Autor Zpráva
Hugoman
Profil *
Nazdar, potrebujem pomoc s dotvorenim tlacitka,

zrejme to bude chciet aj nejaky kus AS, ale neviem si s tym rady...
Mam animovane tlacitko, takze ak nan ukazem tak sa pusti animacia, ale vadi mi to ak kurzor z tlacitka dam prec a animacia v tom okamihu sekne a vrati sa na frame UP (v buttone). Chcel by som aby sa animacia napr. dokoncila alebo sa spatne prehrala do povodneho stavu, aby to v tom tlacitku tak surovo neseklo.

Dikes all za vyriesenie tohto problemu, nenasiel som to ani na nete ani nikde popisane, ale vytvorene som to uz niekde videl, takze by to v podstate malo byt mozne :)...
Anonymní
Profil *
taky to ted potřebuju!!
FlashManiac
Profil
no zakladem bude aby to "tlacitko" nebyl BUTTON ale MC no a pak uz jen budes pouzivat udalosti onRollOver a onRollOut a onEnterFrame
zavedes si nejake promenne ktere budou indikovat na ktererm frame z te animace prave jsi na to budou ty udalosti onRollOver a onRollOut no a pak jednoduchou funkcí v událsoti onEnterFrame vratis animaci v tom tlacitku(MC) na zacatek...(prikazem prevFrame() )
Anonymní
Profil *
mohl bys prosím poslat nějakej jednoduchej příklad na flashpro@centrum.cz ?
Anonymní
Profil *
díky
Hugoman
Profil *
hm radsej by som ten priklad sem :), z tvojho emailu velmi nic nevycitam :D a ked uz sme pritom Ja som zakladal Topic,

TO FlashManiac:

prosim ta mozes to nejako specifikovat?
Dik.
FlashManiac
Profil
no treba takhle:
na hlavni osu napises
var cisloFrame:Number;
var najeto:Boolean=false;


no a pak byo mohlo vypadat nejak tahle:(neni to ozkousene vypisuju jen prutok myslenek:D)
tlacitko_mc.onRollOver=function(){
najeto=true;
}
tlacitko_mc.onEnterFrame=function(){
if(najeto==true){
cisloFrame=this._currentframe;
}
}
tlacitko_mc.onRollOut=function(){
najeto=false;
}
_root.onEnterFrame(){
if(najeto==false && cisloFrame!=1){
tlacitko_mc.prevFrame();
}
}


no tohle by mohlo stacit..jako nevim esli to bude 100%fungovat ale je to jen hruby nastin...
Hugoman
Profil *
:) Prosim ta nejaky fungujuci .fla uploadnut na free server :)), z toho som blby :D
FlashManiac
Profil
OK tak jsi me presvedcil... :D
ale kupodivu az na dve male upravy to bylo funkcni..az se sam divim:D
TADY to je...ale doufam ze mate Flash 8
Hugoman
Profil *
Now it´s that perfekt! Great :)))

Diki fakt diki, ze si sa s tym potrapil a pomohol, inac pre zaciatocnikov som objavil (aj pre seba :D ) dost husty zdroj informacii a tutorialov na www.flashkit.com
Anonymní
Profil *
Ahoj stahnul sem si Flash Maniac tlacitko a funguje jen když s toho chci udelat menu tak mi funguje jen to jedno zkousel sem to vselijak ale asi se neco musi zmenit ve scïptu nevim dekuju
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.