Autor Zpráva
balidas
Profil *
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně.

Nevite nekdo o nejakym sikovnym tutorialku, kterej by me malinko popostouchnul, nebo treba nejakej fla soubor, kterej bych si mohl prostudovat. Nechci delat nic slozityho (inventare a tak).
Neco na styl samorostu, ale o taaaaaaaaaaaaaaaakhle moc jednodusi :).

btw: link na samorost zde.

Diik
rednek
Profil
Samorost je mrte, ale akoze uz jednoduchsia flashovka ako Samorost neexistuje :D
Je to jednoduche, proste urobis scenu, nakreslis krajinku etc a das tam buttony/movie clipy ako predmety. No a do akcii das stop. A potom rozanimujes do framikov co sa ma diat ak kliknes na nejaky ten predmet-button. A ked kliknes das gotoAndPlay na ten framik kde si ho rozanimoval etc.
Slabe postuchnutie, mozes dat boolean podmienky ktore sa odskrtnu po tom co kliknes na jeden predmet-button, a az potom co odskrtnes tu podmienku budes moct kliknut na druhy predmet-button etc.

Adventury su najjednoduchsie co vo flashi mozes mat, akoze ak mas aspon stipku logiky tak ani nemusis chapat AS aby si to zvladol. To ze sa tu pytas mi skor pripada ako lenivost si to zistit nez neschopnost si to zistit, keby nebol piatok a nemal by som dobru naladu tak ti ani neodpoviem pretoze toto su fakt veci na ktore by si skor ci neskor prisiel :)
balidas
Profil *
kdyz me to prislo, ze to delam silene kostrbate, tak jsem se chtel podivat jak to delaj profici :). Jak maji layer layout a jak maj osefovanej ten script.

Ja to delal tak ze v actions layer jsem vsem clikatelnejm predmetum nadefinoval hodnotu 0 (eg. door = 0;) a pri kliknuti se ta hodnota nastavila na 1. A v zavislosti jestli je to 1 nebo 0 tak to dela veci a hlasi hlasky dole v dynamic inputu. Strasne jednoduse se do toho ale clovek zamota, protoze tech kombinaci je moc.

No a ja myslel, ze se to treba dela nejak jednodusejs. Proto jsem chtel hodit oko do nejakyho toho fla.


To ze sa tu pytas mi skor pripada ako lenivost si to zistit nez neschopnost si to zistit, keby nebol piatok a nemal by som dobru naladu tak ti ani neodpoviem pretoze toto su fakt veci na ktore by si skor ci neskor prisiel :)
tak ja se omlouvam a dikes za odpoved :)
rednek
Profil
Yay tak :D No ak sa nechces zamotat tak si to niekde musis velmo zapisovat (a popisky a poznamky do skriptu vedia byt velmi uzitocne, ver mi, raz som pisal dlhsi kod do niecoho ne-flashoveho a ked som sa po mesiaci vratil tak som mal velke problemi vyznat sa v tom :D ). Anyway, ja som namiestu integru 0 a 1 pouzival boolean true/false, ale napada ma ze pri 0 a 1 mozes este pridavat dalsie cisla pre dalsie udalosti, co sa mozno hodi viac :D (pri booleane by bola potrebna dalsia premenna)
Inak je to presne tak ako som/si napisal ^^ Teda aspon co ja vim, ak to chces mat jednoduchsie tak adventuru napis v WME engine, bude to aj jednoduchsie a hru spustis aj bez flashoveho pluginu :D

To s tou lenivostou teraz beriem spat, nevedel som ze chces vediet ci to robis spravne, a to je rozdiel :D
XXX
Profil
rednek
Trosku vaz slova. Kdyz se zpetne podivam, na co vsechno uz ses tady ptal ty, tak nechapu, jak muzes nekomu napsat to cos napsal. Uz tady byly daleko "stupidnejsi" dotazy. Pokud nechces na neci dotaz odpovedet tak nemusis, pokud se rozhodnes, ze mu pomuzes, tak si nechej komentare na slozitost dotazu na jine forum ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: