« 1 2 »
Autor Zpráva
Pomohl by mi prosim nekdo s Flash MX Pro
Profil *
Pomohl by mi prosim nekdo s Flash MX Professional? V nabidce komponentu je PrograssBar. Zkousel jsem ho pouzit podle prilozeneho navodu (v anglicine), ale bohuzel mne nefunguje. Potreboval bych, aby se zobrazoval, dokud se nenacte nejaky obrazek/zvuk/video a jakmile to bude nacteny, progressBar by zmizel a zustal by tam jen obrazek/zvuk/video. Vi nekdo jak na to? uvital bych i nejaky priklad. Urcite to neni nic slozityho, ale ja jsem zacatecnik.
Hanz
Profil *
Je to lechké!
1) Přetáhni na plochu ProgressBar. (Jako instance name napiš NAČÍTAČ)

2) ve vlastnoctech vyber v poli "mode" hodnotu "polled" a v poli "source" napiš název instance toho objektu který se načítá.

3) napiš v hlavní scéňě tenhlekód:
var COKOLIV:Object = new Object();
COKOLIV.complete = function(NĚCO) {NĚCO.target._visible = false;};
NAČÍTAČ.addEventListener("complete",COKOLIV);

5) var COKOLIV:Object = new Object(); ----> Vytvoříš nový objekt s názvem "cokoliv"

COKOLIV.complete = function(NĚCO) {NĚCO.target._visible = false;}; ---> Pokud bude mít objekt
"cokoliv" kodnotu "complete" tak se spustí funkce "NĚCO", která zajistí zmizení ProgressBaru.


NAČÍTAČ.addEventListener("complete",COKOLIV); ---> Funkce "addEventListener" kontroluje "NAČÍTAČ" a když má "NAČÍTAČ" hodnotu "complete" (je načten) tak zmnění hodnotu objektu "COKOLIV" na "complete".


4) A máš to hotovo!
flz
Profil
diakritika v AS? :)
DoubleThink
Profil *
IMHO by mohla fungovat, ale je to dost masochismus
Anonymní
Profil *
flz
Ta diakritika tam nemá být! Místo těch slov si má vymyslet svoje názvy!
flz
Profil
to ma napadlo, len to divne vypada :)
DoubleThink
Profil *
Ta diakritika tam nemá být!

Neboj, došlo nám to ;)
Hanz
Profil
A nebo to jde takhle:
on (complete){this._visible=false}
Napiš tenhle script přímo do instance ProgressBaru.
fernandes159
Profil
potřebuju pomoct jak pracovat s flash professional 8 abych mohl vytvořit animaci aby se mi pohybovala při zadani nějakeho anglickeho slova např. beast, victim, killer atd. a pak aby mi obživla
fernandes159
Profil
pošlete mi ho když tak na email hatala2@seznam.cz
XXX
Profil
Staci ti vytvorit si tu animaci, jedno textove pole typu INPUT a jedno tlacitko. Do zpracovatele udalosti onRelease tlacitka das skript, kde budes na zaklade vyhodnocovani vyrazu nazevTextovehoPole_txt.text == "killer", atd. posouvat animaci na urcite snimky metodou gotoAndStop(cisloSnimku);
fernandes159
Profil
XXX: jo dik ale ja bych to potřeboval ještě lip vysvětlit protože to mam anglicky a ten program mam po prve tak kdybys mi dal icq tak bys mi mohl přes to poradit když tak napiš na email čau
fernandes159
Profil
XXX: jo dik ale ja bych to potřeboval ještě lip vysvětlit protože to mam anglicky a ten program mam po prve tak kdybys mi dal icq tak bys mi mohl přes to poradit když tak napiš na email čau
XXX
Profil
fernandes159
icq ti rozhodne nedam a pokud mas ten program pred sebou poprve,tak nemuzes cekat, ze budes vytvaret takove veci. Jestli jsi takovy zacatecnik, tak se budes muset zacit ucit postupne,protoze jinak ti to stejne nepujde ani vysvetlit. To co chces vytvorit vyzaduje jednak zakladni znalost Flashe, abys dokazal vytvorit tu animaci a pak hlavne nejakou znalost programovani v ActionScriptu. Zrejme nemas ani jedno, takze budes muset zacit postupne ;)
fernandes159
Profil
a proč mi icq nedaš ja chtěl abys mi to vysvětlil přes to ale jak vidim když nedaš hmm tak dobre tak dik za radu a všechno se da vysvětlit jenomže to by se ti muselo chtit a nevim co by ti to udělalo kdybys mi dal icq u mě neni problem někomu dat moje icq když potřebuje s něčim pomoct
XXX
Profil
fernandes159
Mysli si co chces.Musim do pondelka dodelat bakalarku,takze fakt tolik casu nemam.Uz jsem ti to vysvetlil, ale to ti nic nerika,takze by to bylo na hoodne dlouho. A k tomu icq. Vysvetlit ti to,co potrebujes pres icq by bylo naprosto silene, vzhledem k tomu,ze ve Flashi nic neumis. A hlavne vim jak to chodi. Jednou nekomu to icq das a pak ti pise kazdou chvili s nejakym problemem. Radeji poradim tady,ale ted fakt bohuzel nestiham ;)
fernandes159
Profil
a ty se diviš že ve flashi nic neumim? však ho mam po prve ale ja se stebou neminim srat zeptam se radši někoho normalni ktery mi to normalně a v poho vysvětli ne jak ty ty nejsi normalni a už se neminim stebou bavit konec a ja jen chtěl poradit jak tu animaci vytvořit tod vše a ni vic konec ale ty si to nepochopil jak vidim
XXX
Profil
fernandes159
:-D ale ale ... :-D Ty ale nechces jen vytvorit animaci, ale potrebujes tam to ovladani naprogramovat. Na tom nic tezkeho neni. Cely problem je v tom, ze jelikoz ve Flashi nic neumis, tak ti nejde poradit. Jedine, jak ti pomoct, je ti to cele udelat a to je rozdil. Ja uz ti totiz poradil a kdybys mel aspon nejake zaklady, tak si to pochopil a uz to davno mas. Vidim, ze jsi tady poprve. Dej si pozor, protoze se svymi znalostmi budes asi potrebovat hodne casto poradit a s takovym jednanim tady moc neuspejes ;)
dredie
Profil *
fernandes159 - muzes ocekvat od ditete neumejiciho nasobilku, ze pochopi vysvetleni integralu? Asi tezko. A ve falshi, stejne jako ve vetsine ostatnich programu, existuje help. Takze pokud neco nevis, doporucuju tento postup:

1. kup si knizku o zakladech flashe, bohate ti bude stacit neco, co najdes na www.cpress.cz
2. tu knizku si precti, at vis o cem flash je, co je to vlastne za program a jak funguje
3. pri tvorbe projektu, v pripade, ze neco nevis, zmackni F1 a vyhledej si danou problematiku
4. pokud F1 selze, zkus www.google.com, 95% problemu uz nekdo resil pred tebou a vyresil je
5. pokud nic nevygooglis, teprve pak se ptej

Nema absolutne zadny smysl se ptat na to, jak opravis motor, kdyz nevis co je to auto. Zni to cele mozna trochu neochotne, ale uvedom si, ze ja nebo XXX jsme ten program taktez meli nekdy poprve pred sebou, ale ani jednoho (tedy alespon me) nas nenapadlo se hned na vsechno ptat ostatnich, kdyz si informace muzeme jednoduse najit sami. A stejne tak to muzes udelat i ty. Tohle neni skola/skolka, tady se nevyucuje. Tady se radi ohledne konkretnich problemu, ale thready typu "Naucte me to a tamto" jsou zcela a aboslutne mimo. Naucit se neco muzes jenom sam, ostatni ti tak maximalne muzou ukazat jak a to tady XXX udelal. Doufam, ze jsi to pochopil ;)

D.
XXX
Profil
dredie
Mooc pekne si to napsal... ;)
fernandes159
Profil
dredie: dik pochopil ale tak chtěl sem aby mi někdo pomohl ale tak neva no a xxx tobě se omlouvam za řeči co sem o tobě řekl dobře zkusim si koupit nějakou knihu o tom flashi atd. a pokusim se tomu porozumět čaute
niky
Profil *
fernandes159
Nemusíš hned z počátku kupovat knihy, základy flashe můžeš najít i na webu, např. flash.jakpsatweb.cz/ nebo flash.cz atd...
fernandes159
Profil
[b][/b]niky
dik
XXX
Profil
niky
nechapu tu logiku: Nemusíš hned z počátku kupovat knihy - jako kdyby to bylo nejak spatne. Z dobre knihy se clovek nauci nejvice a nejrychleji. A myslim, ze dat par stovek za dobrou knihu nikoho nezabije. Pokud se to clovek chce neucit, tak ho to neco stat bude, ale kazdopadne se to vyplati ;) A kdy jindy si chces tu knihu kupovat. Knihy je potreba prave v zacatku. Jakmile clovek umi zaklady, tak pak uz vetsinou tu knihu ani nepotrebuje, protoze vetsina knih je jen pro zacatecniky nebo mirne pokrocile a kdyz uz se clovek dostane na nejakou uroven, tak se knihy shani spatne, sice pouze v cestine, ale to je druha vec ;)
niky
Profil *
XXX
Neřikám, že to je špatně. Máš pravdu, chtěl jsem mu jen poradit, kde o tom může získat informace i bez knihy. Jestli se začne zajímat o flash a nevykašle se na to, zjistí sám, že by ta knížka byla lepší...
XXX
Profil
niky
tak tak ;)
fernandes159
Profil
all jo diky všem ja uznam za v hodne kdy tu knihu si koupim ale to už nemusite řešit udělali ste hodně aby ste mi pomohli tak diky
dredie
Profil
fernandes159
v poho kazdy nekdy zacinal. Jen si tu knizku kup, precti si ji, projed si nejaky tutorialky (www.lynda.com, www.totaltraining.com - pokud ti english nedela problem) a pust se do prace. Jak je v jedne pisnicce od De **** To "Existuje nekolik cest ke stejnemu cili - jedna plna false, druha vede rovne jen pres vlastni pili. Neztracej sily, netrva chvili cesta za respektem..." :)
Paulos CZ
Profil *
fernandes159 napsala: ... např. beast, victim, killer atd. a pak aby mi obživla

Vím co chcete. Něco jako tady: http://www.superhry.cz/games/800/
Ale jak to udělat, to už nevím.
fernandes159
Profil
jako ja vim kde to je ale nevim jak to udělat to je i na webgames
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0