Autor Zpráva
panenka
Profil *
Ahojte,

potrebovala bych uz zase neco poradit :(
(Doufam, ze dnes bez impertinentnich nabidek.)

1. v zakladnim souboru mam clip "loader", do nej nahravam externi swf:
loadMovie("start.swf", _root.loader);
_root.loader._x = 580;
_root.loader._y = 80;

ted bych ale potrebovala (ze zakladniho souboru ridit ten externi) jakou cestu mam zadavat, kdyz chci spustit frame s labelem "end":
_root.loader.gotoAndPlay ("end") mi to nebere :(((

diky za pomoc
P.
Hanz
Profil
panenka
Tohle by mělo fungovat. Jsi si jistá, že na ten načtený soubor neodkazuješ ještě dříve než se načte?
Protože pokuď to napíšeš třeba takhle:
loadMovie("start.swf", _root.loader);
_root.loader._x = 580;
_root.loader._y = 80;
_root.loader.gotoAndPlay("end");

Tak to odhaduju na 90% fungovat nebude (záleží na rychlosti počítače a pokuď to dáš na internet tak na 100%).

Musíš se totiž odkazovat až se to načte.
panenka
Profil *
Ahoj Hanzi,

uz sem to vyresila, ani tak neslo o rychlost pocitace (_root.loader.gotoAndPlay...) jsem volala az za dlouhou dobu, tak to vzdy stihl, ale neslo na nej odkazovat _root.loader, musim zadat cestu pouze loader.gotoAndPlay :)

Resim ale (trosku ve spechu) dalsi vec - takhle nahravam externi obrazek:
loadMovie(weg + "04.jpg", jpg04_an.jpg04);
pres nej mam button s akci, jak ted zaridim, aby byl button "invisible" pokud ten obrazek 04.jpg v danem adresari neni?
Zatim tam mam:
grosse04 = jpg04_an.jpg04.getBytesTotal();
if (grosse04 < 0) {
btn04._visible = false;
trace("nenahral a button neni videt");
} else {
btn04._visible = true;
trace("nahral a button je videt");
}

Neni to na web, ale na takovy vesely cd.

Dekuju moc P.
Hanz
Profil
panenka
if (loadMovie(weg + "04.jpg", jpg04_an.jpg04)) {

btn04._visible = true;
trace("nahral a button je videt");
}else{
btn04._visible = false;
trace("nenahral a button neni videt");
}


Mělo by to fungovat. Možná jsem omylem přehodil akce, kdy půjde vidět a kdy ne, ale to už si upravíš :o)
panenka
Profil *
No to si teda neprehodil! To je presne to co sem potrebovala. Dekuju strasne moc.
Pa P.
panenka
Profil *
:(
Ted sem zjistila, ze me to nejede, pokud mam podminek vice - tedy kdyz mam obrazku 5?
Hanz
Profil
panenka
A jak to zapisuješ?
panenka
Profil *
Nejak asi spatne, ted sem zjistila, ze me to vlastne vubec nefunguje jak jsem chtela :((
Jde mi o to proverit zda dany adresar obsahuje pozadovane obrazky 01 - 05.jpg nebo ne (popripade proverit jestli se nahraly, nebo ne) a podle toho nastavit viditelnost btn01 - btn05. Kdyz se nahraji(budou dostupne) jen obrazky 01-03.jpg -> pak budou videt jen btn01-btn03. Je to hodne slozity?

dekuju za vsechny radicky
P.
Hanz
Profil
panenka
To asi nepůjde.
panenka
Profil *
Uff, tak to je smula :(
Diky Pa
panenka
Profil *
Ahoj Hanzi,

malinko sem brouzdala po zahranicnich forech a narazila na mladika z rakouska co mi poslal tohle reseni toho problemu s button visible:
var myPicsarr = ["01.jpg","02.jpg","03.jpg","04.jpg","05.jpg"]
// 0, 1, 2, 3, 4;
var i = 0;
//
var o = 0;
//
function erstellung(){
i++;
o++;
_root.gesamt["btn"+i].createEmptyMovieClip("jpg0"+i,1)
_root.gesamt["btn"+i]["jpg0"+i].loadMovie("bilder/"+myPicsarr[(i-1)]);
_root.gesamt["btn"+i]["jpg0"+i]._x = 20;
_root.gesamt["btn"+i]["jpg0"+i]._y = -40;
_root.gesamt["btn"+i]["jpg0"+i]._xscale = 5;
_root.gesamt["btn"+i]["jpg0"+i]._yscale = 5;
preloader = function(o){
_root.gesamt["btn"+o]._visible = false;
_root.gesamt["btn"+o].onEnterFrame = function(){
_root.gesamt["btn"+o].geladen = _root.gesamt["btn"+o]["jpg0"+o].getBytesLoaded();
_root.gesamt["btn"+o].gesamt = _root.gesamt["btn"+o]["jpg0"+o].getBytesTotal();
if(_root.gesamt["btn"+o].geladen>=10){
_root.gesamt.loading.text = "Lade Bilder";
_root.gesamt["btn"+o].prozent =

Math.round(_root.gesamt["btn"+o].geladen/_root.gesamt["btn"+o].gesamt* 100);
if(_root.gesamt["btn"+o].prozent>=100){
delete _root.gesamt["btn"+o].onEnterFrame;
_root.gesamt["btn"+o]._visible = true;
_root.gesamt.loading.text = "";
}
}
}
}
preloader(o);
}
for(var z=0; z<myPicsarr.length; z++){
erstellung();//Hiermit wird die funtkion für alles gestartet
}

na plose ma pak jen mcklip "gesamt" a v nem 5 buttonu s nazvy btn1 - 5 a dynamicke textpole "loading"
obrazky jsou v adresari -> bilder.

pokud je obrazku vic, staci pouze pridat instanci btn6 ...

funguje to tak jak ma, tak kdyby to nekomu pomohlo :)

Pa P.
Hanz
Profil
panenka
No já jsem to co jsi psala předtím pochopil, že nechceš načítat ty externí fotky ale jen zjistit jestli tam jsou. A jestli tam jsou všechny tak načíst jen 3 první. To by totiž nešlo.
panenka
Profil *
Ja vim, ze se vyjadruju trosku negramotne, cj mi zacina pomalu delat problemy.


Ted resim jak napasuju ten scripticek do moji prezentace, kdyz:

1. cesta k obrazkum neni /bilder, ale "promena nactena do indexu z txt dokumentu"
---------------------------------------------------------
INDEX
------------------------------------------------------------
var hauptdata_einlesen_txt = new LoadVars();
hauptdata_einlesen_txt.onLoad = function(success) {
if (success) {
nextFrame();
}
};
hauptdata_einlesen_txt.load("data.txt"); // txt s URL tedy cestou k souborum (zatim sem na ni v KH.swf odkazovala jednoduse "weg")
------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------
KH.SWF //animace do ktere potrebuju napasovat ten AS/ nahrava se do index.swf do clipu "loader"
------------------------------------------------------------
weg = _root.hauptdata_einlesen_txt["URL"+_root.produkt_suffix];
var einlesen = new LoadVars();
einlesen.onLoad = function(success){
if (success) {
trace("Data loaded!!");
text = einlesen.text;
loadMovie(weg + "kh.jpg", jpegKH_an.jpegKH);
loadMovie(weg + "01.jpg", jpg01_an.jpg_rahm1.jpg01);// o tyhle obrazky mi jde :)
loadMovie(weg + "02.jpg", jpg02_an.jpg_rahm2.jpg02);
loadMovie(weg + "03.jpg", jpg03_an.jpg_rahm3.jpg03);
loadMovie(weg + "04.jpg", jpg04_an.jpg_rahm4.jpg04);
loadMovie(weg + "05.jpg", jpg05_an.jpg_rahm5.jpg05);
nextFrame();
} else {
trace("Loading Error!!! from:" + weg);
}
}
einlesen.load(weg + "text.txt");
------------------------------------------------------------

Shrnuti:
1. Jde mi o to ze obrazky nechci nahravat do _root ale "asi" do _root.loader.jpg05_an.jpg_rahm5.jpg0+i !?
2. a cesta obrazkum neni bilder/ ale "weg + 0+i.jpg" ?

Vazne si nevim rady jak ten AS upravit :((
Pa P.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0