| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| earl Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 11. 2005, 13:25:20
Ahoj.Není někde na netu k dispozici podrobný návod jak ve Flashi vytvořit postavičku do takových těch her, že kliknu někde na obrazovce a postavička mi tam dojde (napřiklad hra Zázračný lék)?
Já jsem našel jenom návod na postavičku, která se ovládá šipkama a tak jsem se rozhodl, že to nějak vymyslím sám. Nakreslil jsem si asi 100 obrázků z rozfázovanýma pohybama a dokonce se mi podařilo přes složité matematické funkce (složité pro mě, protože jsem již nějaký pátek ven ze školy, zaskočil mě například i sinus) donutit postavičku dojít tam kam jsem kliknul. Má to ovšem jednu vadu na kráse - postavička pohybuje nohama a rukama jenom když je na místě ale když se potom přesunuje jinam, tak se jí nohy ani ruky nepohnou. Asi dva týdny jsem se to pokoušel opravit, ale čím dál víc jsem se zamotával do všelijakých funkcí a vzorců a soubor se hrozivě zvětšoval, že jsem to vzdal a teď vás všechny pokorně žádám o nějaký podrobný návod jak se taková postavička má ve Flashi dělat. Díky moc (a omlouvám se jestli tu už podobný dotaz byl, já jsem ale nic nenašel) |
||
| nemesix Profil |
#2 · Zasláno: 2. 11. 2005, 15:19:13
neviem celkom presne ako to mas robene ty ale ja by som to urobil tak,ze mas movieclip postava a v nom mas dva framy /na prvom frame daj postavicku bez pohybu a na druhy daj movieclip postavicky ,ktora sa pohybuje,teda urob si napriklad movieclip pohyb (tam sa ti bude postavicka pohybovat) a ten daj na druhy frame a potom das akurat ze ked sa pohybuje tak prejde na druhy frame a ked sa nepohybuje tak ostava prvy //ak by si comusi co som pisal nerozumel tak sa spytaj
|
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| earl Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 11. 2005, 13:40:07
diky za radu, uz jsem to vyresil a slape to
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0