Autor Zpráva
bandaska
Profil *
Rád bych viděl, jak vypadá nějaká stránka kopmletně ve Flashi. Řekněte mi prosim něajkou adresu
Hanz
Profil
bandaska
http://janousek.honza.sweb.cz
Hanz
Profil
http://www.skolahamr.cz/zobrazeni.htm
http://www.followme.wz.cz/
flz
Profil
www.enoice.wz.cz
flz
Profil
http://www.bombtheworld.net/
thingwath
Profil
Bez HTML verianty asi nějak takhle: http://palisada.net/files/flash.png
Fajn počteníčko, co?
Hanz
Profil
thingwath
Tak si nainstaluj ten plugin :o)

Ne, ale teď vážně. Vím že asi nemáš flash moc v lásce, ale v dnešní době má převážná většina uživatelů ten plugin nainstalovayný a rádi si jej nainstalují (mluvím o běžných uživatelích). Jim je úplně jedno co to je nebo proč to je. Oni toho chtějí vidět co nejvíc a nezajímá je že je to uzavřený formát.
thingwath
Profil
Ale HTML varianta by tě fakt zabila co? A to že jsem právě v Linuxu s architekturou x86, kde z jakési boží milosti ten plugin je, to nemusí platit věčně. Až si třeba koupím nějaký PPC stroj nebo jiný operační systém, tak mám smůlu...
Hanz
Profil
thingwath
Varianta v HTML by mně nezabila :o) Ale v současnosti na to nemám čas a také uvažuju nad tím, že tu stránku nechám "umřít" --> byl to můj první pokus a moc se mi nepovedla.
tnc@centrum.cz
Profil *
Zdravim všechny a prosim pomozte nebo mne nasměrujte alespon někam kde se něco dozvím.
Snažim se na webu najit popis metody tvorby internetovych stranek ve flashi. zajima mne jak mám vůbec danou stranku skladat či vytvařet. jestli si ji mam v jednom swf dokumentu vytvořit celou stranku do nekolika objektů, které se budou chovat podle situací které uživatel v jednotlivých objektech vyvolá, nebo využit možnosti volat jednotlivé php či html dokumenty a vnich pak podle situace načítat jednotlivé swf dokumenty a stranku z nich poskladat.
doufam že se tento muj dotaz dal pochopit. jde mi proste jen o to abych se dozvěděl jak se od zakladu postupuje při kompilaci struktury daného webu ktery bude obsahovat flash ale zároveň chci na tomto webu propracovávat i jeho dynamičnost.
odpovědi posilejte prosim na muj mail tnc@centrum.cz
ve flash jsem pokročilí začátečník. php ovladam.
ukazka kodu by taky neuškodila. děkuji mnohokrat. antonin marek
habendorf
Profil
tnc@centrum.cz: http://flash.jakpsatweb.cz/
tnc@centrum.cz
Profil *
habendorf: jo. tento web sleduji ale da se řici že jsem se stejne nedozvěděl to co konkretně chci. mam tvořit vše v jednom swf dokumentu a ten otevirat html dokumentem nebo do jednoho html dokumentu nahrat nekolik swf dokumentu které mi budou mezi sebou komunikovat?
Hanz
Profil
tnc@centrum.cz
Záleží na tobě.Nikde není řečeno jak se to má dělat. Ale pokud chceš celý web jen ve Flashi tak rozhodně nevymýšlej více *.swf, které se načtou do jedné HTML stránky. A budou mezi sebou komunikovat. Naopak pokud chceš použít Flash jen jako doplněk (doporučuju). Tak jich načti více.
A ještě se vrátím k té variantě s celou flashovou stránkou. To se dělá tak že uděláš jeden hlavní *.swf do nějž načítáš další. A nebo tak jak jsem to řešil já (hned ten první odkaz na této stránce) a to přez načítání externích textů a následným sformátováním pomocí CSS. Načítat můžeš jako součást textu i obrázky v JPG a jiné SWF. (Jen ve Flashi MX 2004)
flz
Profil
do dinamickeho textu do ktoreho taham css natlacim aj obrazky? bo ak ano, tak to musim prekopat cely svoj web, lebo len koli tomu to nepouzivam
Hanz
Profil
flz
No normálně pomocí tagu <img>
Obrázky můžou být jen *.jpg
Někdy mi to dělá trochu problémy.
Jde to jen v MX 2004
flz
Profil
tak to je velmi pozitivne! ach jaj, preco som na to prisiel az po polroku? :(
tnc
Profil
Hanz
Jasny. Dik.
No je tedy samozřejmí, že se nejprve musim rozhodnout, jak rešit dynamičnost webu a jestli pro mne bude lepši jen zpestrovat stranky nebo se zamerit na kompletní dynamickou flashanimaci.
Ted bych se ale prosimte rad zeptal na to jak je to s tim formatovanim stranky pomoci css stylu. Přiznám se že jsem s css jeste nedělal, což je prasarna na mim dosavadnim webu, ale da se řict, že trochu chápu smysl.
je to takova jakoby trida, ktera nese informace o jednotlivých defakto objektech nebo ne. myslim tim že když bych pomocí param vlozil v html dokumentu swf dokument a dal tomu obektu neake jmeno(myslim u toho <param ....) tak ho v tom css souboru kterej zadam v hlavičce html dokumentu, mužu pozdeji pozicovat vuči ostatnim objektum jako že řeknu že x,y bude třeba 10,50. nebo jak to prosimte je. a da se to pouzivat neak v rámcích???

Pokud nechceš neodpovidej. pravda že to sem nepatří.

Ale jeste jeden dotaz prosimte. Pokud tedy budu navrhovat neaký web kompletně ve flash mám postupovat tak, že si do vysledneho swf dokumentu načtu jiný swf dokumenty a jak tam prosimte potom postupuju při určovani pozice kde se mi vlastne ten objet načteny bude zobrazovat. nebo jak probyha ta operaci při tom nacitani. to se objety jako moveclipy atd nactou do toho meho a ja je pak AScriptem pozicuju nebo se prehrava ten načitany dokument a pak se zas pusti ten stary. musim přiznat že s načítanim jinych swf dokumentu do animace jsem se také jeste nezabýval
tnc
Profil
Hanz.

Jeste me napadlo neco. Ja jsem tedkon dělal jednu svoji prvni animaci a zajima me proč mi nefunguje ten debylní přeloader po tom co tam dam zvukovou smičku. Mysliš že by šlo použit tu metodu pro načitani swf dokumentu tak že by jsem vytvoril animaci ktera by si tu moji animaci postavy načetla z jineho swf a než by se načetl zobrazovala preloader. nechapu proč mi to nejde.

upozornuju nefunguje preloader. http://www.pakarna.wz.cz
hned na tom úvodu by se měla ta animace ty postavičky po chvilce zobrazit
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.