Autor Zpráva
Kaifman
Profil
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně.

Jak prinutim flashku aby sla na stranku pres muj odkaz kde se zapocita klik nikoliv hned na odkaz ktery ma ta flaska v sobe
zkousel jsem dat za soubor.swf?clickthru=mojeEncodovanaAdresa coz jsem okoukal z baneru na seznamu ale nejde mit to :(

nevite nekdo ?
DoubleThink
Profil *
To clickthru je proměnná předaná do Flashe. V něm je pak tlačítko (typicky jenom s definovaným hitboxem = průhledné) s následujícím kódem:
on(Release){

getURL(_root.clickthru,"_top");
}
Kaifman
Profil
V pripade ze mam zdrojak flashe tak ano, ale ja ho nemam.
Je to do reklamniho systemu ve kterym si uzivatele zaplati pozici a dodaj flashku. Admin ji jenom umisti do html. Ja ted potrebuju nejak zajistit zapocitani kliku.

Pokud to nijak nepujde tak me napada to udelat nejak pres JS na onclick toho tagu <object> nebo tak nejak, ale zatim to je jen napada jeste jsem to nezkousel, takze mozna to je blbost a nebude to fachcit
DoubleThink
Profil *
takze mozna to je blbost a nebude to fachcit

Správně

Nad flashem končí prohlížečem ovlivnitelné prostředí (prohlížeč Flash nevykresluje - o to se stará plugin nebo ActiveX komponenta). Teoretická možnost je přepnout Flash do modu Transparent a nad něj umístit nějaký klikací objekt. Je to ale značně nespolehlivé a v praxi se to takto nikdy nedělá - obzváště ne v reklamě

Jinými slovy - pokud Flash nemá hitbox s externí proměnnou, je nepoužitelný.
Kaifman
Profil
pokud Flash nemá hitbox s externí proměnnou, je nepoužitelný.

To mam radost :-/
Ycefire
Profil
nejsem sice přes flash machr ale co si udělat nový projekt a do toho tepve nahrát ten již hotový, který nám dodal zákazník. Skript by se pak normálně zapsal třeba MClipu
Kaifman
Profil
hmmm tak ted vubec nevim o cem mluvis....

jakej novej projekt?

co to je MClip?

Zkus to trochu rozvest...
cowee
Profil
nejsem sice přes flash machr ale co si udělat nový projekt a do toho tepve nahrát ten již hotový, který nám dodal zákazník. Skript by se pak normálně zapsal třeba MClipu
Ycefire měl zřejmě na mysli, vytvořit uplně nový flash a do něj importovat vytvořený flash zákazníkem. On se sice importuje tak trochu prapodivně, ale pokud je to jen animece bez aktivních prvků, mělo by to jít. Pak by přes takovou animaci šel umístit průhlednej button a do něj vložit odkaz s kódem ClickThru
Pat
Profil *
Zdravim,

mel bych takovy dotaz. Snazim se udelat tez tlacitko clickthru, ale v IE 7 me to dycky odkaze na adresu www.domena.cz/undefined a ve FF to slape v pohode.
Tim domena myslim domenu, kde zrovna ten flash bezi.
Nevite nekdo co s tim? Ja fakt nechapu, i kdyz udelam jednoduchy tlacitko, tak porad to takhle blbne :o(.
Predem diky za rady.

P.S.: Delam to ve Adobe Flash CS3.
rhintin
Profil
zapiš to do html takhle dopiš si svoje hodnoty a nebude problem.

<div style="width: 500px; position:relative; margin:auto;">
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://tvůjbanner.swf?clickthru=http://www.autobutikskoda.cz " width="500" height="500">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="500" height="500"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfl ash.cab#version=8,0,0,0">
<param name="movie" value="http://vyrobabanneru.cz/tvůjbanner.swf?clickthru=http://ww.auto butikskoda.cz " />
<!-->
<!--dgx-->
<param name="loop" value="true" />
<param name="menu" value="false" />
<!-- <![endif]-->
</object>
</div>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.