Autor Zpráva
evTOM
Profil
Prosím vás o pomoc. Potrebujem spraviť vo Flashi označenie miest bodmi na vlastnú mapu (ukážka http://www.optikasiloe.eu/prevadzky.php). A ešte aj to, aby sa na ne dalo kliknúť a otvorili odkaz na dáku stránku. Ďakujem za pomoc.
XXX
Profil
Pro lenive je odkaz tady ;)
A ted k reseni. Jestli budes mit jako na tomto prikladu vsechny body stejne, staci si vytvorit jedne movieClip, ve kterem budes mit tu animaci bodu. Ten se ti ulozi do knihovny. Z ni je pretahnes na plochu tolikrat,kolik jich potrebujes a kazdy z nich pojmenujes v panelu Propertis v instanceName nejakym nazvem, napr: mesto1_mc, mesto2_mc, atd. Pak ti staci pro kazde mesto skript:

mesto1_mc.onRelease = function(){
getURL("http://tvojeadresa.sk", "_blank");
}

tohle napises pro kazde mesto do prvniho snimku hlavni casove osy ;)

Samozrejme ze na pozadi umistis tu mapu ;)
evTOM
Profil
XXX
Ďakujem. A mohol by si mi prosím pomôcť aj s vytvorením toho bodu? Prosím aspoň ako postupovať. Ďakujem
XXX
Profil
Nakreslis si na plochu malinky kruh, s barvou vyplne i tahu,jakou potrebujes. Stisknes F8, tim vytvoris novy MovieClip, pojmenujes ho treba bod, vyberes MovieClip a das OK. Ted na to kolecko rychle 2x kliknes,tim se dostanes do jeho editace. nahore na jeho casove ose kliknes do snimku 10, stisknes F6. tim se ti prvni snimek zkopiruje do tohoto. Ted udelas to same na snimku 20. ted kliknes znova do toho snimku 10, oznacis si ten kruh a zvetsis ho,jak potrebujes. ted kliknes na jakykoliv snimek mezi prvnim a desatym pravym tlacitkem a das CreateMovionTween, to same udelas mezi snimky 10 a 20. A mas to hotovo. ted z knihovny ten bod pretahnes na plochu tolikrat, kolikrat potrebujes a hlavne musis kazdy z nich pojmenovat v InstanceName!

To je vsechno ;)
evTOM
Profil
XXX
Ďakujem. Len mám teraz takýto problém. Ten bod som už editoval a aj som ho vyskúšal - funguje. Len teraz, keď sa vrátiť do "Scene 1", kde mám vloženú tú mapu (vo vrstve "Mapa") a pridám tam ten bod (do tej istej vrstvy), tak sa mi to už nedá spustiť (na časovej osi mám len jeden snímok. A keď na sníkom 20 (cez F6) vložím znovu mapu, tak mi tie body už nefungujú a neviem prečo. V čom som spravil chybu?
XXX
Profil
Cely tvuj projekt bude mit jenom jeden snimek.v nem budes mit tu mapu. na ni pretahnes z knihovny ten bod.zase do toho prvniho snimku.tim ho umistis do toho jednoho snimku.ten bod ma sice 20 snimku,ale ty se budou porad dokola prehravat v tom jednom na hlavni casove ose. kdyz tak zkus ten bod smazat z plochy a znova ho pretahnout do toho prvniho snimku ;)
evTOM
Profil
XXX
Aha fakt. Už mi všetko funguje :) Aj odkazy. Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
XXX
Profil
Jenom by me zajimalo, cos predtim udelal spatne,ze to nefungovalo, at vim, co priste jeste pripsat,at se tomu ostatni vyvaruji...
evTOM
Profil
XXX
No ja som to chcel spustiť v tom programe a nedalo sa mi to. Ale keď som to uložil do swf súboru, tak už mi to ňšlo. Ešte raz ďakujem.
evTOM
Profil
XXX
A ešte jedna prosba. Ako upraviť ten kód na odkazy, aby sa odkaz otvoril v tom istom okne?
XXX
Profil
staci zadat druhy parametr metody getURL misto "_blank" "_self" nebo tento parametr uplne vypustit,takze by to mohlo vypadat takto:

getURL("http://www.neco.sk", "_self");
evTOM
Profil
XXX
Ďakujem :)
XXX
Profil
Za málo ;) Pak bys tady mohl hodit link, at se muzeme podivat, cos vytvoril ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.