Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RomikTronik Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 8. 2010, 19:32:35
Pěkný den,
dělám jedno menu ve flashi. Nikdy předtím sem ve flashi nic nedělal, takže se se vším trochu trápím. Naházel jsem do menu tlačítka. Každému sem nachystal frame Up a Over. Když přejedu myší, přejede my obrázek na Over - paráda :-) Odkazy mi taky fungují. Teď ale potřebuji aby např tlačítko button_news už při načtení dokumentu nastavilo na frame Over pokud url vypadá takto http://www.domena.cz?page=news Do html kódu stránky jsem přidal <param name="FlashVars" value="page=news"> a <embed ... ... FlashVars="page=news" ... > Nevím ale jak se na tyto proměnné dostat a už vůbec ne kam a jak napsat kód ve stylu (můj pseudokód, kterým chci ukázat o co mi jde) on(load){ if (page == "news"){ button_news.skocNaFrameOver_a_zustanTamZaKazdoucenu(); } } Díky za pomoc |
||
Johnik Profil |
#2 · Zasláno: 4. 8. 2010, 19:51:52 · Upravil/a: Johnik
V HTML:
Tam, kde je url swf souboru nahradit kódem: ...myFlashFile.swf?<?php echo htmlspecialchars($_GET["page"]); ?> Tím se do flashe dostane promenna page. Ve flashi: Protože používáš AS2, tak je page přístupná přímo a přímo v rootu. Takže na tlačítko si dáš on (load) { if (_root.page == "news") this.gotoAndStop("over"); } A samozřejmě mu nepřidělíš listenery na rollOver a rollOut. |
||
RomikTronik Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 8. 2010, 20:18:33
Vyhodilo mi to tuhle chybu:
**Error** Symbol=mcBackground, layer=Layer 1, frame=1:Line 10: Invalid mouse event specified. on (load) **Error** Symbol=mcBackground, layer=Layer 1, frame=1:Line 11: Statement must appear within on handler { Total ActionScript Errors: 2 Reported Errors: 2 |
||
Johnik Profil |
#4 · Zasláno: 4. 8. 2010, 20:25:14
Předpokládal jsem, že mcBackground je movie clip. Změň to na něj a mělo by to fungovat.
|
||
RomikTronik Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 8. 2010, 20:44:29
co mám kde změnit?
|
||
RomikTronik Profil * |
#6 · Zasláno: 6. 8. 2010, 11:56:41
tak jsem zjistil, ze buttony vubec event on(load) nepodporuje. Událost load podporuje onClipEvent. Všechny buttony mám v movie clipu mcBackground. Jak na ně ale odkážu?
onClipEvent(load) { this.button_news.gotoAndStop("Over"); } nefunguje |
||
DHX Profil * |
#7 · Zasláno: 6. 8. 2010, 13:49:04
Jaku uz Johnik psal mas zmenit symbol Button na sybol MovieClip. Jak v knihovne tak na scene nebo v danych MovieClipech pomoci panelu Properties a potom si vytvor vrstvu Labels ve ktere budou dane snimky pojmenovany ("Over") taky pomoci panelu properties.
|
||
DHX Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 8. 2010, 13:52:04
Podobne jako tady:
http://www.flash.cz/portal/clanek.aspx?id=1308 |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0