vsak v tom ze ked kliknem na odkaz tak sa mi flash samozrejme refresne a zvuk sa znova pusti... Dalo by sa to vyriesit zaslanim nejakej premennej,ale neviem ako to mam vyriesit. Poradte please... stranka je http://www.e-via.sk
Hanz
Profil
laco
1) Tu proměnnou v URL. Můžeš jí do Flashe poslat
a) Pomocí JS
b) Přidáním do URL toho Flashe -> V kódu pro vložení Flashe tam, kde se zadává cesta k tomu flashei co se má zobrazit vlož za název ten parametr jako v normální URL. Například:
muj_flash.swf?nazevPromenne=hodnota
Ten parametr vkládej třeba pomocí PHP (z té url stránky)
2) Uložením SharedObject.
laco
Profil *
omyl ta stranka je www.in-via.sk
radsej by som bol za presne nazvi... to znamena ze ta premenne sa mi meni 0/1, mne ide o to ze vypnem ho tlacitkom vo flasi, aj ked ovladanie z php je tiez dobry napad... niekedy aj to treba.
presny zapis je ako?
vlastne najskor by som si mal ujasnit pojmy... proste potrebujem do ramky dostat premennu ktora sa mi tam udrzi aj pocas refreshu flashu a potom ju znova nacitat... napr sound=0, uz som skusal vselico...
laco
Profil *
2) Uložením SharedObject.>>> toto tiez neviem co je... a to som precital dve knihy... sakra... asi musim dalsiu... :-)
FlashManiac
Profil
laco
No na další knihu nemusíš.. pokusím se to osvetlit.. takovej rychlokurz.XD(sam to používám)
SharedObject je něco jako cookies Flashe,akorát mnohem všestranější..XD(BTW tak nějak ani nemam moc tucha o tom co je to vlastne cookies, jenom vím, že sou to nejaký textový soubůrky ukládaný na HDD aby se zrychlilo např. psaní hesel do vyhledávačů)
do sdílených objektu můžes ve Flashi ukádat prakticky cokoliv..od obycejnych promennych až po složité objekty...
cesta pro ukládání je (aspon teda na win2000 nebo wnXP, jinde jsem to netestoval):
documents and settings\uzivatel\data aplikaci\macromedia\flash player\to je takovej root... potom pokud mu zadas dalsi adresare tak to jde od tehle adresy...
na samotne misto na HDD se nedostaes musis se nanej odkazovat pomoci prave sdileneho objektu..
deklarace:var sdilenyObjekt:SharedObject=SharedOject.getLocal("nazevSouboru","/"); // tohle vytvori sdileny objekt odkazujici se na soubor v zakladnim umisteni...
Pristup:sdilenyObjekt.data=to co chci ulozit...
Ukladani:sdilenyObjekt.flush();
vice v refenrencni prirucce ActionScriptu...

No snad jsem to tak zhruba vystihl..XD
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.