« 1 2 »
Autor Zpráva
Sencero
Profil *
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně.

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo dělá ve flashy stránky jestli by mi dal link po případě poradil protože jsem uplný začátečník s flashem :) předem děkuji za odpověd.
Nox_lbc
Profil
na stránky je HTML ne Flash ...
Sencero
Profil *
diky za odpoved ale vcem delate weby a co delate napriklad v Flashy :)?
koudi
Profil
diky za odpoved ale vcem delate weby a co delate napriklad v Flashy :)?
Stránky v html a ve flashi nic.
stribny
Profil
To je dobrý, pan Sencero má Flash a neví co s ním :)

Takže třeba hry, banery, přehrávače audio video apodobně.

Na stránky HTML + CSS + JavaScript
Sencero
Profil *
Hele ,nejsem žádnej Pan Sencero ,ale akroat můj kámoš v tom děla nadupany weby.
Timy
Profil
Sencero
Můj první (a poslední) flashový výtvor :o)) http://sweb.cz/kuraartco/index.html

Jinak weby o flashi - http://havrlant.net/flash/ a http://flash.jakpsatweb.cz/
Sencero
Profil *
diky moc
Nox_lbc
Profil
>> ale akroat můj kámoš v tom děla nadupany weby

zjevně profesionál ;-) Zeptej se ho na přístupnost, SEO .. díky moc ;-)
Sencero
Profil *
JJ dělá vtom už 6 let ja vim neni to mco ale on se tomu věnuije fakt hodně ok zeptam ještě kdybych vědel co toje? :D:D:D:D
G.M.Kenny
Profil *
Dělám celý web ve Flash a SEO vyřeším po svém "co není může jednou býti"...sem asi blazen "(-Oo)
Blade
Profil
>Nox_lbc
A který kámoš dělá ty nadupané weby? Já dělám ve flashi cca 4 měsíce a teď jsem vytvořil stránky pro náš klan Antifren -------> www.antifren.wz.cz
L.R.
Profil *
JO já jo a docela úspěšně Odkaz
kocour
Profil *
Sencero, tdy je link na muj vytvor odkaz tak se jukni a treba tam najes inspiraci...
At se ti dari
Anonymní
Profil *
http://darkmessiahgame.uk.ubi.com/
XXX
Profil *
nazdar vsichni kritici Flashovych webu ;-) Mozna jeste dneska neni web cely ve flashi uplne tou nejlepsi volbou, ale kdyz se clovek podiva do budoucna, jak se zvysuje rychlost pripojeni, jak se vylepsuje flash, nemate pomalu strach, ze budete bud bez prace, nebo ze se ten flash stejne zacnete za rok poradne ucit??? ;-) A pokud dokaze nekdo udelat uz ted dobry web ve flashi, tak ma naskok a nic spatneho na tom neni... cekam smrst reakci z rad odpurcu flashe :))))
Jita
Profil *
Ahojky vsichni, kteri flashik pouzivate. Potrebovala bych poradit. Prosim, nevite jak vyresit aby se mi na strance swfko (banner)posunovalo (scrollovalo) soubezne s posuvnikem...tzn..udrzovalo si na screenu porad stejnou pozici? Ale nemuze to byt vyreseno javascriptem....nutna soucast flashe. Dik moc vsem za radu.
Timy
Profil
XXX
...ale kdyz se clovek podiva do budoucna...
To už se taky říkávalo a pravděpodobně říkávat bude... Flash není na kompletní stránky dobrý a pravděpodobně nikdy nebude, protože jeho místo je prostě jinde. Flash se na webu hodí jako krásný doplněk, na hlavní roli se nehodí.
XXX
Profil
Timy
No myslim, ze uz ted se daji udelat dobre weby cele ve flashi... Jen ti jeho odpurci to nechteji priznat ;-) Je fakt, ze spousta lidi flash pouziva, ale moc toho v tom neumi a pak tomu ty vysledky odpovidaji. Zajimalo by me, proc by se flash nechodil na kompletni stranky??? Jedinym problemem je rychlost pripojeni, ktera uz se mi moc jako problem nejevi a pak flash player. Nepripada mi tak slozite si ho stahnout a nainstalovat ;-) A kdyz clovek rozumi poradne ActionScriptu, tak muze vytvorit minimalne solidni veci ;-)
Polaroid
Profil
XXX
Nebudeme tady začínat nějaký flamewar, že ne?

Věz, že lidé jako třeba Timy tomu opravdu rozumí a vědí, o čem mluví. (to k těm odpůrcům)

Problémů Flashe - a tedy toho, proč se na webu ve větší míře nepoužívá a nebude používat - je více. O všem už bylo mnoho napsáno, proto zmíním jenom jeho hlavní chyby, abys měl představu:
1) Flash je obrázek, zatímco HTML chytře strukturovaný dokument, poskytující nám veškeré informace o svém obsahu.
2) Flash není otevřený. (open-source)
3) Flash nespolupracuje s jinými technologiemi.
XXX
Profil
Polaroid

ad1) pokud pouzivas ActionScript, tak flash neni obrazek - veskera data se daji nacitat externe, z XML, ... pouzivaji se CSS, ...
ad2) problem???
ad3) s cim nespolupracuje??? data nacita z XML, muzes pozivat PHP, MySQL, socketServer, ....

dale odpada problem s ruznymi prohlizeci...

Lidi, flash, to nejsou jenom reklamni bannery!!! :-)))
Polaroid
Profil
XXX
> Lidi, flash, to nejsou jenom reklamni bannery!!! :-)))
Takže bude flame.

1) A co na to vyhledávače? Umí číst Flash jako HTML? Lze jej zpracovávat tak snadno jako HTML? Pokud vím, tak to swf je nějaká binárka ne? Jak se to má jako zpracovávat?
2) Ano, pokud se má dále prosazovat a rozšiřovat, tak je to podmínkou.
3) A proč se teda musí vkládat do HTML jako nějaký obrázek? Proč třeba nespojuje stávající technologie jako JS, SVG, HTML, PHP (případně jiný jazyk)?

Problém s prohlížeči neodpadá samozřejmě, já si třeba na Linuxu s Flash Playerem 7 obrázky z Flashe 9 neprohlédnu.

Jinak předem se omlouvám za drobné chyby co se schopností Flashe týče, nepracuji s tím a nevím, na jaké je to dnes úrovni.
XXX
Profil
Polaroid

nepracuji s tím a nevím, na jaké je to dnes úrovni

.. a to je prave to ;-) Kdyz nevis, na jake je urovni, tak nemas co kritizovat ;-) A s tim se musi pocitat... flash 8 umi kouzelne veci, ale do webu je zatim nebudu davat, protoze by je zatim kazdy nezobrazil korektne, takze to pro me bude trosku slozitejsi, ale budu to muset vyresit jinak. Takze jestli nekdo dela neco az pro flash player 8 a vys, tak to je docela chyba, ale je to to same, jako kdyz nekdo udela stranky jenom pro IE ;-) Jde to udelat i dobre... ;-)
Timy
Profil
XXX
"Jen ti jeho odpurci to nechteji priznat ;-)"
Já nejsem klasický odpůrce Flashe, kdysi jsem s ním i uměl :-).

Jako hlavní nevýhodu Flashe vidím asi to, že vytvořit opravdu po všech směrech kvalitní flashovou prezentaci je daleko těžší než udělat kvalitní prezentaci v HTML. A i když je flashová prezentace kvalitní, zůstávají obvykle problémy s indexací u robotů (někteří to už pokud vím indexovat umí - google - ale ostatní se IMHO moc nechytají). Flash se hodí na interaktivní webové prezentace, na "neinteraktivní" je jeho použití především zbytečné a pouze komplikuje situaci. Třeba jakpsatweb ve flashi si moc představit nedokážu...
XXX
Profil
Timy
Souhlasim s tebou, ze "minimalne zatim" se flash urcite pro urcite weby nehodi, ale na druhou stranu, ona je tahle diskuse vesmes o tom, ze tady vetsina tvrdi, ze weby se ve flashi nedelaji. Ty sam si ted priznal, ze se delaji a muzou byt dobre a o to tady slo ;-) Jasne, ze urcite weby se zrejme nebudou delat ve flashi nikdy, jak si sam uvedl, ale urcite firemni prezentace atd - proc ne... ;-) A s indexovanim je to zase "zatim" horsi, ale kdovi, jak to bude do budoucna... preci jenom je videt krok dopredu...
skorkyland
Profil *
pro informaci kompletni stranky ve flashi existuji a jsou jich kopy tady je dukaz Flash stranky
Timy
Profil
skorkyland
Děkuji, ukázkový příklad zbytečného použití Flashe...
llook
Profil
Největší problém je, že stránka ve flashi je zároveň dokumentem a svým prohlížečem. Prohlížím spousty hypertextových dokumentů a způsob jakým je prohlížím je daný mým prohlížečem, jeho nastavením a mými návyky. O to mě flashová stránka připravuje, protože najednou nejdou moje myší gesta, moje klávesové zkratky ani pitomá kontextová nabídka. S HTML mám prostě větší pohodlí a to je pro většinu uživatelů přednější než ony "kouzelné věci".
Flash je nicméně vhodný na různé multimediální blbůstky.
ax123
Profil
skorkyland tak to je parada jediny co vidim, je stahnete si novy verze flashe. Za takovou prezentaci Vam musi kazda firma podekovat
XXX
Profil
Uz jsem se bál, ze se takhle bourliva diskuse nestrhne :-)))
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.