| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Jezdigun Profil |
#1 · Zasláno: 15. 12. 2005, 19:34:26
Ahoj,
mám vytvořené kolo a v něm movieClip jako ručička (třeba od hodin), a když se klikne na šipku doprava tak se točí po pohybu hodinových ručiček, když na šipku doleva tak proti. Pak mám textField, který zobrazuje rotaci té ručičky, problém je v tom, že po přesáhnutí 180° se začne odpočítávat v minusu. -179, -178 ... až opět do nuly, kde se zase přemení do kladného. Je to sice logické. Ale potřeboval bych to udělat tak, aby se po přesáhnutí 180 dostala až na 270... a 359 a pak zase od nuly. Ale nevím jak. Nevíte někdo? |
||
| Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 15. 12. 2005, 19:36:31
Jezdigun
No mněla by na to stačit obyčejná podmínka. Dej sem script, kterým to dáváš do toho textového pole a já ti to upravím |
||
| Jezdigun Profil |
#3 · Zasláno: 15. 12. 2005, 19:58:39
Tohle je v tý šipce (instance smer), a ještě nějaký drobnosti jako, nacteni promeny na flase atd.:
Na ty názvy promenych se neptej :) onClipEvent (load) { krouzeniProti = false; } on (rollOver) { gotoAndStop(2); } on (rollOut) { gotoAndStop(1); } on (press) { krouzeniProti = true; } on (dragOut) { krouzeniProti = false; gotoAndStop(1); } on (release) { krouzeniProti = false; } onClipEvent (enterFrame) { headingBugRotation = headingBug._rotation; if (krouzeniProti == true) { _root.headingSetBox.ukazatel.headingBug._rotation -= 5; } } a pak v tom textaku mam promenou nastavenou na: _root._root.headingSetBox.smer.headingBugRotation vlastně po kliknutí to odebíra po 5-ti. |
||
| Jezdigun Profil |
#4 · Zasláno: 15. 12. 2005, 20:02:03
Urcite vim, ze to dělam hrozne slozite, ale takovej uz jsem :)
|
||
| Hanz Profil |
#5 · Zasláno: 15. 12. 2005, 20:31:28
Jezdigun
Netestoval jsem to, ale mnělo by to jed. |
||
| Jezdigun Profil |
#6 · Zasláno: 15. 12. 2005, 20:44:28 · Upravil/a: Jezdigun
Bohužel,
už jsem něco podobného zkoušel s +360, ale nic, spíš mi připadá, že vždycky se to bude rovnat _rotation ať chci jakykoliv +360. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0