Autor Zpráva
Nho-khaiy
Profil *
Ahoj, nevím jak mám vyřešit tento problém. Mám textovou animaci která se promítá v okně 550x150 a chci na pozadí video, které sem si nahrál pomocí jednoho softu na ploše. Jak mám toto video vložit do flashe? Když jsem ho naimportoval, rozložilo se na obrázky. Jak tedy na to?
dredie
Profil
Nho-khaiy
file -> import -> import to library

- vyber video soubor (pokud neni FLV, musis ho zaroven prekonvertovat, ale to je jenom par jednoduchych voleb)
- vyber streaming from web server, na ten zbytek uz prijdes
Nho-khaiy
Profil *
dredie

Díky, ale po tom, co jsem to předělal na flv mi to udělalo větší obraz. Jakože jsem měl udělané avičko 550x150 a mě to vyhodilo 864x550. Jak toto spravit?
embee
Profil
Nho-khaiy
resize - no
Nho-khaiy
Profil *
Kde to najdu? Prosím trochu polopaticky tam to nějak nechápu. Naimportuju to do library, ale tam už musím něco nastavit, aby to překonvertovalo do flv. Co a jak mám nastavit? Musím to potom ještě nějak upravit? Prosím prosím ... Děkuju moc za ochotu.
embee
Profil
Nho-khaiy
ne to je nejaka polozka pri tom importu, z hlavy si to nepamatuju, ale v jedne z voleb je resize video
Nho-khaiy
Profil *
jj našel jsem to, ale pokud změním jeho parametry tak se zmenší i s tím černým okolo. Takže aby bylo jasno. Nahrál jsem si kousek hry, ale jen část obrazu, tato oblast měla rozměry 550x150. (.avi) Toto chci překonvertovat do flv. Ale pokud to tam překonvertuju, (nebo stačí když si to pustím jen např.: ve winampu) je to pruh videa a nohoře a dole černá obrazovka což nechci, chci přesně oříznutou oblast videa a to těch 550x150. Prosím, potřebuju to nutně :(
embee
Profil
Nho-khaiy
tak to roztahni tak jak potrebujes aby byl vyseldn obraz velky a cerne pruhy jednoduse zakryj nejakou grafikou (treba bilym obdelnikem)
Nho-khaiy
Profil *
A to nejde nějak ořezat? Nezdá se mi to jako dobré řešení. Pak bych měl ještě dotaz jak zacházet s videem jako se symbolem. Chtěl bych aby se ono video plynule objevile a nakonec zase postupně vytratilo. Jde toto nějak udělat?
embee
Profil
Nho-khaiy
orezat to muzes, ale nevim jestli v importu - kazdopadne se to da udelat softem na upravu videa... treba adobe after effects nebo adobe premiere... jinak to video se da ovladat skriptem jako kazdy jiny objekt, pro detaily se podivej do flashe na FLV class. Samozrejme ze video muzes vnorit do MC a tim padem na nej aplikovat standartni vlastnosti, jako je _alpha, _x, _y atp
Nho-khaiy
Profil *
Jak udělám to plynulé zobrazení? Kam a jak mám aplikovat na video alpha???????
embee
Profil
Nho-khaiy
To video vnor do movie clipu a pak pouzij klasicke property _alpha - myslim, ze uz jsem to jednou psal :). Pokud chces blizsi navod, podivej se na movie clip events - konkretne na onEnterFrame. Zbytek uz ti bude jasny. A btw - staci jenom jeden otaznik, umim cist.
Nho-khaiy
Profil *
Nechápu to jsem dubák. Udělal jsem si MC, vložil do něj to video a jak dál?
embee
Profil
Nho-khaiy
umis vubec neco z actionScriptu?
Nho-khaiy
Profil *
ne
Nho-khaiy
Profil *
Vím akorát kam ho mám psát, to je tak celý. Pojmenuju si nějak to video. Já pak nechápu jak udělám na videu ty frejmy. Je to běžící video a do toho ještě animace, to mě hlava nebere, teda po šesti hodinách se s tím tak s.´t. Fakt už nevím.
Nho-khaiy
Profil *
Pomozte mi někdo. Prosím. Nebo nevíte nějaký link na tento problém?
embee
Profil
Nho-khaiy
Aha, no tak by asi bylo vhodne si procist v helpu zaklady psani actionScriptu. Ale ok, kdyz to chces, hodim ti sem ten skript:

var myFlvRef:MovieClip = eval("this.myContainer.myFlv");
myFlvRef._alpha=0;

function init():Void {
myFlvRef.load("myFlv.flv");
implementVideo();
}

import mx.video.*;
var cuePt:Object = new Object();
var cuePtListener:Object = new Object();

function implementVideo():Void {

cuePt.time = 0;
cuePt.name = "showVideo";
cuePt.type = "actionscript";
introRef.addASCuePoint(cuePt);

cuePtListener.cuePoint = function(eventObject:Object):Void {

if(eventObject.info.name == "showVideo") {
showStuff(myFlvRef, 10);
}

}

introRef.addEventListener("cuePoint", cuePtListener);
}

function showStuff(target:MovieClip, amount:Number):Void {
delete target.onEnterFrame;
target.onEnterFrame = function () {
if(target._alpha < 100) {
target._alpha +=amount;

} else {

target._alpha = 100;
delete target.onEnterFrame;

}
}
}

init();

Myslim ze by to melo fungovat... ale nevim no solim to z palice
Nho-khaiy
Profil *
Díky ti moc. Díky za tebe. Hned to jdu vyzkoušet.
Nho-khaiy
Profil *
Má to být takhle přesně nebo je třeba něco pozměnit? Dal jsem video do MC, označil to video a vložil tvůj script. Poté jsem vložil MC do scény a hodilo mě to error. Tak nevím co s tím.
embee
Profil
Nho-khaiy
omg.... vis co to je instance name? Jestli ne, tak ten skript ignoruj a precti si v helpu zaklady programovani v AS... nic jineho ti totiz nepomuze.

A btw.: ani nevis, kam skript psat. Nemuzes ho prece strkat na objekt, kdyz je psany pro adresaci z timeline. Fakt si o tom neco nastuduj nez budes delat neco s videem a animovat pomoci skriptu
Nho-khaiy
Profil *
nenajdu to někde v češtině?
embee
Profil
Nho-khaiy
pokud nemas ceskou lokalizaci flashe, tak asi tezko... zkus google, nebo si kup knizku - www.cpress.cz

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: