Autor Zpráva
248
Profil
Začátečníkova neznalost: Mám dynamické textové pole, do ketrého načítám externí txt. Tento txt bude často měněn (proto je také externí...) a tudíž se bude měnit i jeho vertikální velikost. Toto pole ale potřebuji v celém rozsahu skrolovat nezávisle na jeho právě aktuální vertikální velikosti. Při použití komponenty ScrollBar posuv nepracuje...jak na to?
PS:Příjemné Vánoce...
Hanz
Profil
248
A přiřadil jsi ten scroll bar k tomu textovému poli? Další důležitá věc je jakým způsobem dostáváš data do toho textového pole.
248
Profil
Načítám je tam příkazem "loadVariablesNum("externi_text.txt", 0);". Ten UIScrollBar bafnu myší z menu komponentů, přitáhnu ho k textovému ploli, a ještě v parametrech zanesu jméno instance textového pole. To se projeví při spuštění SWF tak, že vedle textu je místo skrolovátka jen svislý obdélníček, který se sice upravil podle výšky textového okna, leč neobsahuje jezdec, o šipkách ni nemluvě...
Hanz
Profil
248
Načítám je tam příkazem "loadVariablesNum("externi_text.txt", 0);".

To je heské, ale já chcu vědět jak ho dostáváš do toho textového pole. Pokuď tak, že napíšeš název proměnné pod kterou je ten text do pole Var tak není divu, že to nefunguje. Pusíš ho tam dostávat pomocí:
nazev_pole.text="sem dáš text"
248
Profil
Je velikým háčkem, že doposud jsem FLEŠ používal vesměs za účely animací a největší akcí, které jsem ve skriptu použil byla "getURL". To tedy znamená, že dotyčný text musím napsat přímo do skriptu? A zmíněnou funkci "Load Variables" použíti nemám? Je mi líto, že otravuji s takovýma blbostma, ale holt nevím jak na to... dík
Hanz
Profil
248
1) Přímo do animace ho psát nemusíš.
2) Load Variables bych já nepoužil, ale můžeš (je to, ale těšší).

Podívej se sem:
http://hanz.xhosting.cz/blog/hanzblog/flash/loadvars.html
Tohle bych použil já. Místo nactena_data tam dáš jen nazev_toho_pole.text=load_vars.nazev_promenne
248
Profil
Hm, díky, doma to skusím....
248
Profil
nebo spíš zkusím!
248
Profil
Ještě dnešního večera si chci pořídit odbornou publikaci na téma, ale: Jelikož skriptu rozumím jen velmi okrajově, v podstatě jsem dané opsal :
var load_vars:LoadVars = new LoadVars();
load_vars.load("news.txt");
load_vars.onLoad = function() {
promenna = load_vars.sdeleni;
};
S tím, že "sdělení=" je proměnná včleněná v samotném txt. Teď by dle komentáře měl být obsah txt načten v proměnné "promenna" a tu jsem chtěl vytisknout do dynam. textového pole, které se jmenuje "textfield":
textfield.text=load_vars.promenna

no,...a ono nic...? Sory, že nechápu..
Hanz
Profil
248
var load_vars:LoadVars = new LoadVars();
load_vars.load("news.txt");
load_vars.onLoad = function() {
textfield.text = load_vars.sdeleni;
};
248
Profil
Děkuji, hlavní kamen úrazu byl v nastavení publikování, a sice act.script 2.0! Mockráte děkuji a užívej Vánoc...
248
Profil
V konfiguraci act. script 2.0 a player 8, to nebere v úvahu HTML tagy a pouze je to zobrazí...
master
Profil *
tiez mam ten problem . . .

v prvom fajle mi ta komponenta text posuva hore -dole..

inom fajle podobny priklad a tam uz komponenta nefunguje...
k tomu predsa netreba ziaden skript .. . ..
master
Profil *
pozrite si to na
http://zemk.szm.com/priklady/konzola.html

zdrojak je na http://zemk.szm.com/priklady/konzola.fla
master
Profil *
inac, jediny prikaz ktory v konzole ide je "ver" : )
Hanz
Profil
master
Text přiřazuješ špatně (špatně co se týče funkčnosti komponenty). Přiřazuj text pomocí nazev_pole.text="text,text";

A vše bude OK!
master
Profil *
nieco ako

_root.vypis.text="konzola v.0001\n";

?

a pole je nazvane ako vypis ?

(nefunguje mi to )

x(
Hanz
Profil
master
Přesně to, ale pokuď ti to nevypíše text vůbec, tak ses špatně odkázal na to pole. Záleží na tom, kde ho máš umístěné.
Anonymní
Profil *
co vlastne znamena ten text.

pretoze pole vypis ma var vypis ale co s textom. ten text ma byt instance name ?

alebo co..... :(
master
Profil *
aha , takze

meno_instancie[b].text[\b]="striiiiing";

vdaka....
Hanz
Profil
Anonymní
text je název parametru. Název instance musí být před ním.

master
Tak to fakt nechápu cos to napsal. Co tam dělá to [b][\b] ??
master
Profil *
meno_instancie.text="striiiiing";

;)
ench
Profil *
mám taký problémek...

var load_vars:LoadVars = new LoadVars();
load_vars.load("vypis.php");

load_vars.onLoad = function() {
_root.text_1.text = load_vars.text1;
_root.text_2.text = load_vars.text2;
};

do textových polí se to načte správně...
ale nefunguje mi posuvník... :-/

ale přitom, pokud do proměnné text_2 vložím dlouhý text... jako:
_root.text_2.text= "dlouhý .....(tak aby to bylo na mnoho řádků)... text";

tak ten posuvník funguje... :-/ nevím jak to je možné....
dredie
Profil *
scrollbar je lepsi nascritovat:

- udelate dve talcitka nahoru a dolu (scrollUpMcl a scrollDownMcl) a textovy pole (myTextField), pak se to naskriptuje vsechno na frame1 main taimeline:

function scrollUp() {
myTextField.scroll--;
}

scrollUpMcl.onPress = function () {
scrollUpMcl.onEnterFrame = scrollUp;

}
}

scrollUpMcl.onRelease = function () {
delete scrollUpMcl.onEnterFrame;
}

po dobne druhe tlacitko. Nejsem si jisty ze je to presne takhle, ale rek bych ze jo.
l_u_k_a_s
Profil
Ahoj!

chcem sa opytat da sa stoho extreneho txt suborunacitat aj obrazok? ak ano ako to mam do toho txt suboru zapisat?

dakujem za odpoved
XXX
Profil
muzes do toho textoveho souboru ulozit do promenne nazev pripadne i s cestou k tvojemu obrazku a pak jej primo v tom swfku nacist pomoci actionscriptu napr. pomoci:

loadMovie(tvojePromenna); // v textaku by obsahem tvojePromenna bylo napr: "imagesfoto1.jpg"
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.