Autor Zpráva
ledňáček
Profil *
Zdravím.
Mám udělanej button. V up mám MC (otočení čtverce o 180° zpět), v over mám MC (otočení o 180°), ve zybtku mám jen statickou grafiku. Problém je v tom že nevím jak udělat, aby po objevení se button poprvé neotočil zpět. Doufám, že je to k pochopení. Nebo jak zkrátka udělat animovanej button po najetí i odjetí kurzorem, ale aby při načtení buttonu neudělal animaci, ale až po učité akci.
dredie
Profil *
1st frame na main timeline napis - this.myMC.stop();

D.
ledňáček
Profil *
nefunguje :(
Nechtěl by jsi to více popsat? Stále se to vrátí hned při načtení.
dredie
Profil *
jde o to jak mas pojemnovany movie clip toho buttonu. Asi takhle: udelas symbol MC, do nej vnoris animaci a tomu symbolu das instance name napr. myMC, potom skript ktery zabrani rozbehnuti te animace pri nacteni je ten ktery jsem napsal (musis ho dat na prvni frame hlavni timeline). Takhle to musi fungovat.

D.
ledňáček
Profil *
No, já to dělám následně, udělam si novej symbol graphic, pak udělám symbol MC, do něj vložím symbol graphic (do prvního frame) a keyframe na desátej frame (např.: otočím o 180°) a mám hotovej první MC. Pak udělám novem MC symbol a zase vložím na první ten graphic a na desátej a teď otočím o 180° na tom prvním frame a na desátým jej nechám původní. Udělám symbol button a do Up vložím druhej zmiňovanej MC do over vložím první a dál je to nepodstatný v tuto situaci. Na hlavní timeline vložím tedy symbol button. Čímž na hlavní timeline zabere pouze jeden frame. Kam tedy mám vložiz this.myMC.stop(); ?
dredie
Profil *
Jdes na to zbytecne slozite, nejlepsi je udelat toto:

1. udelej symbol - movie clip - ktery das na hlavni casovou osu na frame 1.

2. do tohoto symbolu vloz grafiku, kterou budes animovat

3. udelej si animace otoceni buttonu (predpokladam ze vis jak na motion tween :) tam a zpatky a na zacatek kazde animace dej frame label (ja pouzivam labely over a out), takze budes mit jeden frame label na prvnim framu vevnitr toho movie clipu pojemnovany "over" a jeden frame label na napr. 10. framu uvnitr movie clipu pojmenovany "out". Nezpomen pridat stop akce tam, kde se ma animace zastavit (posledni frame kazde animace)

4. movie clipu dej nejaky instance name, dejme tomu myMC, tudiz budes mit na hlavni casove ose jeden symbol pojemnovany myMC, uvnitr ktereho budou animace

5. na prvni frame hlavni casove osy das skript:

this.myMC.stop();

this.myMC.onRollOver = function () {
this.gotoAndPlay("over");
}

this.myMC.onRollOut = function() {
this.gotoAndPlay("out");
}

- toto reseni ma vyhodu v tom ze mas absolutni kontrolu nad tim co se s klipem za specifickych situaci deje a kdyz prekopas animace v symbolu, nic se nedeje. Nicmene pres buttony se to da delat taktez.
ledňáček
Profil *
díky moc
kokos
Profil *
[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img ][/img]
je tu fakt směšný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D
ncxvm
Profil *
typooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooooooo
mimi
Profil *
tva e acki tupo we hora ncxvm e prav ilki prava :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0