Autor Zpráva
EllisDee
Profil *
Ahoj,
dal jsem si bojový úkol vytvořit ve flashi guesbook, který mi bude ukládat zprávy do DB přes PHP. To bych měl zvládnout. Napadlo mě, že by se mi tam líbilo vkládání smajlíků do textu, které bych si vytvořil. Napadlo mě, že bych do textu vkládal neco jako *%usmev%* a pokud Flash našel v textu známý řetězec rozdělil textové pole na pole dvě a smajlíka vložil mezi ně. To je vrchol, který mě napadl. Nic lepšího už ze sebe nevycucam. Nenapadá někoho z Vás jak na to???

Předem díky.
rada_losik
Profil
Ja to dělám tak že načítam text (který ma smile) postupně po znacích a když narazí na % a pak zjistí co je za tím třebas 05*, 09* atd. Ta hvezdička na konci je proto protože celý smile výraz je *02*. Pak jsem vytáhl ty čísla a zjistil jsem jestli je v intervalu <1; poslední smile>.

Pukud všechno toto bude zhodonoceno jako TRUE tak vypis <img src="smile/02.gif" />. A maš to;)

Ja to dělám v iteračním cyklu:
for($i = 0; $i < strlen($text); $i++){
....
}

No a když najdeš ten smile tak musíš přeskočit ty dvě čísla a hvězdičku. Protože ty už máme pořešený. Tím že k i += 3. A je to
EllisDee
Profil *
No, to je ale řešení v HTML stránce... Já mám na mysli flash.. Do flash našítám textové pole. Jak flash bude vědět kam má smajlíka umístit? Vždyť ani nezjistím x a y souřadnici posledního znaku v textu před smajlíkem..
pavel
Profil *
nemohl by si dat sem cely script,ktery pouzivas? moc by mi to pomohlo
//teda ,protoze mne to nejede :(
rada_losik
Profil
nemohl by si dat sem cely script,ktery pouzivas? moc by mi to pomohlo
//teda ,protoze mne to nejede :(

Mluvíš na mne nebo na EllisDee:-[
EllisDee
Profil *
Co konkrétně Ti nejede... Já na tom ještě nezačal dělat. :-) Zatím zjištuju možnosti... :-)
EllisDee
Profil *
Tak kluci....... Nenapadá někoho něco???? Začínám si myslet, že to nejde...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0