Autor Zpráva
Dapos1
Profil *
Zdravim,

resim tu problem a nejak si neumim poradit :) Vkladam do 1.swf pres loadMovie soubor 2.swf a v 2.swf vkladam 3.swf, a tam nastava problem, protoze bych potreboval aby mi 3.swf skocil na urcity frame.

Abych to trosku ozrejmil, tak se jedna o fotogalerii, kde 1.swf je hlavni grafika, 2.swf obsahuje nahledy fotek a 3.swf obsahuje velke fotky. A jde mi o to, ze po kliknuti na nahledovou fotku v 2.swf se vola 3.swf a pri tom volani bych potreboval definovat i urcity frame z 3.swf, aby mi to nacetlo velkou fotku odpovidajici nahledu :)

Diky vsem za radu a pomoc,

Dapos1
Hanz
Profil
Dapos1
No nevím co si představuješ pod tím volání určitého framu, ale pokud něco v tom stylu, že budeš chtít script, který ti na pátem snímku spustí načítání, tak to nejde.
Dapos1
Profil *
No, myslel jsem to tak, ze mi nenacte 3.swf od zacatku (od prvniho framu), ale primo skoci na urcity frame (ktery zadam) toho 3.swf :) Jo jo, toho jsem se obaval, ze to nepujde :(
XXX
Profil
Tvuj problem je jinde. Jestli jsem to dobre pochopil,tak v 3.swf mas tolik snimku,jako fotek a v kazdem z nich je jedna fotka. To je hoodne spatne reseni. Nenacitej nove swf se vsemi fotkami. Staci ti jeden prazdny movieClip, do ktereho budes nacitat primo konkretni fotku medotou loadMovie podle toho, na ktery nahled bylo kliknuto. Budes mit v nejakem adresari nahrane vsechny ty velke fotky, pojmenovane napr: foto1.jpg, foto2.jpg, .... a podle toho, na ktery nahled se klikne, takova fotka se nacte do prazdneho movieClipu ;)
Picasi
Profil *
takze mam na kazdy ten nahled napsat akci pro ten movieclip

loadMovie "ta fotka"

?
XXX
Profil
Vicemene ano. Hlavne nepis skripty na kazdy ten nahled. Pokud mas ty nahledy vytvorene natvrdo,ze se ti negeneruji dynamicky,tak to taky neni uplne nejlepsi reseni,ale mozna ti to pro tvoje potreby staci. Cele by ti to teda mohlo fungovat nejak takhle: budes mit 1.swf, coz bude ta hlavni grafika a 2.swf, ve ktere budes mit prazdny movieClip pojmenovany foto_mc. pak tam budes mit nekolik movieClipu (tech nahledu) pojmenuj si je vsechny taky dole v panelu Properties v kolonce InstanceName jako foto1_mc, foto2_mc, ... potom ti staci napsat na prvni snimek hlavni casove osy tohohle .fla souboru skript:

for(var i:Number = 1; i<= 10; i++){ //misto 10 das pocet tvojich nahledu
var fotka:String = "foto"+i+"_mc";
this[fotka].cislo = i;
this[fotka].onRelease = function(){
var velkaFotka:String = "foto"+this.cislo+".jpg";
loadMovie(velkaFotka, fotka_mc);
}
}


that´s all ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.