Autor Zpráva
flz
Profil
caute,
riesim takyto problem

pomocou _url si zistujem z akej stranky sa mi spusta flash. vracia mi to "http://www.blabla.sk/nieco/flash.swf" a ja by som odtial potreboval len to "http://www.blabla.sk/" popripade "http://www.blabla.sk/nieco/"

dik 8)
habendorf
Profil
Neobsahuje AS něco jako toto: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/objekt-window.html#location ?
flz
Profil
habendorf
to zabezpecuje ta premenna (ci co to je) _url

to mi vrati string z ktoreho potrebujem vybrat len istu pasaz
habendorf
Profil
flz:

Jasně, ale dočetl jsi to?


Zjištění fragmentu adresy, například jméno domény:

domena = location.hostname;

Pokud by adresa byla třeba http://www.seznam.cz/cokoliv/, tak by se do proměnné vložila hodnota "www.seznam.cz".
Z location se dají vytáhnout i jiné věci. Symbolický zápis je:

protocol://hostname:port/pathname?search#hash
flz
Profil
habendorf
necital som to cele, priznavam :)

a nenasiel som ziadnu taku funkciu vo flashi...
MarcoL
Profil *
da sa to aj cez:

substring(premenna,zaciatok, dlzka)

priklad:
substring("ABCDE", 3, 2);//dostanes "CD"
premenna = "MARCOL";
substring(premenna, 1, 1);//dosanes "M"


tak, ze zaciatok si das 1, potom si zistis kde sa nachadza tretie/stvrte lomitko ( "/" ) mozno cez cyklus pomocou tohto:

firstName = "John";
firstChar = firstName.charAt(0);
trace(firstChar); // zabrazi "J" - prvy znak

...a jeho poradove cislo si das ako dlzku. Moc sa mi nechce rozmyslat, toto je prva vec co mi ma napadla... :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: