Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
narg Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 10. 2006, 21:18:51
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně. cau.. prosim, uz si fakt nevim rady.. mam animaci, kde se jen meni obrazky vyrenderovane z maxka, takze je to pomerne dost velke. rozdelil jsem ji tedy do nekolika .swf souboru, ale ve chvili kdy se preskoci z jednoho swf do dalsiho, se animace vzdycky skubne, prestoze to zkousim offline. a nedari se mi to vyresit. treba by pomohl preloader, ale nevim jak udelat aby nacetl nazacatku animace i vsechny .swf, ktere se budou prehravat pozdeji... pomozte nekdo pls .) |
||
Časová prodleva: 14 dní
|
|||
zdenek Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 11. 2006, 14:30:18
zkus tam nacitat preloader jenom pro urcitej snimek.
|
||
XXX Profil |
#3 · Zasláno: 2. 11. 2006, 19:50:22
A proc je to "dost" velke? jestli to jsou jenom obrazky, tak je snad muzes minimalizovat nebo se pletu? dyt to muzou byt obyc JPGcka...
|
||
narg Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 11. 2006, 20:23:11
jsou to obyc jpgcka v 1024x768 a maji okolo 20-30kb... vic uz to zmensit nemuzu, potrebuju fullscreen...
|
||
XXX Profil |
#5 · Zasláno: 3. 11. 2006, 21:45:37
jestli to chapu dobre, tak ti jde jenom o to, aby se menily postupne obrazky? tak proc to delas jako nekolik swf? Staci udelat jedno a do neho nacitat obrazky dynamicky. nebudou ulozeny v tom swf,ale mimo v adresari, tim padem bude swf male a vzdycky si nacte jenom jeden obrazek, ktery budes potrebovat.Nebo pokud pises, ze chces preloader, ktery stejne bude pracovat tak, ze se maji nejdrive nacist vsechny animace, tak pak podle me nema vubec cenu, protoze to muzes mit rovnou ty obrazky vsechny v tom swf a udelat preloader pro cele velke swf a vyjde ti to nastejno ;-)
|
||
narg Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 11. 2006, 14:47:49
kdyby byly obrazky mimo swf soubor a nacitaly se pojednom, to by bylo uplne idealni, jenze to neumim :( kdybys mi poradil jak na to, tak ti budu moc vdecnej :) jeden preloader a vsechny obrazky v jednom swf nepomohly, bylo to cele trhane.. kdyz jsem v task manageru sledoval prubeh zatizeni CPU a vyuziti pameti, tak to z nejakych 10% do konce animace vyjelo na 100% a pamet vyjela na 1GB :)
|
||
XXX Profil |
#7 · Zasláno: 5. 11. 2006, 16:57:36
No tak v tom pripade udelej to swf uplne bez tech obrazku-bude minimalnich rozmeru a ty obrazky uloz treba do stejneho adresare, jako to swf nebo do podadresare,to je jedno. budes je potom nacitat externe pomoci funkce loadMovie. Tady mas priklad, jak se nacitaji obrazky externe:
_root.createEmptyMovieClip("nazevMovieClipu_mc", _root.getNextHighestDepth()); loadMovie("tvujObrazek.jpg", nazevMovieClipu_mc); timto skriptem vytvoris na plose hlavni casove osy prazdny movieClip a do nej budes nacitat ruzne soubory. muzou to byt JPG, GIF, SWF nebo PNG. Pak je to na tobe,jakym zpusobem ti to bude fungovat,jestli treba budes mit pro kazdy obrazek jine tlacitko,takze budes mit treba tlacitka obrazek1_btn, obrazek2_btn .... a do stejneho snimku, ve kterem budes mit ty tlacitka das skript: obrazek1_btn.onRelease = function(){ loadMovie("obrazek1.jpg", nazevMovieClipu_mc); } obrazek2_btn.onRelease = function(){ loadMovie("obrazek2.jpg", nazevMovieClipu_mc); } atd... budes teda do jednoho vytvoreneho movieClipu nacitat ruzne obrazky, podle toho, na jake tlacitko se klikne ;-) |
||
narg Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 11. 2006, 17:03:44
porad se mi to nedari :( jestli to chapu spravne,
_root.createEmptyMovieClip("nazevMovieClipu_mc", _root.getNextHighestDepth()); zalozi novy movieclip, loadMovie("tvujObrazek.jpg", nazevMovieClipu_mc); timto do nej nactu obrazek... ale nefunguje mi to, spustim to a objevi se jen prazdny movie clip, nic vic. Jinak bych potreboval, aby se obrazky menily samy, aby se proste automaticky do dalsiho snimku nacetl obrazek nazvany vzdy o cislo vys. Diky moc. |
||
XXX Profil |
#9 · Zasláno: 6. 11. 2006, 17:41:22
Asi mas spatne zadanou cestu k obrazku... pokud pouzijes: loadMovie("foto1.jpg", nazevMovieClipu_mc); znamená to, ze mas foto1.jpg nahrane ve stejnem adresari, jako soubor .fla nebo .swf. pokud ho mas jinde, musis upravit cestu. aby ti to fungovalo, tak nejdrive si zkus ten obrazek nahrat do stejneho adresare, jako to tvoje .fla. a predpokladam,ze to neexportujes pro flash player 5! ;-)
|
||
narg Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 11. 2006, 21:06:32
aha no, ja delam ve Flashi 5 :) ted jsem to hodil do MX a uz to funguje. Ted se pokusim prijit na to meneni obrazku :) diky.
|
||
XXX Profil |
#11 · Zasláno: 6. 11. 2006, 21:43:27
jeste k tomu nacitani obrazku postupne automaticky... si ty obrazky pojmenuj napr.: foto1.jpg, foto2.jpg, foto3.jpg, ... pak je muzes menit automaticky treba takhle: (tenhle skript je nacita a meni fotky foto1.jpg - foto5.jpg co 2s)
function zmenaObrazku(){ var nazevObrazku:String = "foto"+cislo+".jpg"; loadMovie(nazevObrazku, tvujMovieClip_mc); if(cislo == 5){ cislo = 1; } else{ cislo++; } } setInterval(zmenaObrazku, 2000); |
||
narg Profil * |
#12 · Zasláno: 7. 11. 2006, 23:21:28
v playeru 6 by to fungovat melo? ptz at delam co delam, tak to nejde. Musim nejprve vytvorit novy movie clip, nebo to muzu nacist do aktualniho tim, ze napisu loadMovie(nazevObrazku, 0); ? Kazdopadne jsem zkusil oboji a nefunguje. ActionScriptu fakt nerozumim, ale zda se mi, ze neni nikde definovana pocatecni hodnota te promenne cislo, tak jsem se o to pokousel, ale nijak to nepomohlo :(
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0