Autor Zpráva
xxxzone
Profil
Zdravim vsechny, potřeboval bych malinko poradit. Nějakou dobu jsem dělal ve flashi 5 a teď jsem si nainstaloval 8 prostředí je super a i přehlednost, jen mám takový menší problém s tlačítkem. V 5 jsem si urcil objekt convertoval na symbol (F8) a zadal tlačítko, po té stačilo pouze rozkliknout tlačítko a otevřelo se mi "nastavení" tlačítko v 1. fázi jsem nechal a dejme tomu v druhém jsem ho zkopíroval dal jsem z tohoto pole vytvořit "motion tween" a po té se mi zpřístupnily efekty. Takže jsem mohl libovolně měnit "alpha" velikost atd........ V 8 ať udělám cokoli tak se mi prostě tato volba nezpřístupní. Chtěl jsem tedy poprosit jestli s tím někdo nemáte zkušenost byl bych vděčný za radu díky moc.
XXX
Profil
Uz si nepamatuju, jak to bylo v 5ce, ale v 8ce si vytvoris novy symbol (nebo uz hotovy prekonvertujes na symbol F8), zvolis Button a dostanes se do editace toho tlacitka. myslim, ze i v 5ce se objevily 4 stavy (UP, OVER, OUT a HIT) ve stavu UP mas tvuj symbol, das F6 - tim se ti vytvori ve stavu OVER klicovy snimek a zkopiruje se ti tam vse ze stavu UP. Nemuzes ale hned vytvorit motionTween, ale musis z tohoto symbolu vytvorit MovieClip - oznacis si jej, das F8 a vyberes MovieClip. teprve ted se dostanes dovnitr noveho movieClipu a v nem vytvoris motionTween. na posledni snimek bys mel jeste dat akci stop(); at se ti neprehrava porad dokola. Postup je teda podobny jako v 5ce, akorat do stavu OVER a pripadne i OUT musis dat MovieClip, ve kterem je teprve MotionTween ;)
Anonymní
Profil *
Díky moc, hned jak budu u svého compu a ne u sluzebniho tak to zkusim!!!!
xxxzone
Profil
Tak jsem to udělal přesně podle toho co jsi psal a kolonka efekty se mi stejně nezpřístupnila :-(
XXX
Profil
A na co potrebujes EFEKTY??? To ti nestaci kolonka COLOR?? Pokud chces pouzit ty animace na webu, tak vic nepotrebujes, jinak bys to musel exportovat pro FP8 a vys, coz dneska neni nejstastnejsi ;)
XXX
Profil
xxxzone
Jinak jestli tam ty efekty opravdu potrebujes, tak ty muzes pouzit tehdy, pokud tvuj objekt bude movieClip, tzn., ze ve tvem pripade, kdy vytvoris novy symbol jako button, do snimku OVER nakreslis treba obdelnik, ten prekonvertujes na symbol (F8) a v nem hned nezacnes tvorit motionTween, ale jeste jednou z toho obdelniku vytvoris novy MovieClip (F8) a tomu muzes nastavovat efekty a vytvorit ted MotionTween. Suma sumarum, jeste proste musis i ten tvuj objekt, u ktereho ti nesel pridat efekt, prevest na movieClip ;)
xxxzone
Profil
Dík moc už jsem také přišel na to, že mi stačí ta barva (jsem blbej) ;-) ty efekty jsou mi teď už prakticky na nic!!! Dík moc za rady bez nich bych na to asi nepřišel............ Zatim
XXX
Profil
xxxzone
Není lepsi koupit si knizku, nez takhle pomalu na vsechno prichazet? ;)
xxxzone
Profil
Jj, to máš naprostou pravdu ;-) Sic mám flash 5, PHP, atd........ a myslel jsem že mi to bude stačit ale asi si ji stejne koupim ;-) No stránku mám tak nějak hotovou tak uvidíme :-)
ikaSGC
Profil *
Prosim pomozte mam Macromedia Flash 8 a snazim se tam jako ve FLASH novacek udelat animovane tlacitko precetl jsem si diskuze prohledl navod který byl bohuzel jen na tlacitko z textu a ja potrebuji obrazek :( prosim pokud muzete pomozte mensim navodem aby to tlacitko aspon zesvetlalo a dalo je ve spravnem formatu (nevim jakem) umistit na web pomoci Front Page Dekuji predem Ika
XXX
Profil
ikaSGC
Je to jednoduche. Vytvor si novy MovieClip.Rekneme, ze tvoje animace zesvetleni bude mit 5 snimku, stejne tak potom opacna animace ztmaveni.Do tvojeho movieClipu si vytvor na prnich 5 snimcich motionTween zesvetleni. na snimky 6-10 dej motionTween ztmaveni. Na snimky 1, a 5 dej akci stop(); tenhle MovieClip dej z knihovny na pracovni plochu a dole v panelu Properties v kolonce InstatnceName jej pojmenuj tlacitko_mc .Na prvni snimek hlavni casove osy dej skript:

this.tlacitko_mc.onRollOver = function(){
this.gotoAndPlay(2);
}
this.tlacitko_mc.onRollOut = function(){
this.gotoAndPlay(6);
}
this.tlacitko_mc.onRelease = function(){
//tady dej prikazy, ktere se maji vykonat po kliknuti
}

to je cele ;)
ikaSGC
Profil *
Este prominte ze otravuji ale kdyz udelam animovane tlacitko , jak to mam udelat aby to bylo po ulozeni pokud se nepletu s koncovkou .png a aby se to dalo dat na WEB a aby to bylo funkcni i animovane ? ? Dekuji ja vim ja su na to strasna LAMA :o) Prosim pokud to pude tak napiste to vysvetleni jako pro uplneho vola dekuji :o)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.