« 1 2 3 »
Autor Zpráva
houskat
Profil *
Co si myslite o Macromedia Flex? bude to mit budoucnost a nebo to bude zatracovany jako je Flash kvuli nutnosti Flash prehravace? nevite kdy ma vyjit oficialni verze? zatim je jen beta3.....
Hanz
Profil
houskat
Oficiální verze nevím.
Pokuď někdo zatracuje Flash, kvůli nutnosti Flash Playeru, tak to bude zatracovat stálem ale to může stejně tak zatracovat javascript (pokuď se to bere na počet uživatelů), nebo PDF a další formáty (PDF je daleko méně rozšířené než Flash).
musachi
Profil *
Zkouším to s oběma...FLASH je na grafiku expert a FLEX je dobrý víc na práci s daty...ale ukládání jde stejně jen s PHP...
dredie
Profil
musachi - flash ze je na grafiku expert? :D Podle me je to jeden z nejhorsich programu, co se schopnosti a funkci vektorove grafiky tyce. Obcas zasnu, jak moc se daji vektory zk***it. Zkus si neco kompikovanejsiho nakreslit v illustratoru a pak to exportovat do flashe. Nestacis se divit :D Osobne jsem zvedavy na flash cs3, ptze ten drawing engine tam dostal silnych zmen a vlastne cely je prezvaty z illustratoru.
musachi
Profil *
Mno máš pravdu v jednom: špatně jsem se vyjádřil...vše bylo myšleno ve vztahu k těmto dvěma ADOBŮM a jejich rozdílům. Když něco vytvoříš v "běžném" studiu 3D, které podporuje export SWF pak je pohodlnější použít flash....atd...viz:
http://www.fubon.co.uk/
http://www.2advanced.com/#services/video
musachi
Profil *
jinak to jsou současné trendy "vyšší školy swf"
dredie
Profil
muschi - oproti flexu bezpochyby, ale i tak me ten program nekdy hezky stve :)
musachi
Profil *
mno mě spíš "urputně rozčiluje" cena, potom zahlédnu weby na které nemám a další podpora depky je na světě....a chybí mi více příkladů, všichni se odkazují na to, že už se to probíralo a když si dám práci najít odkazující odkaz tak po chvilcve zjištuji, že pohybuji v kruhu...vyřešeno je většinou to, co už lze někde najít...teď přemýšlím jak udělat načíst základní XML. V programu přidat data, uložit je do souboru(txt) z něj přečíst v PHP a uložit opět do XML...takový kruh. (postup po datové větě...) Nějak tuším že to jde ale zase: flex i flash umím moc málo...
dredie
Profil
musachi - neni to zase tak spatne. txt bych u databazovych zalezitost vubec neresil (navic v tom co pises mas logickou chybu - flash neumi ukladat to txt, vlastne flash neumi ukladat do niceho, jenom posilat (POST, GET)), tam to funguje treba ve spojeni s MySQL - data z databaze vykope PHP skript a flashi je posle jako XML, ten je precte a aplikuje. Na druhou stranu to same - flash odesle data pomoci XML, PHP je precte a ulozi do MySQL.

Jinak co se tyce tech webu "na ktery nemas" - takovy tu budou vzdycky. Je to zdroj inspirace, vyzva atp. Proste vzdycky je nekdo lepsi nez ty, otazka zni, kolik tech lidi je a jestli se ten pocet snazis snizovat :D
musachi
Profil *

Logických nesmyslností se dopouštím denně přehršel...proto mě to na webu ani nepřekvapuje...
Ale když se chytím tvé návaznosti...FLASH => PHP => XML =>SQL a naopak? Jeli to tak "easy"
proč už někdo neprokopal cestu? Stále narážím na části...funkční, ale části...a když jsem jednomu "maníkovi" navrhl aby tuto cestu prokopal, tak se omluvil a vymluvil na nedostatek času...takže je zřejmě čeho se bát...mimochodem o peníze mu taky nešlo...


Když jsem jako MIJAMOTO MUSASI máchal dřevěným mečem a porážel protivníky...bylo to snažší...
XXX
Profil
musachi
No to mas tezke. Ono je to totiz cele takto: Se zaklady se podeli kdokoliv, ale ty vychytavky ti jen tak nekdo neprozradi. Proc si myslis, ze je tak malo dobre literatury. Obzvlaste u nas vychazi porad dokola jen ruzne knihy, ktere vysvetluji zaklady, jsou urceny pro zacatecniky, max. pro mirne pokrocile. Je to proste jenom o konkurenci. Nikdo neprozradi vsechno, co vi, protoze by to pak vedeli vsichni a on by se zbytecne pripravil o svuj naskok. Kazdy, kdo se dostane na vyssi uroven se tam dostane proto,ze na sobe makal a tezce ziskaval potrebne informace,aby se dostal tam, kde je. Pozoruju, ze vetsina lidi, co sem chodi by chtela, aby je tady vsichni vsechno naucili, casto dokonce aby za ne udelali cele projekty, ale nejsou ochotni pro to, aby neco umeli, udelat vic, nez psat tady svoje otazky a prosit o rady. Ani je nanapadne "obetovat" par korun za nejakou knizku, ze ktere by se to vsechno naucili a to vetsinou daleko rychleji a lepe. Nepripada mi divne, ze nekdo, kdo si koupi spoustu takovych knih, ktere jsou casto hooodne drahe, k tomu vsemu vetsinou v jinem jazyce nez cestine, nepredava nabyte informace jen tak dale ;)
dredie
Profil
musachi - ne ta struktura je:

FLASH -> XML -> PHP -> MySQL a naopak. On cely tenhle postup je jenom o parsovani dat z a do XML tak, aby si flash s databazi rozumel. Neni to nic tezkeho na pochopeni, ale velmi komplikovaneho na naprogramovani :)
musachi
Profil
Máš pravdu XXX. Kolikrát si tyhle věci nechci uvědomovat...hypoteticky, když pracuješ ve firmě, která se zabývá vývojem ovládání inteligentích domů, i když makáš sám, tak výsledky budou kolektivní, tak si zvykneš se o informace dělit...pak se zeptáš a najednou zjistíš, že ostatní nejsou vůbec ochotni se o info dělit. Tak zjistím, že jsem vůl...nebo lépe: "slepičí prdelka". Tady to funguje stejně...Prostě na to zapomínám. ...

OK dredie. Zkusím si s tím pohrát....teď jsem zjistil, že flexSDK je free. Nainstaloval jsem JRE a jede to jak víno. Jen to není vizual. Škoda, jsem tak rozmazlený....

A aby nikdo nerekl, ze tu nejsou zadne kody...tak tu prihodim panelovou blbost...


<?xml version="1.0"?>
<mx:Application xmlns:mx="http://www.adobe.com/2006/mxml">
<mx:Panel title="Panelak" paddingTop="10" paddingBottom="10" paddingLeft="10" paddingRight="10">
<mx:HBox>
<mx:List>
<mx:dataProvider>
<mx:Array>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
<mx:String>Zde muze byt menu</mx:String>
</mx:Array>
</mx:dataProvider>
</mx:List>

<mx:TabNavigator borderStyle="solid">

<mx:VBox label="Panelakjedna" width="400" height="300">
<mx:TextArea text="Nejaky, vetsinou nicmoc text"/>
<mx:Button label="Tlacitko=odeslat"/>
</mx:VBox>

<mx:VBox label="Panelakdva" width="400" height="300">
<mx:TextArea text="Nejaky, vetsinou nicmoc text"/>
<mx:Button label="Tlacitko=odeslat"/>
</mx:VBox>

<mx:VBox label="Panelaktri" width="400" height="300">
<mx:TextArea text="Nejaky, vetsinou nicmoc text"/>
<mx:Button label="Tlacitko=odeslat"/>
</mx:VBox>

<mx:VBox label="Panelakctyri" width="400" height="300">
<mx:TextArea text="Nejaky, vetsinou nicmoc text"/>
<mx:Button label="Tlacitko=odeslat"/>
</mx:VBox>

</mx:TabNavigator>
</mx:HBox>
</mx:Panel>
</mx:Application>

dredie
Profil
musachi - tohle je z flexu co? :) V tom se teda neorientuju, delam standartni AS ve Flashi, ty XML tagy pro AS mi dvakrat zrovna nevoni :D
dredie
Profil
ale jaxe na to tak divam, tak ten flex asi vyzkousim, vypada to jako celkem solidni zaklad pro komplexni aplikace :)
XXX
Profil
dredie
Na tom MXML nic sloziteho nebude a myslim, ze Flax 2 bude stat za to. Jediny problem vidim v tom, ze nebude na vsechno cas :(
dredie
Profil
XXX - typicky :D
XXX
Profil
dredie
Bohuzel :-D
dredie
Profil
XXX co mas z toho taky na to nemam moc cas, ale flex asi prubnu, ptze ted mam programovat flashovy engine pro elearningy, tak to bude celkem masox a tam se bez poradne robustniho programu asi neobejdu :)
XXX
Profil
dredie
Njn, v pripade neceho robusnejsiho se to hodit kazdopadne bude. A navic si fakt myslim, ze na tom vubec nic nebude ;) Myslim, ze k tomu bude paradni tato kniha ;) Ale jak te znam, vystacis si radeji bez ni :-D
dredie
Profil
XXX - noo ja jsem zase nasel nejake videotutorialy na jedno, nejmenovanem torrent search enginu :D takze prubnu ty, pak kdyztak ofiko dokumentaci k flexu a pak uvidim co a jak, do toho jeste flash cs3 no nevim nevim :D Ale ta knizka cos poslal link vypada moc dobre, popremyslim
musachi
Profil

...zajímavý link?....jak ty knihy objednáváte? A kolik stojí dodávka celkem?
dredie
Profil
musachi - musis mit platebni kartu schopnou platby pres net (visa, master card snad, nebo treba american express), kolik to stoji s postovnym netusim, ale je mi to jedno :D

d.
XXX
Profil
musachi
Stoji to hodne ;) Ted bych ti kecal kolik presne, ale vychazi to pres 700kč, takze se to rozhodne nevyplati u jedne knihy. Kdyz tak si zkus jen tak vyplnit objednavku, ono ti to ukaze vyslednou sumu a jenom ji proste neodesles ;)
XXX
Profil
Jeste kdyz ted na to koukam, tak jsme zapomel napsat, ze tech 700 je jenom postovne :-D
dredie
Profil
XXX - neboj nam to doslo :)
musachi
Profil
no, mě ne.... :-(
musachi
Profil
nevíte jak udělat:

mám input text a potřebuji aby script něco udělal, když input edituji nebo lépe když odťuknu enter...ne dříve...aby jakoby platila podmínka: až odentroval inputtext teprve teďkonc udělej TO a TO...
XXX
Profil
Spravne bys mel zalozit nove tema ;) Kazdopadne to udelas takhle:

this.onEnterFrame = function() {
if ((vstup_txt.text != "") && (Key.isDown(13))) {
trace("vyplnen vstupni text a stisknuta klavesa ENTER");
}
};
musachi
Profil
dík. A obtěžuji dál....nevíte kde najít (když jsme na FLEXu) příklady shodné s
xmlns:mx="http://www.adobe.com/2006/mxml" protože většina příkladů je k tomu zápisu...
xmlns:mx="http://www.macromedia.com/2003/mxml" . A ve FLEX2 to prostě nejde....
je mi tak smutno...
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.