Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Dumbrovský Profil |
#1 · Zasláno: 27. 9. 2011, 18:28:28
Dobrý den,
jsem flash amatér a potřeboval bych trochu poradit. Udělal jsem si malou animaci a pomocí skriptu se rozjede po najetí myší, ale ještě bych tam potřeboval přidat odkaz. Normálně je ve skriptu pro tlačítko toto: on (rollOver) { gotoAndPlay("animace"); } Když z toho ale udělám toto: on (rollOver) { gotoAndPlay("animace"); } on (release){ getURL("priklad.html") } tak funguje pouze animace, odkaz ne. Když oddělám animaci, tak odkaz funguje, proč? Děkuju za rady. |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
weroro Profil |
#2 · Zasláno: 2. 10. 2011, 01:36:02
Skúsil som dve verzie:
1. Vytvoril som si MovieClip v ktorom bola animácia a pomenoval som ho animMC _root.animMC.stop (); _root.animMC.onRollOver = function ():Void { this.play (); }; _root.animMC.onRollOut = function ():Void { this.stop (); }; _root.animMC.onRelease = function ():Void { trace ("getURL"); }; 2. Animáciu som vytvoril na hlavnej časovej osy a cez celú plochu som dal neviditeľné tlačítko (podobne ako pri reklamnom bannery) a to tlačítko som nazval hitMC _root.stop (); _root.hitMC.onRollOver = function ():Void { _root.play (); }; _root.hitMC.onRollOut = function ():Void { _root.stop (); }; _root.hitMC.onRelease = function ():Void { trace ("getURL"); }; Pričom som na posledný snímok animácie pridal script _root.gotoAndPlay(2); Aby sa mi neresetol ActionScript na prvom snímku. V oboch prípadoch mi to fungovalo. Skús sem hodiť zdrojový FLA súbor tvojej animácie. |
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
Pavel Dumbrovský Profil |
#3 · Zasláno: 4. 11. 2011, 14:06:52
Dík,
ale nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem tam vložil další tlačítko, který překrývá to původní. Takže teď funguje oboje. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0