Autor Zpráva
kubanec
Profil *
Můžete mi prosím někdo poradit, jestli má Flash MX nějakou funkci (Script), která přehraje animaci od posledního snímku k prvnímu? (Přehraje se animace a pak, aby se po rollOver na nějaký button pustila pozpátku...)
Děkuji kubanec
Hanz
Profil
kubanec
Myslím že nic takového není. A pro příště dávejte takové dotazy do sekcí o flashi!!!!!!!!!!
pingui
Profil *
To kubanec:
Je na to vice zpusobu.
Ten nejjednoussi je revert pro framy.
Kdyby jste potreboval pomoc tak pres forum.flashmedia.cz
:)
moltom
Profil *
mohol by mi niekto povedať viac o tom "revert" pre framy...tiež potrebujem prehrať MovieClip odzadu...

Potrebujem totiť urobiť skrolovateľný text, ale kedže sa mi nechce riešiť problémi s diakritikou a navyše v tom texte chcem mať vložené aj obrázky, prip. odkazy, nemožem použiť dynamické textové pole a text načítavať z externého súboru (našiel som kopec návodov ako spraviť skrolovanie s Dynamickým textom).

Najjednoduchšie je potom spraviť Movie Clip s textom ktorý má skrolovať a pomocou motion tweenu dosiahnuť jeho posúvanie hore dole...problém je ale ten ze tlačidlo na posun dolu funguje OK, avsak na posúvanie smerom nahor by som potreboval aby sa movie clip s textom posunul naopak - od konca na začiatok...

Niečo také je na: http://www.flashland.sk/priklady.php?idkat=9
...ten jednoduchy scrollbar...

Dik.
Hanz
Profil
moltom
http://flash.jakpsatweb.cz/index.php?page=mc_scroll
moltom
Profil *
dik moc, hned to testnem:-)
moltom
Profil *
Dik moc za pomoc, funguje to skvele;-)...

Mam vsak dalsiu otazku:

Ako prerobit ten vertikalny scrollbar Movie Clipu (z tychto stranok: http://flash.jakpsatweb.cz/index.php?page=mc_scroll) na horizontalny?

Chcem dosiahnut skrolovanie MC zo strany na stranu - aby sa vo Flashi dali prehliadat panoramaticke snimky...

Pripadne nejake iny, jednoduchy sposob ktrory by to umoznil...

Dik.
Hanz
Profil
moltom
změnit _y na _x a _height na _weight
Samozřejmě neměnit všechno. Nejdřív pochop co to dělá a pak už je to hračka.
moltom
Profil *
Hanz,

tak sa mi to nakoniec podarilo....

Bolo však treba zameniť _height na _width a nie _weight....

A okrem zmien _x a _y som poprehadzoval aj premenné vymedzújuce pohyb scrollbaru (top, bottom, left, right)...
Kamil Kopecky
Profil *
Jak se dělá animace pozpátku
======================

Je to jednoduché, uděláte si na rootu animaci třeba na deset políček.... končí třeba stopkou;

V další vrstvě si uděláte MovieClip a do něj hodíte smyčku;

1.frame .... stop();
2. frame .... _root.prevFrame();
3. frame ... gotoAndPlay(2)

MovieClip protahnete na vsechna policka animace mimo prvniho;
POjmenujete jeho instanci treba "ovladac"

V dalsi vrstve si udelejte tlacitko na poslednim framu animace.
Prdnete mu akci:

on (release) {
_root.ovladac.play();
}


A to je vsechno... Jakmile tuknete na tlacitko, spusti se vam smycka v movieclipu a ta bude prehravat prevFrame(); dokud nedojede na prvni policko a tam se stopne, protoze na prvnim poli animace MovieClip nemame na casove ose vlozeny.

Mejte se.... www.axe-design.cz
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0