Autor Zpráva
ctverecek
Profil
Zdravim, na stranku chci umistit flash movie. Pomoci tohoto kodu jsem flash pridal do toku stranky:

<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-shockwave-flash"
  data="http://www.vyslystav.cz/reference/gal.swf" width="300" height="135">
<!-- <![endif]-->

<!--[if IE]>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
  codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0"
  width="300" height="135">
  <param name="movie" value="http://www.vyslystav.cz/reference/gal.swf" />
<!--><!--dgx-->
  <param name="loop" value="true" />
  <param name="menu" value="false" />

  <p>This is <b>alternative</b> content.</p>
</object>
<!-- <![endif]-->


Kdyz si dam do adresy prohlizece absolutni cestu http://www.vyslystav.cz/reference/gal.swf flash jede! Avsak kdyz to ulozim a uploadnu na FTP flash nezobrazi obrazky... jde o stranku http://www.vyslystav.cz/rekonstrukce-koupelny-tachov.html ! Zde je screen slozky na FTP reference : http://www.vyslystav.cz/Untitled.png Nevite nekdo kde delam chybu?
embee
Profil
no, predpokladam, ze server, na ktery to nahravas je linux/unix - a tyto systemy jsou case sensitive (narozdil od windows). Takze si zkus zkontrolovat to xml, jestli mas cesty spravne. Pro linux neco.jpg a neco.JPG neni jedna a ta sama vec :)
Bubák
Profil
embee
Ve velikosti písmenek problém nebude, protože flash správně funguje při zadání adresy do prohlížeče.

Sledoval jsem ve Firefoxu HTTP komunikaci. Pokud zadáš do prohlížeče http://www.vyslystav.cz/reference/gal.swf, tak požadovaný xml soubor je http://www.vyslystav.cz/reference/foto.xml, co je v pořádku.

Pokud zadám do prohlížeče adresu http://www.vyslystav.cz/rekonstrukce-koupelny-tachov.html, požadovaný xml soubor je http://www.vyslystav.cz/foto.xml, a server odpoví:
HTTP/1.x 404 Not Found
Johnik
Profil
Dej si do url kompletni cestu: http://www.vyslystav.cz/reference/foto.xml
Mas tam asi jenom foto.xml a to si bere ze slozky, kde se prave flash nachazi...
ctverecek
Profil
Mas tam asi jenom foto.xml a to si bere ze slozky, kde se prave flash nachazi...
Tj v poradku ne? Pokud ses koukal na screen tak mam jak foto.xml tak gal.swf v jedne a te same slozce
Bubák
Profil
ctverecek
Chápeš, co jsem napověděl, nebo potřebuješ trknout?
ctverecek
Profil
Bubák
Ne-e potreboval bych nejak trknout! Pochypil jsem to tak ze kdyz mam flash (soubor ve .swf) ve stejne slozce jako xml (soubor v .xml) tak z toho flashe musim odkazoval na XML soubor relativne xml_data.load("./reference/foto.xml"); a nebo absolutne xml_data.load("http://www.vyslystav.cz/reference/foto.xml"); ??? Kazdopadne ani jedna z moznosti nefunguje :-(! Paradoxem ale je to ze kdyz jsem misto xml_data.load("foto.xml"); dal xml_data.load("./reference/foto.xml"); a spustil flash prez link http://www.vyslystav.cz/reference/gal.swf tak to zase jde !
Bubák
Profil
Nevím proč tomu tak je, ale pobud máš flash na stránce, tak hledá xml soubor na adrese http://www.vyslystav.cz/foto.xml, ale tam není.
Máš dvě možnosti, změnit umístění xml souboru, nebo změnit cestu k xml souboru.
Netuším, kde kde pak flash bude hledat fotky, ale dá se to zjistit (sledováním http komunikace, z logu serveru, metodou pokus-omyl...). Nejjistější by bylo "všude" nactat kořenové, nebo absolutní adresy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: