Autor Zpráva
Lukáš Průdek
Profil
Hezký den,
momentálně řeším takový problém, se kterým si nevím rady. Jde o to, že plánuji jeden e-learning projekt. Web, který bude zaměřen na určité téma (konkrétně chemie) a látka by měla být vysvětlena pomocí flashe (interaktivní výuka). A zde je ten problém. Jde vytvořit něco jako vzhled, který by se načítal třeba z externího swf do všech animacích? Třeba, že bych po roce chtěl změnit design celého webu a zároveň i vzhled flashových swf. Ale nechci upravovat každý soubor vzlášť, ale třeba jen ten "layout". Díky moc za pomoc
flz
Profil
podla toho ako som to pochopil by bolo zlozitejsie vymysliet system prace pri ktorom by si mohol menit design tak ako vravis ako samotny redesign
Lukáš Průdek
Profil
Něco mě napadlo, ale nevím jestli by to šlo. Otázkou je jestli jdou načíst dvě externí swf do jednoho konkrétního swf. Chtěl bych tedy potvrdit následující domněnku. Mám prázdný swf soubor, do kterého pomocí ActionScriptu načtu externí swf (ten by obsahoval design nebo layout jak chcete) a následně by načetl obsah, jako jiný swf. To znamená, že kdybych potom následně změnil swf soubor s designem, tak by se změnil vzhled všude. Šlo by to tak? Nebo máte lepší nápad? Jde to jednodušeji? Díky za odpověď
Hanz
Profil
Lukáš Průdek
Načítat jich můžeš kolik chceš
Lukáš Průdek
Profil
Díky, takže jich můžu načítat kolik chci - to je polehčující okolnost. Ale tato metoda je příliš zdlouhavá, a tak se tedy ptám ještě jednou. Znáte, prosím, někdo jednodušší způsob? Díky
Hanz
Profil
Lukáš Průdek
No něco mě napadá, ale nevím jestli to bude o moc lechčí, ale určitě rychlejší (ale jen pokud chceš měnit jen barvy). Budeš načítat externí "text", který bude obsahovat název proměnné a příslušný hodnoty pro určení barvy. A u jednotlivých MC budeš potom barvu měnit pomocí setTransform()
Pokud nevíš jak použít setTransform() tak se mrkni na flash.jakpsatweb.cz
Lukáš Průdek
Profil
to Hanz:
Díky moc. Myslím, že použiju oba způsoby. Budu totiž asi potřebovat měnit i grafiku, takže to bych použil můj způsob. A pro obsahovou část použiju tvůj způsob. Moc jsi mi pomohl, ještě jednou díky
Scindapsus
Profil *
nevím jestli jsem to pochopil správně, ale skinovatelnost se ve flashi dělá přes SmartClip ne?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.