Autor Zpráva
Ali
Profil
Ahoj potreboval bych prosim poradit.
Jedna se o polozky leveho menu na http://sympatex.de/

Nevim jak docilit fade out efektu pri opusteni tlacitka.

Diky moc za pomoc
dredie
Profil
motion tween a tint property
Ali
Profil
Mohl by mi to prosim nekdo nastinit blize? Sem ve flashi celkem zacatecnik.

Diky moc
Radek65
Profil *
Nakresli obdelnik, zmen na Button. Dvojklik. Na framu Over klikni druhym tlacitkem a dej Insert Keyframe. Dvojklikni a udelej Motion akci se zmenou barvy pozadi. Pak se vrat na tlacitko a vytvor novou vrstvu a napis text, pak klikni ve stejne vrstve na frame Over druhym tlacitkem a dej Insert Keyframe. Zkopiru je se ti obsah predchoziho frame. Ten jenom oznac a zmen barvu za pozadovanou.

Nejak na to nevidim, snad je to spravne :)
Ali
Profil
Díky todle sem jakštakš pobral ale absolutně nechápu jak udělat aby se to tlačítko po odjetí kurzoru pomalu změnilo zas na šedou barvu.
dredie
Profil
Ali,

nikdy nepouzivej buttony, jsou mozna dobre pro zacatecniky, ale casem zjistis, ze vam jenom znesnadnuji praci. Vzdy, pouze a jedine MovieClipy. Takze ti napisu zhruba postup:

1. nakresli si obdelnik, zmen ho na MovieClip (MC1). Tento movie clip zmen jeste jednou na MovieClip(MC2) - tim docilis, ze budes mit MC uvnitr jineho MC (vnoreny klip). MC2 dej instnance name napr. myBtn1.

2. uvnitr MC2 si udelej celkem 4 layery - v jednom bude MC1, v druhem textovy popisek, ve tretim znacky framu a ve ctvrtem skript.

3. Dejme tomu, ze cela animace ma trvat 30 framu. Takze na layeru s MC1 dej keyframe na 1., 15. a 30. frame. momentalne se obdelnik jeste nemeni. Pak klepni na 15. frame, zmen si tint v property panelu jak potrebujes a mezi framy 1. - 15. a 15. - 30. vytvor motionTween.

4. do layeru pro popisky si dej prislusne popisky (ja pouzivam over a out)

5. napis stop akce do layeru se skriptem tak, aby se ti tlacitko neanimovalo stale dokola

6. pridej text k tlacitku

7. na hlavni casove ose na prvnim framu dej tenhle skript:

this.myBtn1.onRollOver = function():Void {
this.gotoAndPlay("over");
}

this.myBtn2.onRollOut = function():Void {
this.gotoAndPlay("out");
}

- jenom si davej pozor na pravidlo motionTweenu, ze na jednom layeru muze byt pouze jeden symbol.

Pokud ti jeste neco neni jasne, pouzij google :)

d.
Ali
Profil
No nejak sem to snad stvoril ale co ten problem kdyz se rychle hnu z tlacitka jeste pred doprehratim MC pak se to tlacitko nak sekne.
Mozna jsem udelal neco spatne nevim ale kazdopadne moc diky.
dredie
Profil
Ali
skontroluj si pozice frame labelu a stop akci, v tom by mohl byt pravdepodobne problem
XXX
Profil
Ali
je jasne, ze se ti to sekne. Rekneme, ze to mas vytvorene, presne tak, jak ti psal dredie, tudiz to ma cele 30 snimku. Aby to bylo nazornejsi, tak budeme predpokladat, ze na pocatku mas tlacitko bile a pri najeti se ti postupne zmeni na cerne. Podobne, kdyz z tlacitka odjedes, zmeni se ti postupne z cerneho zase na bile. Kdyz ale na tlacitko najedes a odjedes driv, nez se prehraje cela animace (15 snimku), rekneme, ze odjedes uz v 5 snimku toho prechodu, okamzite ti skoci prehravani na 16. stnimek, ve kterem je ale tlacitko cele cerne, tim se ti vytvori to seknuti, protoze jsi preskocil z pateho snimku na cerny, tudiz bylo vynechano 10 snimku prechodu. Aby ses tomu vyhl, potrebujes najezd i odjeti z tlacitka osetrit skriptem. Nemuzes skakat na konkretni snimky, ktere mas popsane out a over, ale musis to resit pomoci cisel jednotlivych snimku ;) Vyzaduje to ale jednak znalost ActionScriptu a taky nejakou "logiku" ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0