Autor Zpráva
mclee
Profil
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně.

zdravím všetkých...
viem že je to triviálna otázka ale každý musel začínať...
aký je rozdiel medzi Instance Name a Var ?
pokial dám do Var napríklad meno tak mi php načíta data ako z form
ale pokiaľ dám meno aj do instance name, tak mi vypíše bludy...
aký je v tom rozdiel ? čo používať ? chcem meniť podklad, alebo farbu písma ako to vykonať v jednom a druhom prípade ?
THX
DoubleThink
Profil *
Instance Name je jméno instance - defacto jméno objektu.
Var je relikt z ActionScriptu v1 a znamená název proměnné, jejíž hodnota bude v poli zobrazována.

Pokud tedy máš proměnnou _root.zobrazit, můžeš ji v této kolonce zobrazit po staru tak, že zadáš do pole Var "_root.zobrazit", nebo nově, objektově: meno.text = _root.zobrazit

Barvu pozadí můžeš měnit vlastností meno.backgroundColor
mclee
Profil
hmm tak potom načo slúži instance name ?
XXX
Profil
Instance name je nesmirne dulezita polozka. Slouzi k pojmenovani objektu, se kterym pak budes dale pracovat v actionscriptu. jak objekt pojmenujes tady, tak tak jej potom z actionscriptu volas. Kdyz bych uvedl priklad: vytroris si nejaky movieClip, pri vytvareni jej pojmenujes MujMC_mc. kdyz by ses ted na nej chtel odkazovat ze skriptu, tak ti to nebude fungovat, pokud jej nemas pojmenovany prave v instance name. tady jej muzes pojmenovat klidne i uplne jinak, nez se tvuj movieClip jmenuje v knihovne. v klihovne mas tedy movieClip pojmenovany MujMC_mc, kdyz jej pretahnes na pracovni plochu, vytvaris tim tak jeho novou instanci a tu muzes pojmenovat temer naprosto libovolne. napr pretahnes tvuj movieClip MujMC_mc na plochu a do instance name napises treba NovyMC_mc. Vytvoril si tak novou instanci. Ve skriptu se na ni budes odkazovat jako na NovyMC_mc. Nic jineho nebude fungovat ;)
mclee
Profil
hmmm asi si budem musieť kúpiť knižku...
alebo neviete o niečom po slovensky alebo česky na webe ?
Ďakujem
Anonymní
Profil *
mclee
pokud chces o programovani tak vrele doporucuju knihu (napr Flash2004MX actionscript - oficialni vyukovy kurz;nejsem si jistej esli AS uz vysel pro F8)
no a pak ty oficialni vyukove kurzy
u nas to vydava softPress tak se koukni na jejich webik;)
XXX
Profil
jj, tuhle knihu vrele doporucuju. Nic lepsiho zatim v cestine neni ;)
mclee
Profil
Flash2004MX actionscript - oficialni vyukovy kurz
super a kde tu knihu zozeniem ?
kolko stoji ?
dá sa kúpiť aj niekde v prahe (tam by som to vedel) ??
je aj niekde na slovensku ?
thx
XXX
Profil
Muzes ji koupit primo pre net tady nebo vim, ze ji maji v knihkupectvich LIBREX, takze urcite i v Praze ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.