Autor Zpráva
Budo
Profil *
Ahojte, robím prezentáciu vo Flash 8 a mám problém, s ktorým sa trápim cca týždeň, no neúspešne. Preto by som chcel požiadať o pomoc Vás.

Prezentácia má 4 nasledovné tlačítka: projekty, linky, kniha, kontakt. Po načítaní sa otvorí okno Index ktoré sa roztiahne: vo frame 0 - šírka okna je 0 až do frame 75 kde šírka okna je 600, a súčasne vo frame 75 je stop(); aby animácia ďalej nepokračovala. Po kliknutí na tlačítko Projekty sa okno Index stiahne: od frame 76 - šírka okna je 600 až do frame 116 kde šírka okna je 0, a súčasne vo frame 116 je stop(); aby animácia ďalej nepokračovala. Doteraz bolo všetko bez problémov. Avšak po stiahnutí okna Index, by som chcel aby sa roztiahlo okno Projekty a to nasledovne: frame 117 - šírka okna 0 až frame 210 - šírka okna 600, vo frame 210 je stop();.
Tlačítku projekty som priradil:

on (release) {
_root.gotoAndPlay(76);
_root.gotoAndPlay(117);
}

Prvý príkaz _root.gotoAndPlay(76); mi funguje a okno Index sa stiahne, ale druhý príkaz _root.gotoAndPlay(117); už nefunguje a okno Projekty sa neroztiahne. Neviem či tam vadí stop(); ktoré je umiestnené vo frame 116, no musím animácii nejako zabrániť aby ďalej nepokračovala na frame 117 bez kliknutia.
Ja si myslím, že animácia prejde v poriadku po okno 116, ale tam je stopnutá, a Flash ďalej nevie že od 117 má pokračovať? Neviem, či moje tušenie je správne? A tiež neviem ako to napraviť.

Tlačítku Projekty som skúšal priradiť aj niečo takéto, no tiež bez očakávaného výsledku:

on (release) {
_root.gotoAndPlay(76,117);

}

Toto isté, by som chcel, aby sa opakovalo aj po kliknutí na tlačítko Linky. Opakovať znamená: Zatvoriť okno Index (zatvorenie popísané vyššie) a následne otvoriť okno Linky ktoré začína od frame 211 - šírka okna 0 frame 260 - šírka okna 600, v okne 261 je stop();. Aj tlačítku linky som prideľoval niečo také ako tlačítku projekty, no tiež neúspešne :-(

Takto - roztiahnuť-stiahnuť - by sa mala opakovať celá animácia.

Vopred ďakujem za Vaše rady.
flz
z tvojho opisu usudzujem, ze nevies (efektivne) pouzivat MovieClip-y.

on (release) {
_root.gotoAndPlay(76);
_root.gotoAndPlay(117);
}

tento kod ti nefunguje preto, lebo v nom zadavas 2 rovnake prikazy, lne s inymi parametrami (naraz posielas prehravanie na 76. snimok aj na 117. snimok). to mas tak ako keby teba poslali do prahy a do bratislavy a ocakavali od teba, ze budes na oboch miestach naraz.

navrhoval by som tim aby si obsah kazdeho okna previedol na MC (aj s tou animaciou zmensenia/zvacsenia) a ovladal ich tlacitkami
prikazy na tlacitkach by zrejme vypadali napr. takto:
//tlacitko PROJEKTY
on (release) {
_root.projekty.Play();
//tu by mohol byt dlasi skript ktory by "zatvarat" okna inych poloziek
}

najlepsie by bolo uverejnit zdrojak
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0