21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Dana02
Profil
Zdravim vsechny
mam problem, jiste je to problem jen pro me a pro vas banalita, ale ja se v AS opravdu moc nevyznam.

Mam movieclip a v nem jeste jeden prazdny movieclip, pojmenovany treba 02, do ktereho potrebuji nacist externi SWFko. Ve hlavni scene mam button, ktery to SWFko vola. No a jde o to, ze nevim jak by mel vypadat zapis, aby se mi to SWFko nacetlo do toho vnoreneho MC 02. Tento script jaksi nefunguje, tusim, ze by tam melo nekde byt _root, ale nevim kde -

on (release) {
loadMovie("test.swf", "02");
}

Byl by nekdo tak hodny a poradil jak postupovat. Dekuji moc
XXX
Profil
Dulezita vec je, abys mela vsechny ty movieClipy vcetne vnotenych pojmenovane krome v knihovne i v panelu Properties v kolonce InstanceName. Jak je pojmenujes tady, tak se pak na ne odkazujes ze skriptu. Pojmenuj si teda to tlacitko treba tlacitko1_btn a ty movieClipy jako hlavni_mc a ten 02 jako mc02_mc. pak staci dat primo na hlavni casovou osu do prvniho snimku skript:

tlacitko1_btn.onRelease = function(){
loadMovie("test.swf", _root.hlavni_mc.mc02_mc);
}

tot vse ;) dulezite je mit vsechno spravne pojmenovane a tyhle nazvy stejne pouzivat ve skriptu...
niky
Profil *
Musíš ještě pojmenovat ten první MC. Dejme tomu "a_mc", ten druhy bude "b_mc":

on (release) {
loadMovie("test.swf", "a_mc.b_mc");
}

Nebo:

on (release) {
a_mc.b_mc.loadMovie("test.swf");
}
niky
Profil *
XXX byl jsi o chvilku rychlejší :D
Dana02
Profil
Skvele, dekuji za velmi rychle odpovedi. Vse funguje jak ma. Diky moc
dredie
Profil
Dana02 - zkus psat co nejvice skriptu na 1 frame hlavni time line, vyhnes se tak spouste problemu. To spis jen tak do budoucna :)

D.
XXX
Profil
Yeaaah ... dredie se nam konecne zaregistroval ;)
XXX
Profil
niky
jj, snazil jsem se. ;) Stvalo by me, kdybych to psal zbytecne :-D Delam si srandu, priste chvilku pockam ;)
dredie
Profil
XXX: njn uz se zaclenuju do systemu kua, je ze me normalni tuctovej prispevatel :D
XXX
Profil
dredie
jsem jenom cekal, kdy ti ten nick nekdo sebere ;) Vitej do klubu ;)
dredie
Profil
XXX - no on je to stejne docasny nick, az dodelam portfolko tak budu migrovat na novej (tak za tyden snad), pak tu pastnu link, taxe teste :DDDD
XXX
Profil
dredie
No tak to jsem zvedav ;) Tak v tom pripade nechapu, proc ses registraval ted :-D
dredie
Profil
XXX - jsem chtel zkusit, jestli se mi zapocitaji do statistik uz zadane prispevky pod stejnym nickem.... no nezapocitaji :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0