Autor Zpráva
tatratank
Profil *
zdravim... som absolutny amater a s flashom som zacal bojovat iba pred par dnami, tak prosim o pochopenie...
pokusam sa vytvorit webovu stranku a chcel by som to urobit kombinovane s flashom...

mam uz vytvorene menu vo flashi a teraz by som chcel prepojit tlacitka z menu s jednotlivymi strankami tak aby bolo menu zobrazene stabilne na lavom okraji a vpravo by sa nacitavali jednotlive htmka, podla toho ktory button bol stlaceny...

da sa to nejak, ze?
predpokladam ze stranka sa rozdeli nejak na dve casti, v jednej bude to moje .swf-ko a v tej druhej by sa nejak nacitaval jerdnotlivy obsah... da sa to nejak nalinkovat v dreamweaveri, alebo ako na to?

teraz ale potrebujem nejak rychlo prist na to ako to dat dokopy...
celkom to hori & ja vopred dakujem za kazdu radu
swetko
Profil
mozes si stranku rozdelit na dva framy a do jedneho nacitat stranku menu a do druheho ostatne stranky s tym ze vo flashovom menu pridas k odkazom target="nazov stranky"
mozes spravit jeden index dat don menu a iframe - donho otvarat stranky
mozes spravit kazdu stranku celu osobitne a po kliknuti na odkaz sa zavola ta konkretna stranka

(menu vo flashi? blee)
tatratank
Profil *
taaaakze...

musis na mna pomaly...

na tie framy si to rozdelim ako? fakt som uplny zaciatocnik... to sa da napr. v dreamweaveri ze?
nasledne k jednotlivym buttons priradim tamten skript: "on release (target="nazov stranky")" tak nejak?
a ono to netreba nejak specifikovat, aby sa ta stranka nacitala v tom druhom frame a nie v tom v ktorom bude to menu?

druha vec: co je iframe?

(mozno moje otazky niekomu mozu pripadat stupidne ale fakt mam nulove skusenosti s webdesignom)


a preco menu vo flashi? no lebo ho chcem aby to bolo hezke, mat to trosku rozanimovane a tak....
tatratank
Profil *
prosim, prosim, prstickom hrabem...
poradte...
Chvostik
Profil *
dufam, ze budem zachranca, staci to vlozit do kazdeho html suboru:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfl ash.cab#3,0,0,0" width="100" height="100">
<param name="src" value="menu.swf">
<embed src="menu.swf" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="100">
</embed>
</object>
tatratank
Profil *
nie som si isty, ci rozumiem a nemam to teraz ako vyskusat...
co ma vlatne robit ten kod co si sem hodil?
Bubák
Profil
co ma vlatne robit ten kod co si sem hodil?
Vloží flashové menu jménem "menu.swf" o velikosti 100×100px. Jméno souboru a velikost menu si uprav podle svých požadavků (pozor, je to v kódu 2×, pro tag "object" a pro tag "embed").
tatratank
Profil *
aha okej, dik moc ludia za rady.

vyskusam to... a potom vo flashi v tom mojom menu budu tie buttony nalinkovane na jednotlive htmka tym stylom ze: "on (release) {getURL ("text1.htm", "_self");}"
tak?

nemozem si to na tomto kompe vyskusat lebo tu k tomu nemam podklady takze len cumim do prirucky k flashu & rozmyslam a teoretizujem ako to urobit, ked sa k tomu dostanem...
tatratank
Profil *
pre ilustraciu...

toto je to co zatial mam...
pouzil som ten kod aby som tam dostal to swfcko...

pokus

no a teraz ide mi o to aby po "pri-animovani" toho menu, toto ostalo v takom stave, ako je a vedla toho sa nacitavali len jednotlive samostatne stranky...

ako to teda nalinkovat??

budem vdacny za kazdu radu...
tatratank
Profil *
btw. preco mi to mozzila zobrazuje normalne, tak ako som tomu nastavil sirku a vysku v tom kode, ktory sem hodil chvostik a explorer to zobrazi uplne male a cele nejake divne...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.