Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tominekk Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 9. 2004, 18:29:28
Potřebuji pomoct, dělám anketu ve flashi a je problé s vícero hlasováním. Jde to vyřešit pomocí ip adres. Ale jak proboha zjistím ip adresu navštěvníka a dám ji ke spracováni do flashe? Díky moc flash maker
|
||
DoubleThink Profil * |
#2 · Zasláno: 24. 9. 2004, 19:36:42
> Ale jak proboha zjistím ip adresu navštěvníka a dám ji ke spracováni do flashe?
1) neexistuje způsob, jak by sám Flash mohl cokoliv zapsat do externího souboru 2) proto musí stejně provést zápis PHP (nebo ASP) - Flash bude v tomto případě jenom taková navoněná cukrová poleva 3) a proto není problém v PHP získat IP adresu návštěvníka (gethostbyname($REMOTE_ADDR)) |
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 9. 2004, 20:33:40
Pomocí IP bych to neřešil, protože třeba modemisti mají pokaždý jinou IP, co takhle přes cookies?
|
||
DoubleThink Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 9. 2004, 21:15:12
To je ještě míň spolehlivé, nemyslíš?
|
||
tominekk Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 9. 2004, 10:52:14
Cookies? To mě taky napadlo, ale nic o tom nevím!Už jsem to ale nějakým způsobem (přes PHP) vyřešil takže je vše OK.Dík!
Ale jak to udělám přes Cookies a v čem je ještě míň spolehlivé? Nebo je nějaký způsob, který se jen těžko obchází? |
||
DoubleThink Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 9. 2004, 11:37:00
> čem je ještě míň spolehlivé?
Cookies jdou smazat/úplně zakázat |
||
flz Profil |
#7 · Zasláno: 25. 9. 2004, 12:32:58
tominekk ja riesim to iste co ty, nepomohol by si mi s tym?
|
||
Anonymní Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 9. 2004, 16:50:48
proboha čtěte učebnice - AS v AS umí věci o kterých se vám nezdá, stačí se jen učit. Tady se bavíte jako u verze 4 nebo 5.
|
||
DoubleThink Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 9. 2004, 17:17:28
> o kterých se vám nezdá
Ale zdá - jenže ne každý má k dispozici Flash Communication Server MX nebo Flash Remoting Server a další nástroje... |
||
tominekk Profil * |
#10 · Zasláno: 27. 9. 2004, 09:44:43
for flz tominekk ja riesim to iste co ty, nepomohol by si mi s tym?Pokud nějak potřebuješ pomoct tak mi napiš na email a uvidíme co se dá dělat. Email je tominekk@seznam.cz.
for DoubleThink Jak ale flash komunikuje s Cookies? |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
Banan Profil * |
#11 · Zasláno: 7. 12. 2004, 22:13:34
> 1) neexistuje způsob, jak by sám Flash mohl cokoliv zapsat do externího souboru
ale existuje- SharedObject- sice to umi zapisovat jen promeny, a jen do souboru, kterej je schovanej v "data aplikací", ale jde to! pomoci tohohle resim napr save and load ve hrach, ktery nejsou urceny na net (na netu by to nebyl zadnej problem pres php)....Ma to i dalsi spousty vyuziti, napr. kdyz chces udelat stranku, na ktery si uzivatel navoli ruzny parametry, a chces, aby se mu stranka nacetla podle tehle parametru i priste.....Proste je to skvela funkce, jen by se tam hodila moznost zapisu do zvolenyho souboru....(jako ve flash 5...) PS: Vsechno jde, kdyz se chce! Mir s vami..... |
||
DoubleThink Profil * |
#12 · Zasláno: 7. 12. 2004, 23:46:15
Jenže on to potřebuje na web
|
||
Banan Profil * |
#13 · Zasláno: 8. 12. 2004, 19:22:45
Ale on to taky muze udelat takhle- kazdej, kdo hlasuje, tak se mu do pc zapise, ze uz hlasoval, a zapise se kdy hlasoval (stacil by den), pak by flash nahral, jestli uz hlasoval, a jestli jo, tak by jen napsal, ze uz hlasovat nejde.....
PS- jestli tim chces rict, ze ta funkce nejde na webu, tak to je kec... |
||
flashmaker Profil * |
#14 · Zasláno: 9. 12. 2004, 20:16:28
existuje- SharedObject
Jen takovej malej dotaz co to je. Hledal jsem to ve flash mx ale buď jsem hledal špatně nebo to flash mx nemá a má to jen mx 2004. Tak jak to s tím je? Díky |
||
Banan Profil * |
#15 · Zasláno: 9. 12. 2004, 20:54:39
4flashmaker- ja to zkousel jen na MX 2004 profi, ale je to z knihy, ve ktery to maj pro MX, tak to asi pujde i tak....
Jinak je to funkce, ktera dokaze zapsat do souboru na pc, ze kteryho tu aplikaci (/web) pustis, jakejkoli text, promenny.... zapisuje se takhle: pro ulozeni: mySO = SharedObject.getLocal("nazev souboru", "/"); mySO.data.nazev promenne = nazev promenny; pro nahrani: mySO = SharedObject.getLocal("nazev souboru", "/"); nazev promenny = mySO.data.nazev promenne; musis si to zkusit, jestli to chces s prikladem, tak na grada.cz se daj stahnout priklady ke knize "Vytváříme hry ve Flashi"- tam to je jako plosinovka.... Kdyztak napis na mail banan-23@seznam.cz nebo icq 203-052-634...rad pomozu... |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
Marky Profil * |
#16 · Zasláno: 4. 9. 2006, 10:10:06
Mám takový malý dotaz, chtěl bych se zeptat jestli toto ukládání funguje i na FLASH 5? a popřípadě trochu podrobnější radu jak to uložit a nahrát. Předem dík :-)
|
||
Steve Profil |
#17 · Zasláno: 4. 9. 2006, 12:30:49
Marky
Tohle ukládání funguje až od vyšších verzí... ale myslím, že Flash 5 má ještě jednu nezdokumentovanou funkci, která dokáže zapsat do txt souboru, nepamatuji si, jak se jmenuje, ale vím že je to něco s FScommand, na stránkách Adobe by to někde mělo být. |
||
Marky Profil * |
#18 · Zasláno: 4. 9. 2006, 16:06:14
Zkoušel jsem i funkci MMSave ale ta bohužel funguje od verze Mx a vejš což je dost blbý. Nevíte někdo jak na to??? PLS je to dost důležité. Za každou radu budu rád. Koukal jsem i na stránky Adobe a nic jsem tam nenašel.
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Marky Profil * |
#19 · Zasláno: 9. 9. 2006, 20:06:38
Mockrát děkuju, koukal jsem na netu a našel sem to. Je to FScommand ("save", "data.txt").
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0