Autor Zpráva
Hanz
Profil
Potřeboval bych nějak dostat do flashe názvy všech obrázků (*.jpg) v určitém souboru, ale vím že to flash sám neumí. Potřeboval bych proto vědět jestli se to nedá nějak udělat přez XML nebo přes něco jiného co pojede na "každém počítači" (myslím tím aby se nemuselo ještě něco instalovat jeko to třeba potřebuje PHP)

PS: XML a jemu podobným nerozumím takže mi to prosím vysvětlete jako úplnému blbovi.
DoubleThink
Profil *
Teď přesně nechápu, co chceš udělat.

Pokud chceš načíst text z externího souboru, tak k tomu nepotřebuješ PHP a ani XML. Stačí si do toho souboru sáhnout (loadVariables).

Jeho obsah by pak mohl vypadat třeba takto:

nazev=prvni|druhy|treti...

a ve Flashi si tu proměnnou jenom exploduješ na pole.

XML data se hodí spíš na složitější informační struktury.
Hanz
Profil
DoubleThink
No nepochopils. Já nechci načítat text, ale potřebuju něco co mi samo zjistí názvy všech obrázku v nějakém adresáři a potom mi to pošle do flashe.
sanxo
Profil *
no tak to teda neviem, ci nieco take existuje (mozno ano)
Hanz
Profil
sanxo
Abych řekl pravdu tak já jsem to ještě taky neviděl ani o tom neslyšel, ale ptám se protože by se mi to hodilo. A existovat by to podle mně mohlo.
sanxo
Profil *
teoreticky - mozno nieco ako flashjester, pripadne naprogramovane vo VBA (alebo podobne)

a tiez by sa mi to celkom odilo :-)
Jarda
Profil *
Jestli někdo budete vědět jak to jde udělat napište prosím. Jarda_T@seznam.cz
monarcha
Profil *
no bě by se to taky docela hodilo...
co mě napadlo, když jsem si přečet příspěvek od sanxo:
třeba v Delphi napsat program, kterej 1) vygeneruje textovej soubor, kterej bude obsahovat názvy všech souborů, 2) bude do něj vloženej flashPlayer kterej spustí flash animaci a ta si ten soubor přečte.
(v delphi jsem spíš začátečník a tak přesně nevim, jak tam ten flashPlayer vložit, ale už jsem to někde viděl, neměl by to bejt problem)
mik
Profil
http://www.multidmedia.com/software/zinc/index.php#03

komerční věc, ale možná je to co hledáte
výstupem jsou Projektory který uměj spoustu věcí co flash sám o sobě ne.
Anonymní
Profil *
prográmek v delphi, kterej po zavolání vygeneruje soubor obrazky.txt a v nem jsou ulozeny jmena vsech obrazku v adresari, kterej se zada jako parametr toho exáče. Ve flashi stčí napsat fscommand('exec','neco.exe') a přečíst textovej soubor. Je to trochu kostrbatý, ale na nic jinýho jsem zatim nepřišel:/

program seznamObrazku;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

var
sr: TSearchRec;
FileAttrs: Integer;
cesta,s:string;
f:textFile;
begin

if (paramCount()<>0) then cesta:=paramStr(1)+'\'
else cesta:='';

FileAttrs := faReadOnly;
FileAttrs := FileAttrs + faHidden;
FileAttrs := FileAttrs + faArchive;
FileAttrs := FileAttrs + faAnyFile;

s:='';

if FindFirst(cesta+'*.jpg', FileAttrs, sr) = 0 then
begin
repeat
if (sr.Attr and FileAttrs) = sr.Attr then
begin
s:=s+sr.Name+'|';
end;
until FindNext(sr) <> 0;
FindClose(sr);
end;
AssignFile(F, 'soubory.txt');
Rewrite(F);
Writeln(F, 'soubory='+S);
CloseFile(F);
end.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.