Autor Zpráva
kabanos
Profil *
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Flash všeobecně.

Ahoj,
neporadil by jste mi někdo, jak docílit správného zobrazení v IE zoomovaného divu pomocí css, ve kterém je umístěn flash s průhledným pozadím. IE to špatně vykresluje. Lze to nějak.

Můj příklad kódu s ukázkami problému je zde a místo mého flash souboru efect.swf použijte nějaký vlastní s průhledným pozadím. Dík za jakýkoli nápad.


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title></title>
</head>
<body style="background-color: #123456; color: #ffffff;">

<center>
<div style="width: 155px; height: 22px; border: #ffffff 1px solid; zoom: 150%;">
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="efect.swf" wmode="transparent" style="width: 155px; height: 22px;">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" style="width: 155px; height: 22px; ">
<param name="movie" value="efect.swf">
<!--><!--dgx-->
<param name="loop" value="true">
<param name="menu" value="false">
<param name="quality" value=high>
<param name="wmode" value="transparent">
</object>
<!-- <![endif]-->
</div>
1. U TOHOTO PŘÍKLADU JE NASTAVENO &lt;param name="wmode" value="transparent"&gt; A DIV SE zoom: 150% - FLASH SE CHYBNĚ VYKRESLÍ V LEVÉM HORNÍM ROHU STRÁNKY. TENTO ÚKAZ UVIDÍTE, POKUD SI OKNO PROHLÍŽEČE ZÚŽÍTE NA MÉNĚ NEŽ CCA 300PX.
</center>
<br><br><br>
<center>
<div style="width: 155px; height: 22px; border: #ffffff 1px solid; zoom: 150%;">
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="efect.swf" wmode="transparent" style="width: 155px; height: 22px;">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" style="width: 155px; height: 22px; ">
<param name="movie" value="efect.swf">
<!--><!--dgx-->
<param name="loop" value="true">
<param name="menu" value="false">
<param name="quality" value=high>
</object>
<!-- <![endif]-->
</div>
2. U TOHOTO PŘÍKLADU JE VYNECHÁNO &lt;param name="wmode" value="transparent"&gt; A DIV BEZ ZOOMU
</center>
<br><br><br>
<center>
<div style="width: 155px; height: 22px; border: #ffffff 1px solid;">
<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash" data="efect.swf" wmode="transparent" style="width: 155px; height: 22px;">
<!-- <![endif]-->
<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" style="width: 155px; height: 22px; ">
<param name="movie" value="efect.swf">
<!--><!--dgx-->
<param name="loop" value="true">
<param name="menu" value="false">
<param name="quality" value=high>
<param name="wmode" value="transparent">
</object>
<!-- <![endif]-->
</div>
3. U TOHOTO PŘÍKLADU JE NASTAVENO &lt;param name="wmode" value="transparent"&gt; A DIV BEZ ZOOMU
</center>
<br><br><br>
<div style="color: #ff0000;">
OTÁZKA ZNÍ - JAK NAZOOMOVAT OBSAH V DIVU A MÍT TRANSPARENTNÍ FLASH V IE?
</div>
</body>
</html>
Chamurappi
Profil
Reaguji na kabanose:
Řešíš pořád ten samý problém? Dávej prosím vždy odkaz na živou ukázku.

Na tvém místě bych se zkusil vyhnout vlastnosti zoom a přepočítal bych postupně všechny rozměry. Není jich moc.
Co to bude, až to bude?
kabanos
Profil *
Co to bude, až to bude?
Jak jsem již psal http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=93635 chci docílit toho, aby se mi automaticky přizpůsoboval (zoomoval) obsah webu dle velikosti okna prohlížeče IE. To se mi už povedlo naprogramovat, viz. http://www.ata4.cz/zoom2/ ,až na chybu při vykreslování vloženého flashe s transpoarentním pozadím, to se ten flash pak vykreslí na špatném místě, vždy v levém horním rohu.

Dávej prosím vždy odkaz na živou ukázku.
Nový, úplně zjednodušený kód jsem umístil zde http://www.ata4.cz/zoom3/ . Ten samý kód, co jsem napsal tady nahoře.

Na tvém místě bych se zkusil vyhnout vlastnosti zoom a přepočítal bych postupně všechny rozměry. Není jich moc.
Problém je v tom, že zoomuju v podstatě iframe, do kterého adresuji libovolnou stránku na webu. Tak není možné měnit parametry flashe či všech ostatních tagů na nové, nebo by to šlo?

Tato moje "vychytávka" dělá problém jen tehdy, pokud se na stránce objeví flash s transparentním pozadím!

Na webu jsem nic podobného nikde nenašel, vždy se to řeší jen zoomem nastaveným prohlížečem přes CTRL +/-. Toto řešení ale změní zoom staticky, já ho chci dynamicky tak, aby byl vždy celý obsah této stránky vidět. Samozřejmě, že mi jde hlavně o stránky, které mají pevnou šířku i délku, tedy jako můj příklad http://www.ata4.cz/zoom2/ . Pokud to někde vyřešeno je, tak kde?

Dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0