Autor Zpráva
miror
Profil *
zdravim, potreboval by som radu a to ako vo flashi sa da spustit nieco (urcity snimok na ose) podla casu??? dakujem
Hanz
Profil
miror
A co nevíš? Jak zjistit čas? Protože když už budeš mít nějakou tu podmínku tak stačí gotoAndStop()
miror
Profil *
Hanzi
potrebujem aby napr. v 14.00 skocilo z 15snimku na 30 a potom ked bude 16.00 z 30 na 15 snimok
Hanz
Profil
miror
var cas:Date = new Date();

onEnterFrame = function () {
hodin = cas.getHours()+":"+cas.getMinutes();
switch (hodin) {
case "14:00" :
gotoAndStop(30);
break;
case "16:00" :
gotoAndStop(15);
break;
}
};
miror
Profil *
Hanzi
dal som to do zvlast layeru a nejako to nejde
Hanz
Profil
miror
To je možná taky tím, že není ani 14:00, ani 16:00, takže nezbývá, než čekat
miror
Profil *
to je jasne, ale ja som to zmenil
Hanz
Profil
miror
No mi to funguje výborně. Dals to na hlavní časovou osu?
miror
Profil *
ano dal som to na hlavnu casovu os a v samostatnom layeri
Hanz
Profil
miror
Skus mi to poslat. já se mrknu co je špatně
miror
Profil *
hanz
Kde ti to mam poslat?
Hanz
Profil
miror
Na email, který najdeš v profilu (stačí kliknout na moderátor pod nickem)
miror
Profil *
oki posielam, ale aj tak si myslim ze to moc nepojde lebo aj ked bude ta minuta tak to neudrzi napr. hod na tom istom snimku
Hanz
Profil
miror
Chyba není ve scriptu, ale ve verzi Flashe. Ty používáš šestku, ale to co jsem já napsal funguje až od verze 7.
Pro šestku je to takto:
onEnterFrame = function () {

var cas = new Date();
hodin = cas.getHours()+":"+cas.getMinutes();
switch (hodin) {
case "20:11" :
gotoAndStop(15);
break;
case "20:12" :
gotoAndStop(30);
break;
}
};


Jo a při testování dávej pozor na to, že například 17:02 musíš zapsat 17:2
miror
Profil *
Hanz
dakujem mas to u mna, si super
PS:ako sa vypisuje nieco na plochu cez AS
Hanz
Profil
miror
Jak na plochu? Nerozumím dotazu.
miror
Profil *
proste funkciu ako je echo v PHP.A este k tomu skriptu, on ide ano, ale len ked si na stranke no ja to potrebujem udrzat ten stav napr 15 snimku.Cize ak ma byt 1hodinu na 15 snimku tak nech otvoris akomkolvek prehliadaci v akukolvek minutu tej hodiny nej je tan stav nezmeneny.HMMM, da sa to?
Hanz
Profil
miror
No tak to s tím vypisováním jako echo nejde. Flash je totiž o něčem jiném. Místo echo se používá trace(SEM TO CO SE MÁ VYPSAT), ale je to něco jiného než trace. Vypisuje to informace, ale jen v editačním režimu (slouží na kontrolu pro programátora). Ale pokuď chceš vypsat text, který uvidí i návštěvník, musíš vložit textové pole a až do něj vypisovat.

A pokuď jde o to časování tak teď nevím co přesně myslíš. Pochopil jsem tě tak, že 15:00 až 15:59 je třeba frame 15 a 16:00 až 16:59 je frame 30. Chápu správně?
miror
Profil *
Hanz
ano chapes spravne, ono to teraz aj ide ked si nacitas ten flash dajme tomu 14:59 tak o 15tej ti to prepne, ale ked pozries na stranku niekde inde o 15:01 tak to uz nejdelebo nezachovava si ten stav.dik.Posielal som ti aj mail.Co sa tyka toho riesenia v php by to pre mna nebolo az take tazke no AS nieje moj obor.Je na to nejaka dobra kniha kde su vsetky tie metody a fce vysvetlane co robia a tak???zatial dakujem
Hanz
Profil
miror
onEnterFrame = function () {

var cas = new Date();
hodin = cas.getHours()*60+cas.getMinutes();
if (400<hodin<500) {
gotoAndStop(15);
}
if (700<hodin<800) {
gotoAndStop(30);
}
};



To číslo udává hodiny + minuty (hodiny jsou převedeny na minuty).


Knih je spousta. Já doporučuju tyhle:
http://hanz.xhosting.cz/blog/hanzblog/ruzne/literatura-macromedia-flas h.html

Ale myslím, že dost je toho vysvětleno i na:
http://flash.jakpsatweb.cz
miror
Profil *
cize podla toho 8:34 = 514 ??? ak som to spravne pochopil, no nejako to nejde.Skusal si to Hanzi???
Hanz
Profil
miror
Neskoušel. Ale tohle už funguje:
onEnterFrame = function () {

var cas = new Date();
hodin = cas.getHours()*60+cas.getMinutes();
if (100<=hodin && hodin<=534) {
gotoAndStop(15);
}
if (535<=hodin && hodin<=800) {
gotoAndStop(30);
}
};
miror
Profil *
no tak toto uz ano dik, si dobry.Dufam, ze som ta moc neobtazoval. a jednu s tych knich si pojdem kupit, asi tu prvu
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0