Autor Zpráva
tominekk
Profil *
Potřebuji pomoct, dělám anketu ve flashi a je problé s vícero hlasováním. Jde to vyřešit pomocí ip adres. Ale jak proboha zjistím ip adresu navštěvníka a dám ji ke spracováni do flashe? Díky moc flash maker
DoubleThink
Profil *
> Ale jak proboha zjistím ip adresu navštěvníka a dám ji ke spracováni do flashe?

1) neexistuje způsob, jak by sám Flash mohl cokoliv zapsat do externího souboru
2) proto musí stejně provést zápis PHP (nebo ASP) - Flash bude v tomto případě jenom taková navoněná cukrová poleva
3) a proto není problém v PHP získat IP adresu návštěvníka (gethostbyname($REMOTE_ADDR))
Anonymní
Profil *
Pomocí IP bych to neřešil, protože třeba modemisti mají pokaždý jinou IP, co takhle přes cookies?
DoubleThink
Profil *
To je ještě míň spolehlivé, nemyslíš?
tominekk
Profil *
Cookies? To mě taky napadlo, ale nic o tom nevím!Už jsem to ale nějakým způsobem (přes PHP) vyřešil takže je vše OK.Dík!
Ale jak to udělám přes Cookies a v čem je ještě míň spolehlivé? Nebo je nějaký způsob, který se jen těžko obchází?
DoubleThink
Profil *
> čem je ještě míň spolehlivé?

Cookies jdou smazat/úplně zakázat
flz
tominekk ja riesim to iste co ty, nepomohol by si mi s tym?
Anonymní
Profil *
proboha čtěte učebnice - AS v AS umí věci o kterých se vám nezdá, stačí se jen učit. Tady se bavíte jako u verze 4 nebo 5.
DoubleThink
Profil *
> o kterých se vám nezdá

Ale zdá - jenže ne každý má k dispozici Flash Communication Server MX nebo Flash Remoting Server a další nástroje...
tominekk
Profil *
for flz tominekk ja riesim to iste co ty, nepomohol by si mi s tym?Pokud nějak potřebuješ pomoct tak mi napiš na email a uvidíme co se dá dělat. Email je tominekk@seznam.cz.

for DoubleThink
Jak ale flash komunikuje s Cookies?
Banan
Profil *
> 1) neexistuje způsob, jak by sám Flash mohl cokoliv zapsat do externího souboru

ale existuje- SharedObject- sice to umi zapisovat jen promeny, a jen do souboru, kterej je schovanej v "data aplikací", ale jde to!
pomoci tohohle resim napr save and load ve hrach, ktery nejsou urceny na net (na netu by to nebyl zadnej problem pres php)....Ma to i dalsi spousty vyuziti, napr. kdyz chces udelat stranku, na ktery si uzivatel navoli ruzny parametry, a chces, aby se mu stranka nacetla podle tehle parametru i priste.....Proste je to skvela funkce, jen by se tam hodila moznost zapisu do zvolenyho souboru....(jako ve flash 5...)

PS: Vsechno jde, kdyz se chce!

Mir s vami.....
DoubleThink
Profil *
Jenže on to potřebuje na web
Banan
Profil *
Ale on to taky muze udelat takhle- kazdej, kdo hlasuje, tak se mu do pc zapise, ze uz hlasoval, a zapise se kdy hlasoval (stacil by den), pak by flash nahral, jestli uz hlasoval, a jestli jo, tak by jen napsal, ze uz hlasovat nejde.....

PS- jestli tim chces rict, ze ta funkce nejde na webu, tak to je kec...
flashmaker
Profil *
existuje- SharedObject
Jen takovej malej dotaz co to je. Hledal jsem to ve flash mx ale buď jsem hledal špatně nebo to flash mx nemá a má to jen mx 2004. Tak jak to s tím je?
Díky
Banan
Profil *
4flashmaker- ja to zkousel jen na MX 2004 profi, ale je to z knihy, ve ktery to maj pro MX, tak to asi pujde i tak....
Jinak je to funkce, ktera dokaze zapsat do souboru na pc, ze kteryho tu aplikaci (/web) pustis, jakejkoli text, promenny....
zapisuje se takhle:

pro ulozeni:

mySO = SharedObject.getLocal("nazev souboru", "/");
mySO.data.nazev promenne = nazev promenny;

pro nahrani:

mySO = SharedObject.getLocal("nazev souboru", "/");
nazev promenny = mySO.data.nazev promenne;

musis si to zkusit, jestli to chces s prikladem, tak na grada.cz se daj stahnout priklady ke knize "Vytváříme hry ve Flashi"- tam to je jako plosinovka....

Kdyztak napis na mail banan-23@seznam.cz nebo icq 203-052-634...rad pomozu...
Marky
Profil *
Mám takový malý dotaz, chtěl bych se zeptat jestli toto ukládání funguje i na FLASH 5? a popřípadě trochu podrobnější radu jak to uložit a nahrát. Předem dík :-)
Steve
Marky
Tohle ukládání funguje až od vyšších verzí... ale myslím, že Flash 5 má ještě jednu nezdokumentovanou funkci, která dokáže zapsat do txt souboru, nepamatuji si, jak se jmenuje, ale vím že je to něco s FScommand, na stránkách Adobe by to někde mělo být.
Marky
Profil *
Zkoušel jsem i funkci MMSave ale ta bohužel funguje od verze Mx a vejš což je dost blbý. Nevíte někdo jak na to??? PLS je to dost důležité. Za každou radu budu rád. Koukal jsem i na stránky Adobe a nic jsem tam nenašel.
Marky
Profil *
Mockrát děkuju, koukal jsem na netu a našel sem to. Je to FScommand ("save", "data.txt").
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0