Autor Zpráva
laik
Profil *
Zkoušel jsem pracovat s Motion Tween a tak jsem vytvořil klasický čtverec, který se měl přesunout z jednoho konce plochy na druhý. Povedlo se, ale pohyb je značně trhaný. Fps mám standardně na 12. Vím, že to mohu zvýšit, ale pro použití na webu se to prý příliš nedoporučuje. Tak se chci zeptat, jestli existuje ještě nějaká jiná možnost, jak zvýšit plynulost pohybu. Nejspíš něco jako jiný způsob překreslování... Profesionální animace, které jsem na internetu zatím viděl, se všechny pohybovaly krásně plynule.
DoubleThink
Profil *
Jsou dvě cesty jak dosáhnout plynulejšího pohybu.
Buď jej rozdelit do většího počtu framů = opticky zpomalit
Nebo zvýšit framerate.

12fps je tuším výchozí hodnota framerate - pro rychlejší animace se běžně používá 18-20fps.
Je možné použít i větší, ale to už může být nad možnosti některých starších PC - zejména při 8-průchodovém antialiasingu a průhledných objektech ve Flashi.
laik
Profil *
Díky za info!
allesh
Profil *
Chtěl jsem se zeptat jak by šlo pohybovat MC pomocí scriptu?
Jsem v začátcích ...
za odpověď dík ..

allesh(z)seznam.cz
XXX
Profil
allesh
zmenou jeho souradnic. Ty muzes nastavit takhle:

klip_mc._x = 10;
klip_mc._y = 50;


Kdyz pouzijes zpracovatele udalosti onEnterFrame, muzes jednoduse vytvorit animaci, pri ktere ti MC prejede z jedne strany obrazovky na druhou:

var pozice:Number = 0;
klip_mc._x = 100;
klip_mc._y = 0;
this.onEnterFrame = function(){
pozice+=10;
klip_mc._y = pozice;
}

Aby ti to vsechno fungovalo, musis mit v prvnim snimku hlavni casove osy MovieClip
pojmenovany v panelu Properties v kolonce InstanceName klip_mc a skript musis
mit primo v prvnim snimku hlavni casove osy ;)
niky
Profil
...ale pro použití na webu se to prý příliš nedoporučuje...
Tím se myslí vysoký fps jako třeba 50 a vejš... Ale když použiješ třeba 24fps tak animace už vypadá pěkně, aniž by to výraznějš
zatěžovalo procesor.
XXX
Profil
niky
Samozrejme mas pravdu, kazdopadne prispevek, na ktery odpovidas, je skoro rok a pul stary ;)
niky
Profil
He, někde se stala chyba :D... Njn datumy já nečtu... A hlavně jsem si pořádně přečetl první 2 příspěvky... Ach jo :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.