Autor Zpráva
JohnyL
Profil *
Dobry den, hned ze zacatku Vam chci podekovat , ze jste se vubec obtezoval mi pomoct :-)
Tak a ted k problemu , kdyz k tlacitku BANJO_PARTS_BT priradim tenhle kod :

on (press) {
gotoAndStop("Scene 1", 3);
}

tak mi to nefunguje . Prosim poradte mi jak to mam udelat aby mi to skocilo na 3 frame vsem, diky
PS tady je zdrojak:



http://www.uloz.cz/show/file/51608-tlacitkoparts.fla
Rokka
Profil
a je to button nebo je to MClip?

jestli movie clip tak to udelej pres funkci. Kod je nasledovny:

banjo_parts_bt.onPress = function () {
this.gotoAndStop (3);
}
JohnyL
Profil *
Jeto trosku slozitejsi mam MC v nem dalsi MC a az pak jdou tlacitka
prikladam soubor ve verzi 8


http://www.uloz.cz/show/file/51895-tlacitkov8.fla
JohnyL
Profil *
4: Rokka bohuzel to nefunguje :((((
Rokka
Profil
Tak jsem na to koukal, je v tom docela bordel, to co jsem ti psal, jsem sam zkusil a nejde to, ale ne ze by to nebylo spravne, ale nejakym zpusobem to nejde do sebe to co tom vsechno mas. Snad ti poradi nekdo jinej
JohnyL
Profil *
Prave teoreticky by mel fungovat muj prikaz, ale z nejakych duvodu to nefunguje nevim vubec proc (skace to na 3 frame v mc a ne na scene) :(
Re bordel :
Jeto usporadany. 1. MC slouzi jako rozviraci menu
2. MC slouzi k tomu aby butonky meli ocas (preliv barvy)
no a nakonec v nem je vlozene tlacitko "BANJO PARTS" , ktere ma odkazovat na frame 3 na scene
Jinak dekuji za snahu, kdyby ses nudil , tak se s tim muzes pohrat vubec se na tebe nebudu zlobit :)))))))))
XXX
Profil
JohnyL
Bohuzel musim rict, ze to mas cele hodne amatersky resene, nemas pojmenovanou ani jednu instanci ani MovieClipu ani tlacitek, nepouzivas zpracovatele udalosti, dneska uz se nepouziva on(press), ale nazevTlacitka.onPress ...., ale to je tvoje vec, takze k tvojemu reseni. staci, kdyz zmenis ten jeden radek, ktery ti ma posunout hlavni casovou osu na 3 snimek na:
	_root.gotoAndStop(3);


Se scenama vubec nepracuj, ty jsou uplne na nic ;)
XXX
Profil
JohnyL
Mimochodem adresovani pomoci
_root
se taky nedoporucuje pouzivat a je to zbytecne, ale je to nejjednodussi zpusob, jak ti rychle pomoct tak, abys to pochopil ;)
JohnyL
Profil *
4 XXX: Dekuji za radu hned to jdu odzkouset :-)
Prave od toho jste tady vy zkusenejsi :-) , kteri navedou zacinajiciho cloveka na spravnou cestu (doufam , ze casem budu jeden z vas , ktery bude radit zacinajicim :-) )
PS: jeste jednou dekuji a v pondeli pujdu koupit tu slibenou knizku :)
JohnyL
Profil *
Aaaaa bomba funguje :-) diky, diky , diky :-)))))
PS: muzete mi pls doporucit nejakou brou knizku (nejlepe z vlastni zkusenosti ne z recenze) pro Flash 9 , diky
XXX
Profil
JohnyL
Kup si jednoznacne tuhle knihu, i kdyz je teoreticky pro flash verze 7:
actionscript
Z ni se naucis opravdu vse, lepsi kniha u nas neni ;)

Jinak co se tyka tve vety, ze od toho jsme tu my zkusenejsi... bohuzel jsem silne zklaman touto diskusi, at uz se to tyka jejich moderatoru, atd, takze na me rady uz opravdu nikdo nespolehejte. Bohuzel tady neni jediny moderator, ktery by flashi opravdu rozumel, zatimco je tady spousta takovych, co o flashi nevi nic a presto jsou moderatory i v tomto okruhu :(
JohnyL
Profil *
XXX
Kdyz jsme u toho AS je hodne velkej rozdil mezi 2 a 3???? Nebo spis doporucujes tuhle knizku , ze teoreticky jeto vsechno stejny , akorat se pak staci naucit par zmen v zapisovani kodu. Ja totiz nechci delat krok zpatky a ucit se dnes uz "zastaralou techniku" .
Neber si tuhle otazku zle, ja se jen ptam . Jak se rika "lina huba = hole nestesti :-) "

Njn s tim nic neudelas. Takhle jeto se vsim. Jestli clovek chce mit kvalitni a spravne informace, tak si za ne musi priplatit. Byl bych nastvanej kdybych si zaplatil kurzy Flashe a clovek, ktery by mne ucil neumel odpovedet nebo spravne poradit. Takhle to beru
jako diskuzi v hospode :-) , kde je hodne zdroju , ale par jich je spravnych :-) . Navic bariera bude asi v jazyku jsme maly statecek a lidi co se zajima o Flash neni tolik. Kvalitnejsi diskuze budou nejspis v AJ .Nevim jeto jen moje teorie nic vic, nic min :-)
XXX
Profil
Rozdil mezi AS2 a AS3 je docela zasadni. Pokud jsi programator a znas principy objektove orientovaneho programovani, tak bys i mohl zacit primo s 3. Vzhledem k tomu, co jsem ale videl z tveho zdrojaku, doporucil bych ti naucit se tu dvojku. Daleko jednoduseji vsechno pochopis, navic bych o ni nemluvil ani o tak zastarale. U nas v republice porad neni moc lidi, kteri by dvojku umeli nejak obstojne, i kdyz si to casto o sobe mysli. A kdyz budes umet dvojku dobre, tak ten prechod na vyssi verzi bude pro tebe jednoduchy, protoze budes chapat jednotlive funkce a metody flashe, jen je budes zapisovat trosku jinak. Dulezite je ale vsechno dobre chapat od zakladu, uvedomovat si souvislosti. Dostat se do takoveho stadia, kdy na netu objevis ve Flashi neco, co jsi jeste sam nikdy nedelal a libi se ti to a okamzite budes vedet jak na to a vytvoris si to sam a jeste to vylepsis. Ne ze neco uvidis, bude se ti to libit a zacnes hledat nejake tutorialy, jak toho dosahnout ;)
JohnyL
Profil *
Oki , diky moc za dobre napsanou odpoved :-) . Jdu vykopat pevny zaklady a az pak zacnu stavet svuj mrakodrap vedomosti ve Flashi :-). Jeste jednou dik za insipraci a motivaci , mozna jednou vytvorim to co se ti bude libit a budes se to snazit vylepsit :-). Cauky a treba zase nekdy tady na diskuzi
czeenda
Profil
kluci, ani nevíte jak ste mi pomohli :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0