Autor Zpráva
Ronan
Profil *
Ahoj,

s flashem začínám a mám takový problém.

udělám čtvrrec, udělám z nej tlačítko, do tlačítka udělám movie clip, pro první scénu dám stop();, potom se vrátím do hlavní scény, a pro tlačítko napíšu:

on (press) {
nazevmoviecluipu.gotoAndPlay(2);
}


bohužel nic nefunguje a já nevím v čem je problém, při stiknutí se nic nestane, zkoušel jsem i "release"
co dělám špatně?

Děkuju předem za odpovědi
XXX
Profil
S nejvetsi pravdepodobnosti nemas pojmenovanou tu instanci toho movieClipu. Mas jej zrejme pojmenovany v knihovne, ale musis jej pojmenovat jeste jednou, kdyz jej umistis na pracovni plochu. rozklikni si to tlacitko, oznac ten MC a pojmenuj jej tak, jak mas v tom skriptu jeste dole v panelu properties v kolonce InstanceName ;)
Ronan
Profil *
mám, na to jsem si dával velký pozor
FlashManiac
Profil
pocitam ze tam bude spatna adresace toho MC
postupuj takto...
1/vytvor si MC(pojmenuj ho clip_mc)
2/2x poklikej a vjed do neho..
3/vytvor si 2.snimek na ose toho MC(tam kde jsi tedka vjel) a odlis ho od prvniho(jina barva treba)
4/na prvni snimek napis toto stop(); .... tim zajistis aby se ti ten clip zastavil na prvnim frame a neprehraval se porad dokola..
5/vrat se na hlavni casovou osu a tam napis
clip_mc.onPress=function():Void{
  this.nextFrame();
}
clip_mc.onRelease=function():Void{
  this.prevFrame();
}


timto kodem docilis toho ze pri stisku se ti ten clip[ktery muze fungovat i jako tlacitko... (nemusi byt primo instancí Buttonu)], preklikne na 2.snimek(ten ktery jsi vytvoril v bode 3/ ) a po uvolneni tlacitka se ti vrati na prvni snimek :)

to hleje zakladni funkce.. a od toho se muzes odpichnout dal:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: