Autor Zpráva
Radek65
Profil *
Zdravim vsechny,

nevedel by nekdo, jak dosahnout toho, aby mi tento posuvnik http://flash.jakpsatweb.cz/index.php?page=mc_scroll nacital externi text z textaku?

Nejak se v tom placam :)

Diky...
delimcslang
Profil
zkoušel jsi do mc window normálně nahrát txt soubor?
XXX
Profil
Princip je naprosto stejny, akorat nejdrive musis nacist text a teprve po jeho kompletnim nacteni spoustet akce pro praci s posuvnikem, aby mohl reagovat na velikost textoveho pole. Vse pro praci s posuvnikem musis mit v metode onLoad(), protoze jinak nastavujes akce posuvniku ve chvili, kdy je jeste textove pole prazdne a proto se ti nemze nic scrolovat. Kdyz das tento skript do metody onLoad(), zacne se provadet az ve chvili, kdy je veskery text nacten do textoveho pole ;)
poligrest
Profil
aHOJ CHCI SE ZEPTAT... kouknul jsem se na ten navod stahnul to a kdys jsem tam dal dinamic text tak se mi ve finale nezobrazuje.... mohl by me nekdo z vas polopaticky vysvetlit co s tim??

a nebo rovnou vysvetlit jak to udelat s tim externim textem .. vubec to neumim.....:-D

kdys bude nekdo ochoten dat si tu praci a vysvetlit mi to abych to pochopil budu mu nadosmrti vdecny...:-D
XXX
Profil
poligrest
O nacitani externiho textu je tady toho uz fakt hodne, rozhodne ti to nebudu psat znova. Celkove u nacitani jakychkoliv externich polozek je ten problem, ze s nimi muzes zacit pracovat teprve ve chvili, kdy se kompletne nactou,at uz jde o obrazek nebo treba prave ten text. Chyba je v tom, kdyz na jednom radku skritpu nactes text a hned na druhem jej zacinas formatovat atd. Ono nejakou chvili trva,nez se ten text nacte z externiho zdroje, takze ve chvili, kdy skript pokracuje s dalsimi radky, ktere uz maji s textem pracovat, ve skutecnosti jeste v textovem poli zadny text neni, protoze se porad nacita a proto se nic neprovede. Vsechny akce, ktere se maji provadet s nactenym textem proto musis dat napr do metody onLoad(), aby se provedly az ve chvili, kdy bude text opravdu nacten. Stejne tak to funguje u nacitani z XML, v pripade nacitani obrazku zase musis pouzit napr. tridu movieClipLoader. To je z teorie vse, ted zacni hledat ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: