Autor Zpráva
andre
Dobrý den, potřeboval bych spustit funkci v actionscriptu 3 po načtení obrázku. Nedaří se.

Zde je kód:
var load:Loader = new Loader();
var request:URLRequest = new URLRequest("photos/229.jpg");
load.load(request);

function pridej():void{
pomocny1.addChild(load);
}

load.addEventListener(onLoadComplete, pridej);

Přirazuji do movie clipu 'pomocny1' child, kterým je fotografie. Vše funguje pokud zavolám funkci rovnou, ale pokud ji chci zavolat až po načtení obrázku, tak mi to přestane fungovat.
DoubleThink
Profil *
Žádná událost onLoadComplete neexistuje. Obecně Loader nemá žádnou událost o průběhu načítání - je to jen DisplayObject, do kterého se data načtou. Na sledování načítání slouží objekt LoaderInfo.
andre
Takže tedy přiřadit to k listeneru byla špatná volba. Já s flashem teprve začínám, resp. s Actionscriptem, potřeboval bych trochu nakopnout. Přestože jsem koukal na výše uvedený odkaz, stále se mi to nedaří.
andre
Tak už mi to jde. Ve finále je to jak jinak jednoduché.

Spíše jde o to, že mi nedělá problém pracovat ve flashi, ale v actionscriptu. Přitom nemám problém s php a javascriptem. Problém je, že na netu se mi zatím nepodařilo najít nějaký přehledný tutoriál i s příklady. Odkazy jako flash.jakpsatweb.cz, flash.cz, nápověda přímo od Adobe ať už v ČJ nebo AJ nejsou bohužel ideální pro toho kdo začíná s actionscriptem 3.

Ale i tak děkuji za odpověď. Kdyby jste někdo věděl o nějakém dobrém tutoriálu nebo knize na AS3, budu rád za tipy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0