Autor Zpráva
petriczek
Profil
Zdravím,

kod na vložení flashe do html bych měl, jen se mi to zobrazilo uprostřed stránky a já bych to potřeboval mít nahoře..
Stránka je : http://crowlex.cz/stranky/pokus/ a kod html :

<body>

<object
  data="index.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="100%" align="texttop">

  <param name="loop" value="true" />
  <param name="menu" value="false" />

  <p>This is <b>alternative</b> content.</p>
</object>

<p>dasdasd

</body>

Prosím o radu...
weroro
Profil
data="index.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="1680" height="390">

Nič lepšie sa stým urobiť nedá. Je to zle vyrobený flash.
petriczek
Profil
weroro:
Děkuji ... jenom se chci zeptat, proč to neni uplně připevněné nahoru ? já tam mám asi 2,5mm bílou mezeru :(
weroro
Profil
<!doctype html>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8">
<title>flash stránka</title>
<style>html, *, body {margin:0;padding:0;}</style>
<object  data="index.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="1680" height="390">
<param name="loop" value="true">
<param name="menu" value="false">

<p>This is <b>alternative</b> content.</p>

</object>
 
<p>dasdasd</p>
petriczek
Profil
weroro:
Díky moc .. Já tam mám vložený i preloader ale ani se tam neukáže.. Na každé jiné stránce co jsem se díval ho tam maj minimálně 5 sekund, ale mě tam skoro ani neproblikne.. Jenom když dávám F5 tak mi web 2x problikne :D Proč je to zle vyrobený flash ? :(
weroro
Profil
Vysvetli mi, prečo si zmenil doctype dokumentu na XHTML?

Technika výroby preloaderu je založená na vedomosti o funkcionalite flash dokumentu, exporte inštancií a spôsobu načítavania SWF. Odporúčam ti vyhľadať najprv články o tejto problematike a potom už nebudeš mať problém. Ja netuším kde si spravil chybu, lebo ich môže byť niekoľko. Je ale aj možné, že preloader nie je potrebný, lebo ten slúži pre pomalšie pripojenia, resp. pre veľké SWF a ty ho veľké nemáš, takže ti to načíta rýchlo a preloader nie je potrebný.
petriczek
Profil
weroro:

toho xhtml jsem si nevšiml.. No já jsem postupoval podle asi 3 tutorialu, jak vytvořit flash preloader, takže ten by měl být v pořádku, jen se načítá rychle, ale to je tedy asi tou velikostí stránky... Uvidím až to bude kompletní ..Ale chyba by tam být žádná neměla, když to nic nehlásí.. Mám tam zatím jen to, co řekli v tutoriálech..

Chci se ještě zeptat, když mám tedka to flash menu a pod ním chci mít html stránku, jak udělám, aby když kliknu třeba na COMPANY aby se mi dole zobrazil company.html třebas..
Je na to nějaký lehký kod, nebo je to delší ? Pokud ho víš, mohl bys to sem dát prosím ?
weroro
Profil
Buď pomocou iFrame alebo načítavaním celej stránky. Tlačítkam vo flashi priradíš akciu po kliknutí kde budeš volať súbor html a ako okno v ktorom sa má zobraziť dáš buď názov iframe okna alebo _self.
petriczek
Profil
aha .. to bude asi složité právě :D Z tvého pohledu to vypadá lehce :D
Pokud máš čas, mohl bys sem napsat nějak ten kod ? Stačí na jedno tlačítko, nemušíš pro všechny..
Je lepší dělat celo flashové stránky nebo mít třeba header ve flashi a zbytek v html ?
pcmanik
Profil
petriczek:
Najlepšie je flash nepoužívať vôbec, kedže sa mobilným užívateľom nezobrazí.
petriczek
Profil
pcmanik:
njn mě flash příjde jednodušší.. stačí si to udělat vše v tom programu... ale umět vlastní šablony a propojit to s wordpressem tak dělám to no.. :P


Opravdu bych potřeboval vědět ten kod, jak vyvolat tu stránku, aby se zobrazila pod headerem (tam jak mám ten div)
V ActionScript mám pouze kod na ten slider, nic jiného.. v html souboru mám :

<!doctype html>
<title>flash stranka</title>
  <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
<body>
<object  data="index.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="1680" height="390">
<param name="loop" value="true">
<param name="menu" value="false">
</object>

<center><div id="obsah">Jak to mám dát na střed bez pomoci <"center"> </div></center>
</body>

</html>
weroro
Profil
petriczek:
V akej verzii ActionScriptu máš vytvorené to SWF?

pcmanik:
On iba experimentuje (evidentne), každý si to časom uvedomí aj sám, i keď text ve flashi
petriczek
Profil
weroro:
verze 3.0 ..


petriczek:
Tak já to chápu, že flash se nehodí na takové ty obecné stránky.. Flashov stránky jsou hlavně k prezentaci.. třeba nějakého projektu nebo značky..
Značek jako třeba auta, motorky atd.. ve většině případech to jsou stránky flashové.. A ono umět takové stránky se pak vyplatí.. Třeba umět stránku jako je tato : www.2advanced.com .. to jsou asi jiný borci :D A jestli se to zobrazí nebo ne v telefonu, tak přece stránku nenabízíš k prohlížení na mobilu :P
pcmanik
Profil
petriczek:
90% casu na internete trávim na tablete a ver, že keby si idem kupovať auto a ich stránka sa mi nenačíta tak si nájdem inú značku...
Práve tvoja odkázaná stránka vo flashi nieje, alebo sa aspoň načítal nejaký animovaný fallback v klasickej forme.
Flashové stránky podľa mna zažili úspech len vďaka animáciám, ale toto už vďaka css animáciám a skutočne veľkému zrýchleniu vykreslovania v prehliadačoch nehrá rolu. Takže je to len otravné a naviac si treba inštalovať plugin aj na desktope.
petriczek
Profil
pcmanik:
no ok jak myslíš :) .. Právě proto jsem vytvořil toto téma, abych zjistil jak alespon mít rádoby flash header a zbytek html..
jenže stále jsem se ten kod nedozvěděl :D
Chtěl jsem raději dělat Wordpress ale všude jsou jenom návody jak ho nainstalovat a pak k tomu udělat primitivní šablonu, ale nepopíšou jak tam dát widgety a další věci..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: