Autor Zpráva
SHato
Profil
zdravím...
nacítal som externy html text s obrazkami (v MX 2004) ale v textovom poli mi ich prekryje..
v externom súbore som pouzil nacítanie obrazkov cez tag <img src="orazok.jpg">.. doplnil som tam aj parametre vspace, hspace ale je mi to na 2 veci pretoze chcem obrazky pridavat postupne od zaciatku a keby som tam mal cca. 50 obrazkov tak by som musel vsetky parametre prepísat aby sa neprekrývali..0_o
vo fashi mam na nacítanie súboru toto:

LoadvariablesNum("subor.htm",0);

tak chcem vediet ci esistuje v AS nejaky príkaz na to aby sa mi to tam neprekrývalo... alebo nejaka finta..^-^

DAKUJEEM.... SHato
SHato
Profil
tazky oriesok co?.. to nikto nevie?..:D
dredie
Profil *
ja spis nevim proc musis mit ty obrazky v html, kdyz se tohle da poresit pres movieClipy - ja bych externe nacital primo ty obrazky a necpal to do html

D.
SHato
Profil
nemusim ich mat v html .. neviem ako tie obtrazky inak nacitat externe (aby sa po kliku na ne zobrazil plny nahlad)
Petr Pokorny
Profil *
Mrkni se v helpu na loadMovie(). Chceš-li obrázků víc mrkni na duplicateMovieClip().
Ted nemám po ruce flash, jinak bych poradil lépe.
dredie
Profil *
shato:

this.myBtn.onRelease = function() {
this._parent.createEmptyMovieClip("myMcl", 1);
this._paretn.myMcl.loadMovie("obrazky/externiObrazek.jpg", 1)
}

- jedu to z halvy tak doufam ze to neni kravina :D

D.
shato
Profil *
diky moc.. funguje to..
ale co z toho ked potrebujem nacitat viac obrazkov... obrazky chcem pridavat priebezne za chodu flashu na servery... aby somm nemusel stale prerabat celu animaciu a zasa ju celu exportovat... lol
dredie
Profil *
shato - udelej si externi textak, do ktereho das informaci o tom kolik obrazku se ma nacist (pomoci definice promenne v externim souboru), pak pomoci objektu loadVars nacti tuto promennou do flashe a pak ta funkce, ktera je popsana vyse, bude vnorena do smycky for, kde maximum bude prave ta promenna z textaku. Samozrejme do te funkce musis potom hodit prepozicovani _x a _y aby ty obrazky nebyly vsechny na sobe. Obrazky si musis pojmenovat ve smyslu obrazek1.jpg, obrazek2.jpg.... obrazekN.jpg - jeho nazev muzes pak jednoduse zkonstruovat ve smyslu "obrtazek"+myNum+".jpg". Myslim ze tady na foru najdes spoustu prikladu toho, jak neco podobneho resit.

D.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.