Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Potřeboval bych vytvořit Flash, jehož bílé pozadí má 50% průhlednost.
Je to možné?
MilanJ
Profil
že by to nešlo?
Ycefire
Profil
udělej si movieclip s tím pozadím a pak ho vlož na požadovanou pozici, klepni na něj a oběví se kolem něj modrý rámec, take se oběví vyjížděcí nabídka a v té najdi ALPHA... a nastav 50%
fenrir
Profil *
Mám pocit že myslíš něco jiného, udělej jeden movie klip tak jak to psal v předchozím příspěvku, pak tomu mc nastav mc._alpha = 30; nebo něco jiného prostě počet procent.

pak to klasicky přelož do swf a teď příjde to kouzlo najdi v html to znaméná tam kam to budeš umísťovat ba web

tagy pro umístění swf to znamená že je to <OBJECT

tam se nastavuje kvalita, velikost swf tím myslím x y a tam přidej todle

wmode="transparent"

tím pádem bude flash transparentní na webové stránce.
okawas
Profil *
nejsem si jisty jestli wmode transparent bude fungovat, jeste sem nevidel transparentni flash ^.^
Leo
Profil
Nejsem zadny flashinetovy expert, ale pokud vim, tak trasparentni mod funguje jen v nekterych prohlizecich, ale i ten ma jen 100% pruhlednost, polovicni snad ani neumi, Leo
Hanz
Profil
Leo
Nejsem zadny flashinetovy expert, ale pokud vim, tak trasparentni mod funguje jen v nekterych prohlizecich
Firefox - umí všechny verze
IE - 5,6 umí a starší nevím
Opera umí až od verze 7 (možná se pletu)

50% průhlednost udělat jde. Pozadí Flashe se nastaví průhlednost 100% a přez pozadí se dá MovieClip, kterému se nastaví průhlednost 50%.
Leo
Profil
Aha, netusil jsem, diky, pokud bude prilezitost vyzkousim, Leo
George JV
Profil *
wmode="transparent" mi dělá ve Firefoxu děsnou paseku s celou flash animací (je psaný v tagu EMBED) zatímco IE wmode="transparent" sežere v tagu OBJECT úplně v pohodě... už nevím co s tím... tak jak tedy? neví někdo???
Skeptik
Profil *
Fungující příklad:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfl ash.cab#version=6,0,0,0" height="399" width="532">
<param name="wmode" value="transparent">
<param name="scale" value="noborder">
<param name="movie" value="priklad.swf">
<param name="quality" value="best">
<param name="play" value="false">
<embed height="399" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="priklad.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="532" quality="best" play="false" scale="noborder" wmode="transparent">
</object>
ramonismo
Profil
Validně:

Javascript kvůli aktivaci pluginu(vhlavičce):
------------------------------------------------------
<!--[if IE]>
<script type="text/javascript"
src="javascripts/fix_eolas.js"
defer="defer"></script>
<![endif]-->


Flash:
----------------------------
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="flash.swf" width="195" height="357" wmode="transparent">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="195" height="357"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfl ash.cab#version=6,0,0,0">
<param name="movie" value="flash.swf" />
<!-->
<!--dgx-->
<param name="loop" value="true" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<!--BEGIN NOFLASH -->
<p> Váš prohlížeč nemá nainstalován flash player. Pro správnou funkci menu je potřeba jej nainstalovat.
</p>
<a href="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash. cab#version=7, 0, 19, 0">
<img src="flash/get_flash_player.gif" alt="flash player" border="0" /></a>
<!--END NOFLASH -->
</object>
<!-- <![endif]-->
ramonismo
Profil
fix_eolas.js:
-----------------

var objects = document.getElementsByTagName("object");

for (var i=0; i<objects.length; i++)
objects[i].outerHTML = objects[i].outerHTML;
poligrest
Profil
Mě všecičko funguje akorád mám kolem doho takový bílý rámeček.. nevíte co s tím?
pakik
Profil *
Ahoj
k vašemu tématu... Nejsem znalec banner sice udělám ale tím to hasne...
Proto by mě zajímalo kde se dá nastavit průhlednost pozadí falshe. "Pozadí Flashe se nastaví průhlednost 100% a přez pozadí se dá MovieClip"
u MovieClipu to je jasný nebo u jakéhokoliv objektu ale u celého flashe?? díky za jakoukoli reakci...

Patrik
gardner
Profil *
Zdravim, podle mne vse dulezite tykajici se tohoto tematu uz zde bylo jasne ci nejasne vysvetleno. Zopakuju jen ze pro vlozeni "cokoliv.SWF" do HTML je hned nekolik zpusobu avsak ne vsechny jsou idealni, osobne preferuju metodu s vyuzitim javaskriptu "swfobject.js".

Co se tyce pruhlednosti je to vic nez jasny <param name="wmode" value="transparent" /> rovna se 100% pruhlednost "cokoliv.swf" a <param name="wmode" value="opaque" /> rovna se 0% pruhlednost. Jina moznost neni a pokud ano tak ad se propadnu do zapadniho nemecka.

Dale, pokud chceme procentualni pruhlednost nekde mezy stem a nulou tak se to resi tak jak napsal Hanz 26.12.2005 20:08:17.

O jinych moznostech zatim nic nevim.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.