Autor Zpráva
panenka
Profil *
Ahojte,

tak jsem tu zase a jste asi moje posledni sance!
Usilovne se snazim pronikout do flashe a tvorim pereznatcni cd. Vytvorila jsem si nasledujici strukturu (dejme tomu, ze cd mechanika je D):
D:/index.swf - "zakladni soubor" kam nacitam do vyssiho levelu jednotlive prezentace
D:/kancelare - adresar kam umistim podadresare (ciselna oznaceni firem - napr. 1052)
D:/kancelare/1052/firma.swf + obrazek01.jpg + data.txt

do souboru firma bych potrebovala nacitat ta exetrni data a obrazky, to mi ale funguje pouze pokud spustim samotny soubor firma.swf, ale jakmile jej volam ze souboru index.swf do levelu 1, tak firma.swf nenajde cestu k datum:-(

Jde mi vlastne o nasledujci: chci vytvorit pouze jednu univerzalni prezentaci (animaci) firma.swf a tu potom "klonovat - rozkopirovat" do adresaru a menit pouze jpg a txt. Do vysssiho levelu index.swf pak chci nacitat jednotlive firemni prezentace.

dekuju za kazdou radicku
P.
Hanz
Profil
panenka
Tenhle problém tady už byl :o)

Musíš psát odkazy vždy od toho *.swf do kterého načítáš ty ostatní. To znamená že do firma.swf musíš napsat odkaz:
kancelare/1052/obrazek01.jpg

No doufám že chápeš. Jen chci upozornit, že když potom spustíš jen čistě firma.swf tak nebude fungovat, ale tento problém je jinak neřešitelný. Musíš si prostě vybrat jestli to pojede jako celek a nebo jednotlivě.
panenka
Profil *
diky za odpoved, ale problem mam, kdyz zkopiruju ten soubor firma.swf do jineho adresare napr. 1163 tak jej budu muset editovat - menit tu cestu k txt a to ja nechci :-(. nejde to nejak obejit?
P.
Hanz
Profil
panenka
ne
panenka
Profil *
:-((((
to je fakticky smula. Jeste me napadlo - neslo by treba abych soubor firma.swf mela hned u indexu a z indexu nacetla pouze firma.swf (nejaka univerzalni animace) a pomoci nejake dalsi podminky dotahla ten txt? Pak byc nepotrebovala tolik swf, ale pouze 2 zakladni.

moc dekuju za odpovedi a rady, vim, ze otravuju laickymi dotazy, ale ja se snazim to pochopit!
P.
Hanz
Profil
panenka
No moc nechápu, ale Pokud chceš do jednoho swf načístvíce txt (podle toho na jaké třeba tlačítko klikneš) tak to jde.
panenka
Profil *
To je asi ono, jen bych chtela pri kliknuti na nejake tlacitko aby se animace (ktera obsahuje txt) prehrala znovu.

No proste a kratce, strcim CD do mechaniky - spusti se soubor index.exe, v nem budu mit definovan rozmer, pozadi a ovladani a nacteni externiho souboru firma.swf

- firma.swf - bude obsahovat animaci - jejim vysledkem bude zobrazeni 1.txt a 1.jpegu

- pak kliknu na tlacitko dalsi a chtela bych aby se animace tedy firma.swf dohrala do konce (treba by "vybledl" ten dynamicky text) a cela animace v souboru firma.swf by se spustila znovu od zacatku, ale nacetla by 2. txt a jpg. A pak 3. a tak dale...

Nevim jestli to nepopisuju moc slozite ;-)
dekuju
Pa
Hanz
Profil
panenka
No to jde.
Pro vyblednutí bych použil bílé MC, kterému nastavíš alphu na 0 a potom to budeš scriptem zvyšovat na 100
(tím zajistíš mizení textu).
Jinak napiš s čím si přesně nevíš rady (mysůím jestli načtení, nebo aby se po kliknutí načetlo něco jiného, atd..)
panenka
Profil *
Ahojte,

priznam se, ze jsem vymyslela jeste jedno logicke reseni:

index.swf. (s navigaci) -> bude nacitat soubor firma.swf (budou ve stejne slozce)

data.txt -> bude take ve stejne slozce a bude obsahovat vsechny cesty k souborum jednotlivych firem a bude se nacitat do index.swf

pak by byly slozky -> files/1052(napr.- tech cisel by melo byt asi 300) a v nich 1052_01.jpg + 1052_02.jpg + 1052_03.jpg + 1052_04.jpg + 1052.txt -> to budou zhruba soubory ke kazde firme

Potom by se pri kazdem dalsim spusteni firma.swf zjistila cesta a podle ni by se nacetli konkretni soubory (jpg + txt)

Jak to ale dam dohromady?
Potrebovala bych pomoct hlavne s temi scripty - aby se mi na zacatku nacetla do indexu firma.swf se soubory z 1.slozky (tedy aby se cesta k 1. souborum nacetla z data.txt) a aby se po kliknuti na sipku "doprava" (navigaci) dohrala ta animace firma.swf a spustila se znovu, ale s dasli firmou (podle data.txt by nasla dasli "2589.txt a jpgy")

dekuju za vsechny tipy (uz ten trik s alphou je bezva)
P.
Hanz
Profil
panenka
firma.swf načteš takto:
loadMovie("firma.swf", this)
Dej to na MC do kterého se to bude načítat.

Načtení dat:
var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("data.txt");
To dej na hlavní časovou osu


A teď k těm načteným datům můžeš přistupovat takto:
nacti.nazev_promenne

A v tom TXT souboru to musíš mít takhle:
&nazev_promenne=hodnota
(to je třeba &URL1=files/1052/1052_01.jpg&URL2=files/1052/1052_03.jpg)
panenka
Profil *
Joooo! Dekuju,

zatim sem se dostala sem:
//Bildschirm Eigenschaften
fscommand("fullscreen", "true");
fscommand("showmenu", "false");
fscommand("allowscale", "false");

//Data.txt (Wege) laden
var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load("data.txt");


//Movie laden
loadMovie("firma.swf", "_root.loader");
_root.loader._x = 128;
_root.loader._y = 100;

a nevim, jak na zacatku nacist ta prvni data a jak pak po kliknuti (napr na sipku doprava) spustim znovu firma.swf ale s jinymi daty?
Musi byt adresy v data.txt tak jak pises - kazdy obr. zvlast? nejde treba odkazat jen na adresar a napsat AS aby vyuzil vsechny zdroje co tam jsou:-) ?

diky moc za pomoc
P.
panenka
Profil *
Ahoj Hanzi:

jeste porad na tom sedim a pripadam si jako slipka, jen ne a ne snyst zlaty vejce :-(
tak jeste jednou abych to uz konecne pochopila

v indexu mam AS
//Data.txt(Wege) laden
var nacti_hlavni_txt:LoadVars = new LoadVars();
nacti_hlavni_txt.load("data.txt"); // prejemnovano, abych se v tom vyznala :-)
//- fce vytvori objekt n_h_txt a nahraje do nej data.txt

//Movie laden
_root.loader.loadMovie("prezentation.swf"); //nahraje do klipu loader prezentation.swf, umisti xy a spusti
_root.loader._x = 128;
_root.loader._y = 100;

v prezentation.swf mam AS
// Datei laden
var nacti:LoadVars = new LoadVars();
nacti.load(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+_root.1]+"text.txt");

v hlavnim txt mam
&URL1=files/1052/& ....

v text.txt mam
&text1=Kanzlei Mustermann1052&text2=Kanzlei Mustermann<br>Musterstraße 12-34&jpg01=01.jpg
(v prezantation.swf mam samozrejme mc s instanci jpg01 a Dynamictext s instanci text1 a text2

Kde delam chybu, kdyz pri testovani indexu flash nevypise zadnou chybu - nacte prezentation.swf jak ma jen jpg nikde a v textpolich jen "_level0.loader.text1" ?
A kdyz testuju samotnou prezen... tak vypise "Error opening URL" ?

UUU asi si radsi dam prestavku
Pa
panenka
Profil *
A uz sem zpatky :-)

a kde nic tu nic, haloo, pomuze mi nekdo?
Knizka je mi asi na nic, at hledam jak hledam nenachazim!

Uff
P.
Hanz
Profil
panenka
Moc jsem to nezkoumal, ale:
nacti.load(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+_root.1]+"text.txt");

Název proměnné nemůže být nikdy číslo!

A nejsem si jist jestli může fungovat tato část:
v text.txt mam
&text1=Kanzlei Mustermann1052&text2=Kanzlei Mustermann<br>Musterstraße 12-34&jpg01=01.jpg
(v prezantation.swf mam samozrejme mc s instanci jpg01 a Dynamictext s instanci text1 a text2

Myslím to že voláš jen jako jpg01, .....
Měla bys to volat takto:
nacti.jpg01 ,........ -> prostě se odkazovat na ten konstruktor
panenka
Profil *
Ahojte,

asi sem si nalozila moc slozity ukol, co je to "konstruktor"?
zatim mi to funguje takhle:

v prezentaci
var nacti = new LoadVars();
nacti.load(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+2]+"text.txt");
nacti.onLoad = function(success) {
if (success == true) {
text1 = nacti.text1;
text2 = nacti.text2;
loadMovie(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+2]+"01.jpg", jpeg01);
}
};

kdyz v indexu:
var nacti_hlavni_txt = new LoadVars();
nacti_hlavni_txt.load("data.txt");

loadMovie("prezentation.swf", _root.loader);
_root.loader._x = 128;
_root.loader._y = 100;

ale je mi jasny, ze to loadMovie tam mam zbytecne slozite, jen sem jeste neprisla jak jinak volat ten jpeg. Mno usilovne bojuju a neco snad nakonec vytvorim.
diky za radicky
Pa
Hanz
Profil
panenka
No tohle by už mělo fungovat. -> odkazuješ se na konstruktor
To je:
var nacti = new LoadVars();
nacti.load(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+2]+"text.txt");
nacti.onLoad = function(success) {
if (success == true) {
text1 = nacti.text1;
text2 = nacti.text2;
loadMovie(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+2]+"01.jpg", jpeg01);
}
};

Takhle je konstruktor a takhle místa kde se na něj odkazuješ.
panenka
Profil *
Dekuju za nazorny popis, hned je mi to jasnejsi. Jste tu nejrychlejsi a asi i nejlepsi forum!
P.
PS: urco se v prubehu jeste neco zeptam
panenka
Profil *
A uz jsem tady zaaas!

jestli mam vsechno dobre:
1.FRAME
stop();
//Bildschirm Eigenschaften
fscommand("fullscreen", "true");
fscommand("showmenu", "false");
fscommand("allowscale", "true");

//Data.txt(Wege) laden
var nacti_hlavni_txt = new LoadVars();
nacti_hlavni_txt.load("data.txt");
nacti_hlavni_txt.onLoad = function(success){
gotoAndPlay(2);
}
2.FRAME
stop();
//Movie laden
loadMovie("prezentation.swf", _root.loader);
_root.loader._x = 128;
_root.loader._y = 100;

tak by me to melo nejprve nacist soubor data.txt a pak skocit na 2.FR, je to tak?
a v tom naloadnutem Movie mam

// Datei laden
var nacti = new LoadVars();
nacti.load(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+1]+"text.txt");
nacti.onLoad = function(success) {
if (success == true) {
text1 = nacti.text1;
text2 = nacti.text2;
loadMovie(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+1]+"01.jpg", jpeg01);
}
};
to mi funguje! huraa
Jenze chci aby ta loadnuteMovie pockalo az se nactou vsechny data z text.txt, zkousela jsem onLoad, ale ten mi nefungoval kvuli tomu JPG, co stim?

A pak bych tam potrebovala dostat funkci - URL_koncovka - to je ta +1, kterou bych potrebovala menit - ovladat navigaci v zakladnim souboru. Kam ji ale mam dat?

Dekuju P.
Hanz
Profil
panenka
loadMovie(_root.nacti_hlavni_txt["URL"+_root.cislo]+"01.jpg", jpeg01);

A na tlačítko třeba:
on(release){
_root.cislo+=1
}

A na hlavní časovou osu:
cislo=1

Tím se ti bude měnit ta URL

Jo a to druhé jsem nepochopil
panenka
Profil *
Zdravicko lidi,

tak sem zase o kousek pokrocila a cely systemek mi ted bajecne funguje. Zbyva mi jen dodelat navigaci a to uz jsem u prvniho kamene urazu :)

na tlacitkach mam jednoduse:
doleva:
on (release) {
einlesen_data (_root.produkt_suffix-1);
}
a
doprava: (+1), ale ted potrebuju, aby se tlacitka zneaktivnela - doleva, kdyz nabude hodnotu 1 (tedy _root.product_suffix-1=1) a doprava kdyz dosahne na 321 (tedy _root.product_suffix+1=322) nevite nekdo jak nato?
Diky za vsechny rady a pomoci
P.
panenka
Profil *
Haloo,

poradi mi nekdo?
Prosim, prosim...

Kdyz ne s timhle, tak s timhle (ale vubec nevim jak to mam popsat:):

kdyz zmacknu button, spusti se - _root.mask.gotoAndPlay ("end")
a ted bych potrebovala, aby az se clip mask dohraje na label "next" spustila dalsi akce. Je nejaka moznost jak zadat prikaz - if frame.label = "next" next.gotoAndPlay(2)?

diky, mate u me fiky a to uz docela dost :-)
Pa
P.
Hanz
Profil
panenka
Nebylo by nejlechčí dát na ten snímek (next) přímo script co se má dít dál?

A to předtím vyřeš podmínkou (ten příkaz dej do podmínky)
panenka
Profil *
To by bylo urcite hezky, ale ten clip mask bude spoustet ve vice ruznych pripadech (kazdy bude koncit nactenim neceho jineho), proto by pro bylo lepsi dat akci hned na button do nejake podminky :-(.

Mam z toho usuzovat, ze flash sice umi odkazovat gotoAndPlay ("next") ale neumi zachytit kdy "next" nastane?
P.
panenka
Profil *
Ahojte,

tak jsem tak nejak vyresila ten prvni problemek:

na tlacitku "doprava"
on (release) {
einlesen_data (_root.produkt_suffix+1);
if(_root.produkt_suffix+1>4) {
_root.produkt_suffix=1;
trace("Schon wieder die Erste Kanzlei!");}
}

s tim, ze pokud se naplni podminka (mam jen 3 kancelare) - systemek nacte opet prvni kancelar.
HURRAA!

Ale abych se vratila k predchozi otazce:
Vlastne jde o to, ze pres movie clip, do ktereho loaduju externi soubor.swf (pomoci fce einlesen_data) mam danou masku a tu potrebuju ovladat.
Aby se, kdyz kliknu na sipku, maska spustila od labelu "End" (to udela:) a aby az bude na framu s label "next" spustila teprve tu fci "einlesen_data (_root.produkt_suffix+1)".
Primo do masky ji davat nechci, protoze krome "doprava" mam taky "doleva" a mozna jeste pribude slozitejsi navigace. Nevim, nevim mozna, ze celou vec od zacatku resim spatne!? :(

diky moc vsem za trpelivost
PaP.
Hanz
Profil
panenka
S tím popisem je to problém, ale pokud by ti stačilo číslo framu tak aktuální číslo zjistíš pomocí:
_root.mask._currentframe

A zbytek už pomocí podmínky
panenka
Profil *
Diky...

Jo, to jsem prave nasla v helpu, ale pokud to pouziju nasledovne:
on (release) {
_root.mask.gotoAndPlay ("end")
if (_root.mask._currentframe==39){
einlesen_data (_root.produkt_suffix+1);
if(_root.produkt_suffix+1>4) {
_root.produkt_suffix=1;
trace("Schon wieder die Erste Kanzlei!");}
}
}
tak sice clip mask zafunguje tak jak ma, ale data se mi o +1 neposunou :( cim to?
P.
panenka
Profil *
uz vim :)

if vlastne znamena "pokud - prave kdyz" tzn. ze flash nahraje nova data jen kdyz kliknu a maska bude prave na fr.39 a to nebude protoze cast "end" je nekde jinde :) Ale jak teda bude vypadat prikaz "pockej az _currentframe bude 39" ???
panenka
Profil *
... tak to uz sem taky zjistila :) onEnterFrame byl ten spravny prikaz.
Jde mi to s tim flashem pomalu, ale jde!

Pomalu se dostavam k dalsimu problemu:
Chtela bych vytvorit "navigaci" - mesta + nazvy firem - se scrolbarem a nejlepsi by bylo i s "kotvami"(abeceda a po kliku najede mesto) aby se nemuselo od A.. k Z.. scrolovat tak dlouho. Vlastne mi jde o to vytvorit dynamicke textove pole se scrolovanim, kam budu nacitat abecedne razena data, ktera by mela obsahovat:
* Mesto
- nazev firmy
- nazev firmy
- nazev firmy
* Mesto
- nazev firmy

kazdy nazev firmy by mel byt aktivni odkaz, ten by se mel nacitat taky z txt. Je to asi dost slozity a tak se nedjriv vydam patrat po zdrojich. Zatim se mejte panackove a drzte mi palce
P.
Anonymní
Profil *
panenka..... bylo by podle mě lepší, aby jsi to dala udělat nám, než tak dlouze vysvětlovat tvůj problém... a zaplaceno bys dostala taky ty co? Já jen tak...taková dlouhá diskuse skoro pro nic za nic.
panenka
Profil *
To se muzem domluvit :) ale byt tebou nemotala bych dohromady "praci" a zabavu ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.