Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tatratank Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 2. 2007, 14:43:29
zdravim... som absolutny amater a s flashom som zacal bojovat iba pred par dnami, tak prosim o pochopenie...
pokusam sa vytvorit webovu stranku a chcel by som to urobit kombinovane s flashom... mam uz vytvorene menu vo flashi a teraz by som chcel prepojit tlacitka z menu s jednotlivymi strankami tak aby bolo menu zobrazene stabilne na lavom okraji a vpravo by sa nacitavali jednotlive htmka, podla toho ktory button bol stlaceny... da sa to nejak, ze? predpokladam ze stranka sa rozdeli nejak na dve casti, v jednej bude to moje .swf-ko a v tej druhej by sa nejak nacitaval jerdnotlivy obsah... da sa to nejak nalinkovat v dreamweaveri, alebo ako na to? teraz ale potrebujem nejak rychlo prist na to ako to dat dokopy... celkom to hori & ja vopred dakujem za kazdu radu |
||
swetko Profil |
#2 · Zasláno: 28. 2. 2007, 16:03:11
mozes si stranku rozdelit na dva framy a do jedneho nacitat stranku menu a do druheho ostatne stranky s tym ze vo flashovom menu pridas k odkazom target="nazov stranky"
mozes spravit jeden index dat don menu a iframe - donho otvarat stranky mozes spravit kazdu stranku celu osobitne a po kliknuti na odkaz sa zavola ta konkretna stranka (menu vo flashi? blee) |
||
tatratank Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 2. 2007, 16:25:11
taaaakze...
musis na mna pomaly... na tie framy si to rozdelim ako? fakt som uplny zaciatocnik... to sa da napr. v dreamweaveri ze? nasledne k jednotlivym buttons priradim tamten skript: "on release (target="nazov stranky")" tak nejak? a ono to netreba nejak specifikovat, aby sa ta stranka nacitala v tom druhom frame a nie v tom v ktorom bude to menu? druha vec: co je iframe? (mozno moje otazky niekomu mozu pripadat stupidne ale fakt mam nulove skusenosti s webdesignom) a preco menu vo flashi? no lebo ho chcem aby to bolo hezke, mat to trosku rozanimovane a tak.... |
||
tatratank Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2007, 15:00:28
prosim, prosim, prstickom hrabem...
poradte... |
||
Chvostik Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2007, 12:48:00
dufam, ze budem zachranca, staci to vlozit do kazdeho html suboru:
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfl ash.cab#3,0,0,0" width="100" height="100"> <param name="src" value="menu.swf"> <embed src="menu.swf" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="100"> </embed> </object> |
||
tatratank Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 3. 2007, 14:56:46
nie som si isty, ci rozumiem a nemam to teraz ako vyskusat...
co ma vlatne robit ten kod co si sem hodil? |
||
Bubák Profil |
#7 · Zasláno: 3. 3. 2007, 15:13:36
co ma vlatne robit ten kod co si sem hodil?
Vloží flashové menu jménem "menu.swf" o velikosti 100×100px. Jméno souboru a velikost menu si uprav podle svých požadavků (pozor, je to v kódu 2×, pro tag "object" a pro tag "embed"). |
||
tatratank Profil * |
#8 · Zasláno: 3. 3. 2007, 16:35:53
aha okej, dik moc ludia za rady.
vyskusam to... a potom vo flashi v tom mojom menu budu tie buttony nalinkovane na jednotlive htmka tym stylom ze: "on (release) {getURL ("text1.htm", "_self");}" tak? nemozem si to na tomto kompe vyskusat lebo tu k tomu nemam podklady takze len cumim do prirucky k flashu & rozmyslam a teoretizujem ako to urobit, ked sa k tomu dostanem... |
||
tatratank Profil * |
#9 · Zasláno: 5. 3. 2007, 20:51:58
pre ilustraciu...
toto je to co zatial mam... pouzil som ten kod aby som tam dostal to swfcko... pokus no a teraz ide mi o to aby po "pri-animovani" toho menu, toto ostalo v takom stave, ako je a vedla toho sa nacitavali len jednotlive samostatne stranky... ako to teda nalinkovat?? budem vdacny za kazdu radu... |
||
tatratank Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 3. 2007, 22:39:27
btw. preco mi to mozzila zobrazuje normalne, tak ako som tomu nastavil sirku a vysku v tom kode, ktory sem hodil chvostik a explorer to zobrazi uplne male a cele nejake divne...
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0