Autor Zpráva
PC-maniak
Profil *
Cau lidi prosim poradite mi nekdo jak nejefektivneji udelat dynamicke pole a donej nacist externi text z TXT aby pak byl text scrolovatelny + jak pak nastavim depth onoho pole"textu" aby byl nad vsemi obrazky prosim uz sem zoufalej dekuji
FlashManiac
Profil
nejlepe je si vytvorit to dyn.pole pomoci AS.. a pokud chces aby to resilo problemy s vrstvama udelej si to pole do MC
cili nejak takto:
/*vytvoreni MC a TXT*/

_root.createEmptyMovieClip('clip_mc',this.getNextHighestDepth());
_root.clip_mc.createTextField('text_txt',this.getNextHighestDepth(),0, 0,/*sirka*/100,/*vyska*/100);
var texty:LoadVars=new LoadVars();

/*nasypani textu do txt pole a jeho editace*/
texty.onLoad=function(success){
_root.clip_mc.text_txt.multiline=true;
clip_mc.text_txt.wordWrap=true;
clip_mc.text_txt.text=texty.promenna;
}
/*loading TXT souboru*/
texty.load('soubor.txt');


a ten soubor.txt musi muit naformatovany takto:
&promenna=TVUJ TEXT

a pokud tam chceš mít CZ znaky, ulož to v UTF-8


a ten MC dostanes do vrstvy nad tema druhyma MC pomoci fce swapDepths (nastuduj nebo projdi forum je to tu...bud v sekci o AS nebo primo v tehle:) tak snad jsem ti pomohl..
P.S. ten test pokud mu zadas to multiline bude uz automaticky scrolovatelny..šak zkus to kolecko na myšišiceXP
FlashManiac
Profil
P.P.S. pokud tomu nebudes rozumet napis a ja ti posli zdroovy soubor..ale myslim ze bys to mel pochopit v pohodce

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: