Autor Zpráva
Pavel Dumbrovský
Profil
Dobrý den,
jsem flash amatér a potřeboval bych trochu poradit. Udělal jsem si malou animaci a pomocí skriptu se rozjede po najetí myší, ale ještě bych tam potřeboval přidat odkaz. Normálně je ve skriptu pro tlačítko toto:

on (rollOver) {
gotoAndPlay("animace");

}


Když z toho ale udělám toto:

on (rollOver) {
gotoAndPlay("animace");

}

on (release){ 
	getURL("priklad.html") 
}


tak funguje pouze animace, odkaz ne. Když oddělám animaci, tak odkaz funguje, proč?

Děkuju za rady.
weroro
Profil
Skúsil som dve verzie:

1. Vytvoril som si MovieClip v ktorom bola animácia a pomenoval som ho animMC

_root.animMC.stop ();
_root.animMC.onRollOver = function ():Void 
{
	this.play ();
};
_root.animMC.onRollOut = function ():Void 
{
	this.stop ();
};
_root.animMC.onRelease = function ():Void 
{
	trace ("getURL");
};


2. Animáciu som vytvoril na hlavnej časovej osy a cez celú plochu som dal neviditeľné tlačítko (podobne ako pri reklamnom bannery) a to tlačítko som nazval hitMC

_root.stop ();
_root.hitMC.onRollOver = function ():Void 
{
	_root.play ();
};
_root.hitMC.onRollOut = function ():Void 
{
	_root.stop ();
};
_root.hitMC.onRelease = function ():Void 
{
	trace ("getURL");
};


Pričom som na posledný snímok animácie pridal script

_root.gotoAndPlay(2);


Aby sa mi neresetol ActionScript na prvom snímku.

V oboch prípadoch mi to fungovalo. Skús sem hodiť zdrojový FLA súbor tvojej animácie.
Pavel Dumbrovský
Profil
Dík,
ale nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem tam vložil další tlačítko, který překrývá to původní. Takže teď funguje oboje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0