Autor Zpráva
Tomson
Profil
Měl bych ještě jednu věc a to je okénko pro rychlé hledání. Vůbec nevím, jak na to. Chytré hlavy pomozte. Díky
Hanz
Profil
Tomson
Pokuď jde o hledání přímo v obsahu Flashe tak je to skoro nemožné. Musíš dostat text ze všech textových polí na jedno místo a potom to procházet funkcemi pro práci s textem. A potom musíš ještě zařídit aby Flash poznal odkuď ten text je (myslím Frame).
Pokeď jde o udělat vyhledávač pro web ve Flashi tak není nic lehčího než se napojit na Google API pomocí PHP a výsledky si potom "házet" do Flashe.
Tomson
Profil
Bohužel jde o tu první možnost, hledání v obsahu Flashe. Myslel jsem, že by to mohlo jít nějakou metodou nadefinování určitých klíčových slov. Něco na způsob, když pole obsahuje určité slovo, jdi támhle. Když obsahuje neznámé slovo, napiš nenalezeno. Např. bych nadefinoval, že slova doprava, přeprava, kamionová přeprava... budou odkazovat na sekci přeprava. Vím, že to je kostrbatý a dost šílený a nepřesný, ale šlo by to alespoň takhle??
Hanz
Profil
Tomson
Jo. Třeba takhle:
var pole1:Array = new Array("Trabant", "Škodovka");

var pole2:Array = new Array("Mercedes", "Auto");
hledam = "Auto";
for (i=0; i<200; i++) {
if (hledam == pole1[i]) {
gotoAndStop(2);
}
if (hledam == pole2[i]) {
gotoAndStop(3);
}
}


Je to, ale jenom do 200 výrazů v jednom poli. Pokuď jich tam chceeš více tak to číslo zvěč a nebo pokuď méně tak zmenč. A nebo pokuď víš, které pole bude nejdelší tak použíj místo čísla:
nazev_pole.length
Tomson
Profil
Tak jsem to zvyzkoušel. Dobrý, funguje. Ještě jeden dotaz, chtěl jsem ještě za k tomu if přidat else. Když slovo nenajde, tak se přesune na snímek 4, kde je napsáno nenalezeno. Když jsem to ale udělal, tak to na to nenalezeno skáče pořád. Napsal jsem to takhle

on (press) {
var pole1:Array = new Array("Trabant", "Škodovka");
var pole2:Array = new Array("Mercedes", "Auto", "Audi");

for (i=0; i<2; i++) {
if (hledam == pole1[i]) {
gotoAndStop(2);
}else{
gotoAndStop(4);
}
}
for (i=0; i<3; i++) {
if (hledam == pole2[i]) {
gotoAndStop(3);
}else{
gotoAndStop(4);
}
}
}

Kde je chyba??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.