Autor Zpráva
Jupík
Profil *
Dobrý den začal jsem psát weby v actionscriptu 3 chci se zeptat jestli umí tenhle jazyk uložit data přímo do xml bez pomocí php. Nebo jestli už umí přímo do textového souboru. Chci totiš udělat nějakou lehkou databázy pro články a nechce se mi to řešit přez MySQL. Jestli to neumí tak v čem je ten AS3 vůbec lepší... asi jen v tom že je těší XD ... prosím odepište.
embee
Profil
Bez PHP a databaze tohle neudelas, falsh neumi zapisovat do souboru (maximalne do lokalnich, ale to je ti k nicemu)

AS3 je lepsi v rade veci, predevsim asi v tom, ze uz plne zakomponoval OOP model, ma uplne novy styl reseni eventu, API ma spoustu propracovanjeich trid nez AS2. Co jem si zatim vsiml, tak as3 je slozitejsi v 10% pripadu, v 90% je jednodussi nez as2.
Jupík
Profil *
Aha a k čemu jsou ti eventy ? To jako stačí napsat event kterej spustí funkci když se stane to co sme si v tom eventu předvolili ? To by se v tom případě dali používat jen eventy, podmínky a nějaké metody. Bohužel učit se znova celej LoadVars v as3 se mi nechce a tak asi zůstanu u as2... Nevím no myslel jsem si že už to bude umět aspoň odesílání přímo.
embee
Profil
No tak treba reseni XML v as2 je prasarna, v as3 (rika se tomu E4X) je pristup do dat v XML podstatne jednodussi a primocarejsi.

Eventy jsou dobry k tomu, ze presne nastavis co se za jake situace ma dit, navic se pres event muzes dostat k tomu, co event spustilo atd atd.

A pletes si hrusky s jabkama - znas snad nejakou technologii co bezi na klientovi a umi zapisovat primo na server? Vis, co by to udelalo se securitou? Chces od auta, aby umelo litat :)
Johnik
Profil
Ještě k těm eventům. AS3 není omezený na předem definované, ale můžete si nadefinovat kupu vlastních.
A loadVars v AS3 už není, ale je nahrazen load, což znamená, že XML, text, obrázky, swf, ... načítáš stejně. Stačí jedna třída, kterou použijete úplně na všechno. Trochu zjednodušené, ale jde to :)
Jupík
Profil *
Tak to je dobré že je to zjednodušené, ale co když chci třeba data do php odeslat ? Na to je jaká funkce ? To load už mi připomíná lehké načítání například fotky do flashe v as2 :-)
Johnik
Profil
Ještě je tam samozřejmě opak: sendToURL.

Package flash.net

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: