« 1 2 »
Autor Zpráva
marat
Hi all :))
chtěl bych se zeptat , umim už pár věcí s flashem , ale fakt mi nejde to (na to už se někdo ptal)
že když najedu na tlačítko tak se mi změní barva nebo cokoli jiného , ale jak udělat aby až odjedu z tlačítka se ta barva zase plynule vrátila na normal ??? a ještě druhá otázečka , umim jak se udělá , že po najetí myší na tlačítko se udělá třeba snímek 50 nebo tak něco , ale jak udělat to , aby když na to najedu tak ten snímek tam nezustal na pořád otevřenej , ale otevřenej jenom když sem na tom tlačítku a ještě kousek kolem něj ??? myslim tim , že když najedu na button tak chci třeba ještě podrobnější nabídku (např. najedu na button a chci aby se mi ještě otevřeli 3 nový buttony na který zase můžu kliknout a zobrazí se mi stránka .. snad to aspoň někdo pochopil myslim tim takoví to vysouvací menu kde když najedu na tlačítko tak se mi zobrazí ještě nějaký podrobnější info (zase příklad : najedu na foto , ale chci aby se vedle buttonu foto zobrazili buttony třeba foto z roku 2003 , foto z roku 2004 atd... díky za rady
Hanz
marat
1) No s tou barvou je to přece tak že na druhý snímek toho buttonu dáš jinou barvu a onose to bude mněnit (Jestli jsem to nepochopil tak napiš)
2) Je zpousta možností jak udělat to menu. Napíšu ti jen jednu a to tu nejlechčí:
Vytvoř MC. Na první snímek dej jen to jedno tlačítko. Na druhý to rozestav tak aby to vypadalo tak jak to bude rozevřené. Na oba snímky dej "stop()". A teď na ten MC dej tenhle script:
on (rollOver) {

play();
}
on (rollOut) {
play();
}
marat
ok zkusim... ,tu barvu si nepochopil ale už sem na to asi přišel :D tak thx
marat
já jenom jak si psal v tý dvojce vytvoř MC nemá to bejt spíš vytvoř button ??
marat
nějak sem to nepochopil... a tu barvu sem nakonec nevyzkoumal , myslel jsem to tak , že mam button modrej a když na něj najedu tak se barva změní plynule na zelenou (to umim) ale když z něj odjedu tak jak by se zase mohla ta barva PLYNULE ZMĚNIT na modrou ??? vubec mi to nejde províst...
Hanz
marat
1) S tím menu jsem to napsal špatně.
2) Jako buttony nemusíš používat jenom buttony (zní to blbě, ale je to tak) --> jako tlačítko můžeš používat MC. Udělej MC na, kterém bude pžechod do zelené a hned zase spátky do modré. Dej na první a prostřední snímek "stop();" .A potom na ten MC dej tohle:
on (rollOver) {

play();
}
on (rollOut) {
play();
}

PS: má to chbu v tom že když odjedeš dříve než se zmnění barva tak se to nebude měnit spátky. To jak to to udělat jsem už vysvětloval tady:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=20&topic=3 235 (možná to budeš muset trochu upravit.)
marat
trochu sem zapřemejšlel ¨, ale sstejně to nejde :) prostě chci aby to menu bylo takoví aby když najedu na tlačítko tak sem mi zobrazila další nabídka a zůstala tam i když pak najedu právě na ty buttony v tý další nabídce , to jde udělat normálně , že v tom buttonu to dám do hit a over , ale to pak zase když najedu někde vedle toho tlačítko tak se mi to zobrazí což něchci já to chci zobrazovat jenom když najedu na to tlačítko tak PLS poradťe a pokud můžete tak i stou plynulou změnou barvou když z toho tlačítka odejdu .. díky... :))
marat
jo , ale tohle když udělám tak aniž bych najel na to tlačítko (MC) tak se to přehrává až do toho prostředka (nebo až tam prostě kde je to stop();)
já ¨chci to , aby se to začlo přehrávat až teprve najedu na ten MC (button)
Hanz
Jo a teď to menu:
Vše bylo dobře, jen tam nedávej ten script co jsem ti psal naposled. Ale udělej to takhle:
Na to tlačítko na tom prvním snímku dej tohle:
on (rollOver) {

play();
}

A teď normálně nakresli (výplň) okolo všech těch tlačítek ve druhém snímku. --> OKOLO. -->Udělej ji dost širokou! Udělej z ní Button a nastav mu alphu na 0 --> nepůjde vidět. A dej na něj tenhle script:
on (rollOver) {

this.play();
}
Hanz
marat
Kdyť jo!! Je tam napsáno že máš dát na první a prostřední snímek stop()
marat
jo ahaa :) sry já četl na prostřední a poslední... díky už to jede...
marat
ale když nemam dělat tlačítko jako MC a ne jako button tak to menu potom nechápu... díky za trpělivost :)
marat
oprava : ale když mam dělat tlačítko jako MC a ne jako button tak to menu potom nechápu ... díky za trpělivost :))
Hanz
marat
A co na tom nechápeš?
Acci
marat
Na opravu je tu odkaz Změnit
marat
to Hanz : mno jak udělat , že po najetí na MC se udělá nějakej snímek nebo něco co otevře ty další buttony (ty stim podrobnějšim infem)
marat
prostě to celý nějak nechápu , u buttonu bych to tröchu chápal , ale u tohohle ne , ani newim jak udělat na MC hit ..
Hanz
marat
Postupuj přesně podle toho návodu jak jsem ti napslal. Žádný hit u buttonu neexistuje! Pomocí toho
on (rollOver) {

play();
}

Přejdeš na druhý snímek MC na kerém jsou ty tlačítka (podmenu). A tou druhou funkcí se potom zase vrátíš spátky.
marat
já to opravdu nechápu , přece žádnej button sem podle tvího návodu nevytvářel !!!
jenom movie clip kterej je tlačítko a do ktrerýho sem dal tohle on
(rollOver) {
play();
}
on (rollOut) {
play();
}
on (press) {
getURL("http://www.diabolojilemnice.com","_self");
}
kvůli tý plynulí změně barvy... a já potřebuju aby když na to tlačítko najedu aby se zobrazilo vedle toho i to podmenu , ale aby tam přece zůstalo i když najedu malinko vedle a to je u buttonu ten hit !
marat
a navíc když dám do MC kterej slouží jako tlačítko akci

on (rollOver) {
play();
}

tak se přece nemůže na časový ose změnit druhej snímek , to se přece musí změnit v tom MC...to by jinak v AS nebyla logika..
marat
ledatak ,že bych dal do toho MC ty tlačítka , ale to mi zas nejde v tom , že když ty tlačítka tam zustanou , což oni zůstanou tak když na ně kliknu tak se otevře to co se má otevřít když kliknu na ten základní MC
marat
ale hiit už wim jak se dělá tou alphou okolo toho z neviditelnim něco co chci aby byl ten hit
Hanz
marat
To ti to trvalo! Konečně si to pochopil! Chvíli počkej a já ti tu dám odkaz od kud si to můžeš stáhnout.
Hanz
Tak tady to je:
SWF http://sweb.cz/janousek.honza/Untitled-1.swf
FLA http://sweb.cz/janousek.honza/Untitled-1.fla
Nezlekni se! Dělal jsem to narychlo.
marat
no jo díky , už sem to všechno pochopil moc ti díky !
marat
jo , ale jednu věc nechápu , když tohle udělám tak kam pak mam dát script on (rollOut) prostě aby tam skočil zase ten normlní button bez podmenu ?? akam ten script mam hodit ?? díky..
Hanz
marat
Právě, proto jsem ti to psal ještě jednou. --> Zmílil jsem se! Ten script tam být nemá. Kdybys to udělal tak jak jsem to psal úplně nazačátku tak by to nešlo. (Když vložíš do tlačítka tlačítko tak funguje jen to do kteréhos to vložil a ta vložené ne). Přechod spátky je zajištěn tím že uživatel najede na ten jak ty říkáš "hit" -- "zneviditelněný" MC
marat
prosimtě a šlo by to udělat i tak ,že by na tom hitu bylo místo rollover rollout a místo this.play tam bylo jenom play ??? já ten tvůj výtvor prostě nechápu , když to udělám uplně stejně , tak jak najedu na to tlačítko tak mi to začne blikat (to podmenu) prostě se pořád přečítaj ty snímky možná mam chybu v tom , že ten hit dám i na to tlačítko fakt newim...
Hanz
marat
Ten hit musí být jen okolo těch tlačítek! Nesmí být nad ním. S tím this.play() by tam myslím stačilo jen to play(). Jo a to rollOut tam být nesmí! Jde o to že když se snažíš odjed z těch tlačítek tak najedeš (rollOver) na ten hit a animace přejde na první snímek.
marat
ok už to chápu... díky
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0