Autor Zpráva
epsik
Profil *
Dobrý den,

stal se mi velice podivuhodný problém. Vytvořil jsem flash, ve kterém je na pozadí obrovský jpeg (8520 x 2006 px – datově 800 kb ). Na lokálu funguje normálně, stejně tak pod Mac OS X (safari, firefox), ale pod windows to podivně chybuje. Nejdřív jsem to objevil u kamaráda na Wistách, kde se pod firefoxem i IE zobrazovala místo té fotky červená plocha a pak jsem t samé viděl u sebe pod XP, ale jen ve firefoxu...pod IE to jede normálně. Zkrátka netuším, jestli se vám to také ukáže špatně nebo ne a nevím jak to řešit.

Swf je zde http://bluerabbitpraha.cz

Můžete mi, prosím poradit?
panther
Profil
epsik
u mě na WinXP SP2 FF3 to běží bez problémů
embee
Profil
8520 x 2006 px - to je taky pekna prasarna, tezko ti nekdo zaruci spravny rendering pri takovych rozmerech... ma to nejaky smysl?
epsik
Profil *
embee – ano má, je potřeba aby se fotka hodně zoomovala na různých místech do vysokého přiblížení a pak se zase vzdálila a přiblížila jiné místo.
embee
Profil
epsik
jo uz to sleduju... dve mozna reseni

1. rozsekat obrazek na mensi casti a podle toho, ktera cast fotky ma byt zrovna v zaberu zobrazovat jen ty prislusne casti - tak aby flash renderoval jen to co musi

2. toto co mas vyexportovat do videa a to pak mrksnout na stranku... vzhledem k tomu, ze se jedna o statickou animaci si myslim, ze je to idealni reseni i kdyby flash umel zobrazovat bez problemu tak velkou plochu. Optimalni reseni by bylo vrazit to do nejakeho jineho softu na animovani, ktery je na toto delany a pak to naimportovat do flashe jako flash video... obraz bude mnohem kvalitnejsi a navic tam muzes nacpat efekty jako motion blur atp.
epsik
Profil *
což o to...v Premiéře nebo v Aftrech bych to stříhnout zvládl, ale bojím se že by byl výsledek o poznání větší...nevím jestli by nepomohlo rozsekat to na key framy, ale blbý je že se to dá těžko testovat, když to někdy jde a jindy zas ne...mě to většinou jde normálně (i když to vždy nově stahuju ze serveru)...
embee
Profil
jen to zkus, falshovej video kodek je hodne dobrej :)
epsik
Profil *
embee no tak já to asi zkusím, dík za tip. Jen bych se chtěl ještě zeptat, jestli to z tý premiery mám exportovat už s nějakou komprimací, nebo to uložit klasicky jako DV AVI a Flash už si s tím poradí?
embee
Profil
epsik
no v premiere nevim, kazdopadne aftery maji v sobe export primo do flv formatu.... to je flash video, nejaky on2v5 kodek nebo tak nejak se jemnuje. Nic jineho bych nepouzil na tvym miste...
epsik
Profil *
embee tak díky za rady...až se k tomu dostanu, tak sem dám vědět (jak je to veliký, jak to vypadá a tak)...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: